Prodávejte na netAukci celé léto bez poplatků

NetAukce.cz - aukce doménPrávě mi dorazil informační email ze služby netAukce, kde je zmíněna akce Léto bez poplatků. Pokud jste někdy chtěli vyzkoušet prodej domén přes netAukce zdarma, aniž by jste riskovali prodej pod cenou, tak máte jedinečnou šanci. Cena tarifu Standard, který umožňuje stanovit minimální cenu dražené domény, spadla ze 100 CZK na nulu.

Jednoduše řečeno, každý uživatel služby netAukce může zkusit prodat až 30 domén, bez rizika, že by prodal pod cenou. Z každé prodané domény zaplatíte pouze 10% provozovateli a to tehdy pokud jí prodáte.

Jak probíhá samotný proces od přidání domény do aukce až do vystavení faktury jste si mohli přečíst v článku Prodej domény přes netaukce.cz.

Co se týká úspěšnosti prodeje přes netAukce, tak mám trochu problém se sledováním aukcí. Často se za doménu nezaplatilo, anebo byla vyřazena ze seznamu. Seznam tak procházím a ručně porovnávám data s předchozím dnem. Není to sice tak přesné jako u dAukce, ale větší prodeje takto zachytím. Takže z toho co jsem vysledoval byla nejdražší prodanou doménou krupier.cz, která šla za 3812 CZK (původní cena 15K CZK). Druhou byla svatyhostyn.cz za 2K CZK (původní cena 20K CZK). Momentálně jsou vydražené dvě domény kolem 3,8K, ale zatím za ně nebylo zaplaceno.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Prodávejte na netAukci celé léto bez poplatků”

  1. Tak přes léto jsou takovýhle aukce docela mrtvý (nebo vlastně skoro všechno na netu), tak nevím, jestli by si tam nějakej pěknej kousek někdo koupil za větší obnos. Nicméně dík yza dobrej tip.

  2. Tyjo, ty ceny vydražených domén jsou opravdu strašné.

    Za celou dobu netAukce.cz pouze jedna doména blížící se k hranici 4k…

    Čím to je, že podobné domény se draží i na dAukci, ale v jiných hodnotách?

    Honza

    1. miniJOHN: taky jsem nad tím přemýšlel. Ze začátku se to zdálo, že to bude fungovat. Takže možné důvody:
      – je to drahé, kdo dá doménu do aukce za tolik peněz?
      – varianta zdarma neumožňuje nastavit strop. Teď to zkusili s touto akcí bude větší nabídka.
      – je to nepřehledné, nikomu se v tom nechce hrabat. Lidi co mají peníze nemají čas.
      – složitost celého procesu a nedůvěra v něj.
      – špatná propagace, chybí osvěta mezi kupci.

      Škoda, že domény nejsou tak dobrá investice jako třeba umění.

  3. – neprehledne to neni, je tam mala nabídka, par desitek domen, na toto neni potreba kategorie, pokud by tam bylo stovky domen kategorie by byly dobre, nyni zbytecne, staci vyhedavani + štítky… Lide co maji penize nemaji cas?? Pokud chteji neco koupit, utracet ten cas si musi udelat vzdy, osobne si navolim vzdy “NEJNOVEJSI” a vyjedou mi new aukce, pokud mam zajem aukci si pohlídam nebo dam hlidaciho psa.
    – složitost neni absolutne vubec zadna, vlozeni domény trva tak do 3minut/ 1min.netaukce+1min vas registrator +1min potvrzeni na emailu,kontrola samotne aukce/ jen lide jsou lini, oni nejen ze jsou lini tam domenu zadat ale jsou hlavne lini cist ci zjistovat jak ji tam zadat:-)
    Co se tyce nedůvery, pochybuji ze by spolecnost ktera toto provozuje, provozuje druhy rok daukci aj.mela budit neduveru toto me osobne ani nenapadlo.
    Osobne si myslim že jsou za tim tyto tri”problemy”
    1) lide vseobecne mene utraceji, domeny ktere se v roce 2005-2006 prodavaly za 20tis se ted stezi prodaji za 1500kč pokud se na ne najde vubec kupec. Je proste jina doba, lide i samotne firmy nemaji nebo nechteji tolik utracet pokud konkretni domenu NUTNE nepotrebuji, nechteji.
    2) propagace netaukce je zatím prakticky nulova/newsleter, odkaz na daukce, par odkazu jako na tomto blogu/ toto nezachrani, pokud ma netaukce nejakym zpusobem fungovat musi o ni lide vedet, musi ji mit stale na ocich, jen tak i Honza ktery by nikdy zadnou domenu nekoupil se nakonec rozhoupa a penize tam za domenu nakonec utrati pud se mu tam nějaka zalíbí
    3) lide nesmeji byt lini, pro kupujici to znamena se jen zaregistrovat, nic vic. Prodavajici se nema vymlouvat na to ze je neco slozite/tak aby system fungoval, obchod probehl ferove jiná moznst ani neni/ ale kdyz si nevi rady, ma napsat na podporu a ta mu vysvetli jak ma aukci vystavit, jak jsem psal da se to zvladnout i za minutku jen je potreba chtit.

Comments are closed.