Spekulace s Twitter účty na obzoru?

TwitterSpekulovat se dá se vším co zažívá boom. Pokud to podchytíte ve správnou chvíli, dá se na tom v budoucnu slušně vydělat. Stejně jako v devadesátých letech domény se teď rozjíždí i twitter. Po dobrých jménech roste poptávka, dokonce už existuje i systém na odchyt twitter jmen tweetclaims.com. Verze zdarma testuje volnost jmen jednou za 24 hodin, profi služba za 20 USD/rok dává pozor každých 30 minut. Pro začátek to není špatné. Prozatím odchytla 3338 jmen.

Možná si říkáte, že to je nějaká divné. U nás se přeci jen twitter nějak moc nerozšířil a jsou registrované maximálně desítky tisíc accountu. To byly i .cz domény v devadesátých letech a klidně se vsadím, že mnoho z vás by teď rádo cestovalo časem, aby svému mladšímu já, dalo seznam toho co má registrovat ;)

Na rozdíl od domén je tu několik výhod. Například twitter accounty nic nestojí. Nemají expiraci, neplatí se renew poplatek. Občas je nutné jen něco zahlásit, aby to nevypadalo blbě a nezrušili vám účet s top keywordem :)

Ještě poznámka na konec. V twitter accountech už dnes samozřejmě jsou slušné peníze. Například se prodávají ty s hodně followerama. Na kolik ale vyjde jeden živý netuším. Top followeři dostávají zaplaceno za publikování PR tweetu. Ostatně proč ne. Pokud je někdo “vykopávač”, tedy člověk, který když něco napíše, tak hned to po něm X% lidí retweetuje, jen proto že to napsal, tak je nutný například pro nastartování virální kampaně. Anebo jinak. Proč platit za PR článek, který přivede pár set lidí na stránku eshopu, když jde zaplatit člověk za tweetnutí o slevové akci ve vašem eshopu a většina jeho followerů se půjde podívat o čem to tweetnul.

Snad zbývá už jen dodat. Copak jste si dnes zaregistrovali za twitter account?

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Spekulace s Twitter účty na obzoru?”

  1. Uvolní se twitter jméno, např. pokud se dotyčný rok nepřihlásil a nemá ani jeden tweet?

  2. Twitter je hit a tých možnosti mien nemá veľmi na výber, takže hlavne v usa to bude asi dobrý “tovar”

  3. Zajímavý článek k tomuto tématu:
    http://www.twitip.com/how-to-secure-unused-twitter-accounts/
    (zejména odpověď twitteru)

    Pokud by to chtěl někdo dělat hromadně, pak je asi vhodné použít TweetAttacks a zajistit si u svých účtů nějakou aktivitu.

    Nicméně narozdíl od domén vidím v této spekulaci mnohem větší riziko – zatímco k doméně máte aspoň nějaký ownership a celkem jasné podmínky, twitter TOS vlastnictví účtu a jeho převod nijak neřeší.

    Tím nechci říct, že se tímto způsobem nedají vydělat nějaké peníze. Jen to stojí dost na vodě. A je třeba počítat i s tím rizikem, že Twitter postaví takové spekulace “mimo zákon” a začne je potírat. K twitteru účtu narozdíl od domény neexistuje žádný “vlastnický” nárok. Pokud se provozovatel služby rozhodne vás vypnout, tak vás vypne.

    Nicméně koukal jsem, jestli existuje nějaký marketplace a vypadá to, že jde zatím o pole neorané (prodávají se tweety a followeři, pro účty neexistuje žádná aspoň trochu rozšířená platforma)

    Podle hesla “na zlaté horečce nejvíce vydělá ten, kdo prodává lopaty” by mohlo být zajímavější investovat svůj čas tímto směrem.

  4. Ono těch volných nicků na Twitteru taky moc není, je to podobné jako u domén. Ale pár jsem si jich zaregistroval, zatím jsem se však setkal s reakcí “buď to převedeš zadarmo, nebo nemáme zájem”. :)

  5. followeri na twitter se daji na koupit za $5/1000 viz fiverr treba

Comments are closed.