Google udělal .co.cc pápá

Když se Google opravdu naštve tak je mu úplně jedno kolik zlikviduje stránek, webů, domén, anebo podnikatelských plánů. Prostě naštvete Google a jdete z kola ven.

Jedna Korejská společnost si postavila živnost na doméně .co.cc, kde prodávala domény třetího řádu. Tedy prodávali subdomény. Zdá se, že se jim dařilo celkem dobře. Google indexoval více jak 11 milionů stránek na subdoménách co.cc. Společnost se tvářila jako freehosting s možností registrovat 15K subdomén za 1K USD anebo 1 doménu za 7 centů. Podle oficiálních čísel měla celkem více jak 5,7K milionů uživatelský účtů.

A co se vlastně pokazilo? Na spoustě z těchto domén (údajně pře 50K [2]) byl prý malware, anebo se využívali k nelegálním praktikám, které poškozovali návštěvníky. Google je plošně označil za “spammy” a všechny bez milosti zlikvidoval. Když teď dáte do vyhledávání google site:co.cc nenajdete naprosto nic. Prostě plošná exterminace.

Když se nad tím vším ale zamyslíte tak celkový počet domén byl přes 11 milionů. Je pravda, že mnoho z nich bylo masivně využíváno a automaticky vytvářeno, ale na druhou stranu je to více domén než má třeba .org a .uk dohromady. On ten Ahydův plán na doménů .free možná nakonec bude mít něco do sebe.

Zdroje:

  1. Google dumps all 11+ million .co.cc sites na theregister.co.uk
  2. Protecting users from malware hosted on bulk subdomain services na Google Blog

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Google udělal .co.cc pápá”

  1. Otázka je, jestli by si to dovolil i u toplevel domény. V tomhle případě se pořád jedná jenom o jednu doménu.

  2. Někde v Koreji – to je pohodička a může se o tom tlachat u píva.
    Ale dovedete si představit, že by se něco podobného stalo třeba s .ic.cz? To by byl řev! On teda v Koreji asi řev je…

    A přidám Čingischána:
    “Drtit nepřátele, vidět je padat před námi na tvář, brát jim koně, slyšet bědování jejich žen. To je to nejlepší na světě!”

  3. Gransy: konec koncu i .co.uk
    S timto se musi pocitat. Jen se nechci dozit doby, kdy bude Google mazat vsechny domeny na jednotlivych IP adresach. Bylo by sileny byt na webhostingu a odkaslat si to kvuli nekomu s warez forem nebo spam botem – klidne i cilene takhle poskozovat konkurenci.

  4. Hmm google likbiduje co se da kdyz mu hrabne to je fakt ….mel jsem na webgardenu stranky ze stejnym obsahem jak mam ted proste jen nejake fotky a videa z festyvalu a najednou kdyz jsem kliknul na stranky tak FIrefox ohlasil RYCHLE ODTUD PRYC tato stranka je bla bla bla …proc? kouknu na to ctu ze google nekolikrat prochazel a nasel viry atd coz jsem nejak nechapal a nechapu to ani do dnes kde na to prisel.Nemel jsem silne ty stranky pagerank byl jenom 3 seznam 8.Tak nevim no jak to vlastne chodi na tom google :(

Comments are closed.