Nový druh reklamy na facebooku

Facebook v brzké době rozjede novou formu reklamy. Dalo by se říct, že i tak trochu revoluční. Vsází při ní na klasické facebookovské rozhraní, které přiměje více lidi si reklamy všímat a komunikovat s ní.

Ok jak to všechno bude vlastně fungovat?

Například navštívíte stránku McRonald a tam bude nějaký nový štěka-burger. Řeknete si to se mi líbí a kliknete. V ten okamžik se na hlavní stránce zobrazí pod Události přátel Sponsored Ads/Sponsored story (spíš už asi česká obdoba), kde bude napsáno

Ivan Drago likes štěka-burger

McRonald letní nabídka
Like it

 

Zobrazí se to všem lidem, které mám ve friend listu. Pod tím bude normální diskuze, kde budete moct napsat, jak jste si pochutnali.

Podobně budou vypadat i reklamy ve formě PR článků, tedy spíše minipostů.

Koncept reklamy je na první pohled revoluční. Na druhou stranu je to vlastně jen klasická reklama s využitím toho co na facebooku děláme každý den. Pro uživatele tedy bude jednodušší se s ní sžít. Uvidíme jak moc bude efektivní. Zatím to vypadá, že se jedná hlavně o prosazování značky.

No Facebook musí tu reklamu začít pořádně tlačit a ždímat z ní konečně nějaké peníze. Zatím je totiž jen velká nafouknutá bublina, kterou sice všichni používají ale peníze nějak moc nejsou vidět.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Nový druh reklamy na facebooku”

  1. Uz teraz je dost zaspamovany, nebyt toho, ze tam mam byvalich spoluziakov rozlezenych po svete, tak to uz davno zrusim. Uz vidim ako coskoro zacnu byt in tí, co si fb zrusili.

  2. byt in co si facebook zrusili to nevim, ja si ho ani nikdy raději nezaložil, nepotrebuji ho a nechci ho, jen dalsi vec ktera žere čas ktery se da vyuzit prijemneji(vylety,sport,rodina) staci samotny net +do toho se nabaluji další nedůlezite veci clovek se lehce stane zavislym a prestane vnimat realitu-normalní “bezpocitacovy”zivot.

  3. no je pravda ze je to zabijak casu , ale tiez je v poho..zas na druhu stranu ulachci komunikaciu z priatelmi..

  4. …asi to bude mít větší efekt, ale už teď se na té “zdi” dost věcí ztrácí a k tomu ještě přibude reklama… Doufám, že půjde filtrovat a vypnout :-) jako to jde např. u přízpěvků z různých aplikací a her. To bych byl pro.

  5. Řeči o tom, jaký je Facebook zabiják času tedy fakt miluji. Zpravidla jej píší ti, kteří tam nemají účet a mají pocit, že jsou kvůli tomu strašně in, protože viděli pár záběrů, jak tam pubescenti tráví půlku života. Já Facebook rušit rozhodně nehodlám, stejně jako nehodlám vyhazovat televizi. Obojí je žrout času jen proto toho, kdo si jej neumí zorganizovat. Jak u TV, tak i na FB trávím času jen minimum a dovolím si tvrdit, že celkem účelně. Tož tolik k nekonečné diskuzi “o rozbíjení strojů”…

Comments are closed.