Prodávejte SEO

Mám pro všechny affiláky i příležitostné prodejce reklamy dobrou zprávu. Právě od dnešního dne máte možnost začít prodávat SEO! Jeden z největších obchodníků s optimalizaci pro vyhledávače Jan Linhart spustil partnerský program SEOaffil.cz.

Jedná se o klasický model affiliate programu. Přiveďte nám zákazníka a mi vám dáme část peněz, které u nás během jednoho roku utratí. Na výběr máte hned z několika projektů, které můžete propagovat. Od klasické optimalizace pro vyhledávače, přes různé SEO nástroje až po tvorbu minisite.

Odměna je v tomto případě 20% z celkového nákupu a průměrné objednávky nepatří zrovna k nejlevnějším. Jako příklad je uvedena tvorba série minisite. Průměrná objednávka se pohybuje kolem 4000 CZK. Takže pro vás je to 800 CZK. Jen tak z jedné objednávky.

Proč prodávat právě SEO?

SEO patří mezi několik málo produktů, které potřebujete stále. Neustále se do něj musí cpát peníze anebo čas, podobně jako do reklamy. Ale to asi čtenářům tohoto blogu nemusím vysvětlovat. Potřebují ho takřka všechny firemní stránky. Občas je problém jej prodat, protože lidé nevědí co vlastně chtějí. Ale to vás už vlastně nemusí zajímat. Firma jakou provozuje Jan Linhart už si budoucího zákazníka ohlídá. Přeci jen spoluautor knížky 333 tipů a triků pro SEO už má nějaké ty zkušenosti nejen ze SEO ale i marketingem. Prostě jim pošlete zákazníka a o víc se nestaráte.

Proč se do toho pustit právě teď a naplno?

Odpověď je jednoduchá. Aby nás pan Linhart motivoval, rozjel soutěž o ceny za více jak 50K CZK. Pokud budete opravdu tvrdě prodávat od 1.6 do 31.7, tak nejen že si vyděláte slušné peníze, ale získáte i kredit do systému, za který si můžete nechat udělat profesionální SEO. No pokud nad tím ohrnujete nos, že si dokážete profesionální SEO udělat i sami, tak je pro vás určena další nabídka. Kdokoliv kdo prodá SEO služby za více jak 100K CZK dostane zdarma notebook v hodnotě 10K CZK. Jestli se vám, ale přes léto nebude chtít moc propagovat a prodáte služby jen za 50K až 99K tak si odnesete jen nový mobil v hodnotě 5K CZK.

No je to na vás jestli se budete snažit a dostanete notebook, anebo si dáte letní volno a bude vám stačit mobil. Tak nebo onak v obou případech máte 20% z prodaného zisku jistých.

Ostatní informace

Registrovat se můžete zde. Provozovatelem je SEO Linhart s.r.o., takže Slováci si dejte pozor na registraci k DPH. Pro ČR žádný problém není. Plátci/neplátci všechno berou. Dokonce i nepodnikatele. Podle bodu 11. před vyplacením jen podepíšete partnerskou smlouvu a je to. Vyplácí se minimálně 1K CZK a to do 30 dnů. V podmínkách je i detailně vysvětleno kdy vám provize náleží a co udělá firma pro to, aby získala zaplaceno, což chválím. Často se u affilu setkávám s tím, že není jasně vysvětleno kdy se provize připíše a jak hodlá firma postupovat.

Závěr

Firmy utrácí za různé optimalizace pro vyhledávače velké peníze. Pokud do toho započteme i reklamu ve formě PR článků či podpůrných minisite jedná se často o částky v řádech desítek tisíc. Takže proč si z toho neukousnout 20%? Registrace je zdarma a pokud někdo bude chtít poradit kvalitní registraci do katalogů, anebo někoho na psaní a publikování PR článků, není nic jednoduššího než mu dát affil link. Spokojení pak budete oba.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Prodávejte SEO”

  1. Proč by se styděl? Za užitečný článek si ty provize zaslouží ;-)

  2. Jen bych doplnil, že soutěž pro nejlepší affil partnery je popsána na odkazu, který mám v podpisu.

  3. S affil programy zaměřenými na tvůrce webů je to těžký. Vesměs se jedná o závistivce, kteří ostatním nedopřejí ani korunu.
    Docela by mě zajímalo, kolik lidí si přečetlo tenhle článek, ale nekliklo na ten tvůj odkaz a tudíž šli přímo na ten web jen proto, aby náhodou někdo jiný nevydělal pár korunek.
    Řekl bych že hodně. Když vidím jak mizerná je míra prokliku na adsense na webech zaměřených na webmastery živící se reklamu na svých webech, tak je mi z toho fakt smutno.

  4. Je pravda, že po zveřejnění článku přišly 2 registrace, ale bez affil kódu (na přímo).

    1. Měl jsem přidat anketu kolik myslíte, že jsem dostal za ten článek :)

      Než jsem napsal samotný článek tak jsem se zaregistroval a detailně prošel jak to funguje (včetně pročtení podmínek, jestli tam není nějaký háček). Affil link jsem přidal, protože mi to přišlo jako dobrý nápad. Vzhledem k tomu, že mám ve statistikách 1 proklik a nikdo se neregistroval, tak jsem to asi zvoral :)

  5. Věci se přece dají dělat s láskou, i když za to nedostanete na pivo ;-) A Dragovu dravou psavost osobně obdivuju. Jsem mnohem línější.

  6. Sice někomu může vadit že to je PR článek, ale proč ne? Jinak bych o tom nevěděl. A aff link? Aspoň uvidí zda služba funguje a někdo to využívá :)

  7. Rok jsem na http://www.fotodoma.cz testovala různé affily. Při průměru návštěv 380 lidí za den jsem měla něco málo pod 50.000 prokliků a nevydělala jsem ani korunu. Vlastně neinkasovala. Někde zůstalo pár desetikorun či stokorun, ale čert je vem. Affiliate je sprosté slovo. Tož tak.

    PS:
    1) Smaž to, ať nekazím kšefty; třeba ještě někdo klikne
    2) Jeden proklik je můj :)

  8. To Admin: Nezvoral :)
    Článek, je dobrý i přesto, že je to PR. Netvrdím, že jsi za něj dostal zaplaceno – možná jsi udělal PR jen kvůli vidině penízků z toho affilu. Ať tak nebo tak, je to jedno. Nicméně je to bohužel tak, jak jsem psal. 99% tvých čtenářů jsou závistivci, kteří na ten odkaz nekliknou jen proto, že je to affil odkaz, o čem svědčí i první příspěvek v komentářích “gggrrrr, já to vidím, styď se” – fakt smutný. No a toto je i jasný vzkaz inzerentům, kteří chtějí oslovit tvůrce MFA, SEO mágy a jim podobné…. nehleďte na přímou návštěvnost z těch odkazů a už vůbec ne na registrace z nich, protože většina návštěvníků, kteří “z toho článku” přijdou, tak vlasně nepřijdou z něj, ale přímo naťukají vaší adresu. Totéž pak platí o adsense. Nebojte se investovat do adsense (adwords) a nasadit klidně i vyšší cenu za proklik v obsahové části. Nebojte – závistivci z řad MFA tvůrců jim podobných na reklamy neklikají jen proto, aby náhodou někdo jiný nevydělal 3 koruny :D

    1. Petr: pod slovem zvoral jsem myslel technickou stránku affil linku. Mám potvrzeno, že u podobných článků jako je tento se přesouvá na stránku 15 – 25% čtenářů. Tak jsem uvažoval po zveřejnění jestli jim ten affil vůbec funguje.

      Kvůli vidině zisku to nebylo. Takovou promo akci jsem udělal jen jednou a to pro placla. Což fungovalo ze začátku. Po pár měsících jsem to vzdal. Získat člověka pod sebe na 1 rok mi nevyhovovalo. Místo toho budu dělat reklamu systému, který platí polovic, ale člověk pode mnou zůstane na trvalo.

  9. Petr: Jak jsi na to přišel, že lidi raději naklepají adresu do adressbaru bez affil linku? Není to příliš pracné? :)

    Já s tím problém nemám. Kdybych měl o účast v seoaffil.cz zájem, klidně bych se pod Draga registroval, ať z toho taky něco má. :)

  10. WebRecenze: Zkušenosti. Dokonce ani to druhé tvrzení o neklikání na adsense ze strany tvůrců webu jsem si nevycucal z prstů. Při propagaci webu zaměřeného na IT se mi návštěvnost zvedla mnohem více, než kolik prokliků ode mě chtěl Google zaplatit, což opravdu může značit jediné a to že ti, koho reklama zaujala, místo aby klikli na inzerát, tak vyťukali adresu webu a domnívám se, že to udělali právě proto, aby náhodou někomu nevydělali penízky. (a někteří proto, že to byli jejich stránky a nechtěli dostat ban za klikání na reklamy na svých webech). Každopádně závist je super vlastnost, s níž se musí v marketingu v Česku počítat.

    1. Je pravda, že u affilu když se používá login jako součást URL používám slova jako indexpage, index, none, noindex, new apod. Vřele doporučuji.

      Petr: možná proto mají na IT stránkách CPM/CPT tak vysoké :D

  11. Affil je to pekny. Clanek tedy vypada jako zabarvena reklama, ale tak drago rad publikuje zajimaby projekty vetdinou jen tak. A co je na tom, kdyby mel provizi? Za svuj peknej blog si ji zaslouzi.

  12. Díky za hint. Poslal jsem testovací poptávku na tvorbu individuálních zpětných odkazů, jsem zvědav jak to dopadne. Jenom si nejsem jist jestli nákup 20 odkazů z webu SR30 a 15 externíma linkama na 3 měsíce opravdu stojí za 1000 Kč/měs. No uvidíme, třeba vytáhnou nějaký trumfy…

  13. Ale ináč – skoro celá pravda:
    Stránky s affily byly samostatné a optimalizované na long tail e-shopů a byly to tak trochu, spíš dost, doorway pages, kde návštěvník kliknutím bezelstně pokračoval do e-shopu. Chyba byla (kromě následné penalizace od Google na 3 měsíce, ne na 50 let), že obchodů bylo hodně přes stovku a nikde to až do krachu nedosáhlo výplatního minima. Cílem bylo otestovat si e-shopy a přidat pár “long tail doorway stránek” těm nejlepším. K tomu už ale nedošlo, protože jsem to všechno rychle smazala. Že existuje nějaké Black Hat SEO jsem na začátku neměla potuchy.

    Takže když zákazník přišel na – plácnu – baterie do mobilu Samsung, tak mu nedělalo problém ještě jednou kliknout pro vstup do e-shopu a návštěvnost pak skoro odpovídala proklikům. Returning traffic pak ale asi žádný nebyl, protože předpokládám, že zbytečnou mezistránku většinou vynechali.

    Na části dalších stránek webu jsem měla reklamu umístěnou obvyklým způsobem. Na nich byl ve stejném období mimo sloupku affilů většinou dole Google AdSense s výkonem přesně 97395 impressions a clicks pouhých 113. Takže ve výsledku 8,93 € pozastavených plateb.
    Takže zase nic.

Comments are closed.