Stávka!

Všude se teď mluví o stávce. Spousta lidí je pro, spousta proti a ještě větší spoustě lidí, kterých se to nedotkne je to naprosto ukradené. Možná by odborářům víc přáli, kdyby tu stávku přesunuli na pátek. Mohl být alespoň prodloužený weekend.

Na druhou stranu o čem se moc mluví, to přitahuje pozornost i na internetu ;)

Statistiky seznamu začínají být celkem zajímavé. Jen za včerejšek v hledanosti 21811 rozšířená shoda a 3649 přesná. Když se podíváme na různá slovní spojení zjistíme, že lidé potřebují více informací, chtějí vědět jak se dostat do práce, popřípadě kdo jim zajistí náhradní dopravu. Teď si možná někteří z vás spojili vysokou hledanost a 0,26 USD za klik na taxi Praha, anebo ještě více za taxi Praha X atd. Když se přidá i nějaké to nemravné spamování diskuze, kde stejně to vaše spamování bude v porovnání s ostatními neetickými komentáři jako dobře myšlená rada, možná ta stávka nakonec nebude pro některé zas tak špatná záležitost.

Stávka hýbe internetem a doslova si koleduje o virální přístup inzerentů. Chtělo by to rychle splácat nějaké flash hry, natočit virální videa anebo alespoň upravit reklamní bannery. Na facebooku mi to poslední dny přijde, že kdo se nebaví o stávce jako by nebyl. Rozjíždí se (anti)fan stránky, skupiny připravují okupaci vozů metra atd. A počítám, že to bude ještě drsnější následující dny.

A co vy zapojíte se do stávky?

[poll id=”127″]

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Stávka!”

  1. Stávka se mne nedotkne, protože v PCE nestávkují a i kdyby, tak mám nohy i auto + kolečkové brusle..
    Mno i půjčovny kol jistě budou praskat ve švech…

  2. Podle mé zkušenosti se bohužel jedná o dost krátkou událost, která sice zaujme hodně lidí ale z dlouhodobého hlediska je to zanedbatelné a nelze dobře optimalizovat žádnou marketingovou akci.

  3. mě nevadí, že je jednou za rok stávka (mimochodem ji vždycky schytám) ale to, že tu první pondělní stávku odložili, jelikož už jsem s ní počítal a kvůli tomu se přizpůsobil a zrušil pár věcí, to samé jsem musel udělat ve čtvrtek a proto doufám, že bude pořádná a stát za to :)

  4. Čtvrteční stávku považuji za vydírání. Myslím, že naštvaní budou všichni postižení, kteří se nedostanou, kam potřebují, a to nejspíš na stávkující odboráře.
    Co tak vyhlásit stávku webmasterů? Nebo ve čtvrtek zůstaneme doma a budeme v předstihu zapíjet Jana Husa? Někdy mi té demokracie připadá pro některé až moc, soudruzi.
    Problémy máme nejspíš všichni, ale nebereme si jako rukojmí zbytek národa českého (a taky moravského a slezského!).
    A co tak udělat něco pro ekologii a zdraví a vytáhnout ze sklepů kola?
    No nic, jdu na toho Husa rovnou!

  5. Třeba stavka.cz je presmerovana a myslim, ze zrovna nestastne. Nejake pekne MFA by asi v tomto pripade bylo prinosnejsi.

    Jinak ja se do stavky nezapojim, ne ze bych nemel nejake ty pozadavky, jen zrovna moje prace je toho charakteru, ze jejim nedelanim nikoho k zadne akci v muj prospech neprinutim. :-)

  6. to neni stavka to je demonstrace
    a hlupaci se vzdy nechaji oblbnout a stavkujou holt s primitiva se dobre manipuluje

  7. Myslím že se do stávky zapojí jen tupé ovce, které ani nevědí proč stávkují.
    Nikdo lidi nenutí, aby pracovali tam kde jsou, pokud se jim to nelíbí, mohou dát výpověď a hledat si vhodnější místo. Ne, místo toho budou nadávat a v pátek už bude ticho po pěšině. Nulový efekt a nebo historicky může dojít i k efektu opačnému, že na tom budou hůře.
    Kdyby si radši ve volném čase budovali weby a neremcali na špatné platy…

  8. “Kdyby si radši ve volném čase budovali weby a neremcali na špatné platy…” no ty vole to je recept… web do každé rodiny…

  9. A proč ne? Ty jen poukazuješ na to, co si myslíš že nejde, nic lepšího jsi nepředvedl, tedy můj návrh je zatím nejlepší. :-)

Comments are closed.