Seznam nasazuje nového robota

Právě teď je tomu 14 minuty, co se na twittru objevila zpráva od vývojářů seznamu, kde se přiznávají k spuštění nového robota.  Tento robot má označení SeznamBot/3.0 a umožňuje lépe a důkladněji procrawlovat stránky, což následně vede k lepší a přesnější indexaci stránek. Seznamáci dále slíbili, že poskytnou i zpětnou vazbu přímo na stránkách blogu fulltextového týmu fulltext.sblog.cz.

O novém SeznamBotu 3.0 jsem psal článek koncem dubna. Od té doby se toho moc nezměnilo, takže soudím, že jsou vývojáři s novým robotem spokojení. No uvidíme jak si náš český vyhledávač povede proti konkurenčnímu google, který teď všichni považují za ten lepší. Tedy alespoň pokud nejste z USA anebo Anglie, kde teď řádí na anglicky psaných stránkách google Panda Farmer. O jeho úspěchu svědčí i velké množství sarkasticky laděných obrázků a parodizujících označení jako například Panda Failer.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Seznam nasazuje nového robota”

  1. Nevím jestli to na to může mít vliv, ale téměř u 80% webů jsem se posunul dozadu na klíčová slova. Tak snad jenom nějaký čachry machry a vrátí se to.

  2. Mě dneska odpoledne jeden web vyletěl nahoru z 20+ pozice na první místo na jedno hodně hledané slovo … skoro mám strach že mi to nezvládne hosting :) … cca 1k návštěv za dvě hodiny, to jsem měl dřív za týden snad to chvíli vydrží

  3. “Tento robot má označení SeznamBot/3.0 a umožňuje lépe a důkladněji procrawlovat stránky, což následně vede k lepší a přesnější indexaci stránek.”

    nedává mi to smysl – i dřívější bot navštívil všechny odkazy a stáhl kompletní stránky

  4. Výsledky vyhledávání se včera pěkně zamíchaly. Kupodivu to, co jsem hledala, se na Seznamu dalo najít nahoře na první stránce. Ale jak se lze dočíst i na stránkách blogu fulltextového týmu Seznamu, jsem asi jediná spokojená. Vlastně je tu ještě KarelN!

  5. Tak herní weby jak které, ale předpokládám, že je to stejná jako při každém novém nasazení robota. Týden to bude kolísat a měnit pozice o spoustu míst každý den a pak se to postupně ustálí na podobných hodnotách jako to bylo.

Comments are closed.