Bude se prodávat GoDaddy?

Tak tu mám dneska další blogpost v rubrice drby. Na internetu se objevilo hned několik článků o prodeji GoDaddy. Podle několika zdrojů se má prodávat největší registrátor GoDaddy a cena má být někde mezi 1 – 2 miliardy dolarů. Pod Godaddy je momentálně přes 48 milionů domén a v současnosti je to právě on kdo bude mít hlavní slovo o tom jestli nové domény prvního řádu budou mít šanci na úspěch. Nedávno když se potvrdilo, že Godaddy jde do .xxx a bude je podporovat, tak někteří domaineři naprosto otočili. Prostě Godaddy umí prodávat a není tak divu, že se o něj začala zajímat skupiny KKR (Kohlberg Kravis Roberts) a Silver Lake Partners.V roce 2009 byl obrat společnosti někde mezi 750 – 800 miliony USD, za rok 2010 se odhaduje na 940 – 950 milionů USD.

O prodeji Godaddy se mluvilo už minulý rok. Cena měla být někde kolem 1 miliardy dolarů, ale nakonec z toho sešlo, jako by se nic nedělo.

další info


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Bude se prodávat GoDaddy?”

  1. Ta cena je podla mna mala. Vzhladom na to, ze rocny obrat sa blizi k jednej miliarde by mala byt cena aspon 5-6 miliard.
    Ale zaujimalo by ma, kolko z toho obratu je aj skutocny zisk a ci nahodou nie su v strate ako drviva väcsina internetovych spolocnosti.

  2. Hmmm, zní to lákavě, godaddy… Že bych do toho šel a jednu miliartu $ do toho zainvestoval? :-D

  3. Taky by mě zajímal spíš net income než sales, přeci jen po tolika letech bych už od firmy očekával i nějaký zisk.
    Bohužel GoDaddy zveřejnil naposledy kompletní financial statements před chystaným IPO v roce 2006 (z toho nakonec sešlo)

    V té době byl v každém roce své činnosti v provozní ztrátě (tj. 9 let v řadě od počátku společnosti) – více zde: http://forums.nodaddy.com/index.php?topic=805.0

    Nevím, jak jsou na tom teďka, ale jestli ani po 15 letech provozu nedokáží vyrábět cash, tak i 2 miliardy jsou hodně.

  4. jsem zvedavy co rekne ahyde, ze by si to koupil…

  5. James Knytl:

    Navíc firma, která je dlouhodobě v provozní ztrátě má mnohem nižší hodnotu.

    Když se snažíte o IPO, chcete aby se akcie upsaly co nejvýše – vyčarovat před IPO náklady a snažit se o zfalšování údajů směrem dolů je naprostý nesmysl.

  6. CO třeba takto?
    Když budete mít 100.000 CZ domén a budete je prodávat s marží 5 Kč, tak tržby budete mít sice
    14,5mio. ale zisk nula.
    Takže hodnota firmy nebude rozhodně ani roční obrat.

    Jasně GoDaddy je jiná třída a nabízí i SSL certifikáty a webhosting. Ale ten obrat mu asi dělají hlavně ty domény. A při jeho cenách ten zisk závratný nebude, natož když si vydržuje Patricii ;)
    Takže 1miliarda může být odpovídající.

Comments are closed.