Prodané domény 2. – 8. května

Tak tu mám další souhrn prodaných domén za minulý týden. Tentokrát jsem do přehledu zařadil i prodeje z minulé neděle, které jsem do posledního přehledu započítat nemohl. Jednalo se o prodej NL.cz domén na subreg aukci. Aukce nebyla moc sledovaná, takže se daly pořídit domény pod běžnou prodejní cennou, která se pohybuje kolem 5000 CZK.

Máme velkou změnu. Do nedělní TOP3 se tentokrát dostala doména prodaná mimo dAukce.

Nejdražší prodaná doména tohoto týdne byla zlucovekameny.cz s cenou 3,8K CZK. Jedná se o hezký kousek, na kterém může vyrůst informativní minisite. Druhé místo obsadila sexparty.cz, který se prodala za 3299 CZK. Co na ní bude je zřejmě jasné. Prodej plyšáků to rozhodně nebude. Třetí místo patří právě subregu, na jehož aukci se vydražila doména 8k.cz za 2,7K CZK. Kupec udělal velmi dobře, že jí koupil. Upřimně jsem hodně uvažoval o koupi této domény. Bouhžel turistika je mi tak trochu cizí (8K je souhrne označení všech hor, které mají více jak osm tisíc metrů. Na wikipedii odkazuje na český název osmitisícovka) a na web o 8Mpx foťácích se mi to zdá škoda. Jen pro zajímavost ještě zmíním doménu na pátém místě vyhodneletenky.cz s cenou 1750 CZK. Nevím jestli je po letenkách stále taková sháňka jako dříve, ale letenková doména za tuto cenu je opravdu luxus.

 

1. zlucovekameny.cz 3800 dAukce.cz
2. sexparty.cz 3299 dAukce.cz
3. 8k.cz 2700 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
4. evibratory.cz 2601 dAukce.cz
5. 7n.cz 2550 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
6. 6e.cz 2550 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
7. 4j.cz 2550 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
8. 6s.cz 2500 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
9. 6r.cz 2500 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
10. vyhodneletenky.cz 1750 dAukce.cz
11. live-poker.cz 1701 dAukce.cz
12. nejlepsivune.cz 1100 dAukce.cz
13. soukromylekar.cz 600 dAukce.cz
37. KvetinovyRaj.cz 262 NetAukce.cz - aukce domén

 

Zajímavosti

  • Na všech systémech dohromady bylo prodáno celkem 38 domén.
  • V úterý (3.5.2011), těsně po startu aukcí, došlo k výpadku daukce.cz. Aukce tak byly prodlouženy do 17:00. Důvodem bylo, že doména dAukce.cz vypadla ze zóny, protože majitelé jí zapomněli prodloužit. Zdroje @dAukce, @Webadresy
  • Výherce domény 6e.cz, jí obratem zkusil střelit na webtrhu za 6400 CZK (získal jí za 2550 CZK), tomu říkám kuj železo dokud je horké!
  • Poslední doména prodaná alespoň za 10K byla 4.3.2011, jednalo se o predpisy.cz. Vypadá to, že český trh s doménami, má zatím nejdelší období půstu.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Prodané domény 2. – 8. května”

  1. dle mne jsou ty ceny NL domeny za ktere se vydrazili na Subregu presne ty trzni ceny za kterou ji lze koupit/prodat tj. max 3000,- za NL domenu, zkus se podivat kdy naposledy byla prodana NL domena za vic, mozna tak pred rokem-dvema kdy byl hype na webtrhu

  2. Tie NL.cz domény sú vydržené za naozaj pekné ceny – pre kupujúceho. Teraz už len nech pár rokov nech ich podržia a predajú. Zisk bude pekný.

  3. sakra, a já už se těšil jak si doménu daukce.cz odchytnu u subregu :), jakou by asi pak měla hodnotu … ?

  4. Trošku od veci, ale prosím ťa, ako sa volá ten wordpress plugin ktorý umožňuje z článku prejsť rovno na další ? Vidím ti to tu pod twitterom.
    Díky :)

    1. To je WP funkce, stačí to vložit do šablony:
      next_post_link(‘%link »’)
      previous_post_link(‘« %link’)

  5. trhu domén prospěje jedině zavedení IDN nebo nějaké nové domény co zvedne zájem u lidí
    jinak už mu nepomůže nic

    kdy už to domaineři pochopí?
    nebo si chtějí hrát na tom českém písečku sami ;)

  6. kvetinovyraj.cz se neprodala, majitelem je stejny clovek jako drive.

  7. To Petr: Vubec nechapu tvuj prispevek, jak trhu prospeje zavedeni IDN ? Vzdyt tim dojde jeste k vetsimu rozdrobeni trhu a zmatkum mezi uzivateli.

    Trhu prospeje predevsim osveta mezi firmami, likvidni trziste domen a realne predstavy domaineru o cenach jimi drzenych domen.

  8. A nielen český trh s doménami má pôst, tento pôst začal po zmenách na webtrhu.

Comments are closed.