FBI zabavuje pokerové domény

FBI rozjela agresivní útok proti internetovému hazardu. Hlavním cílem je zasáhnout proti daňovým podvodům a praní špinavých peněz. Při akci bylo zatčeno jedenáct osob. Okamžitě po zahájení akce byly odstaveny tři domény známých heren a to FullTiltPoker.com (2,6M návštěv*) , PokerStars.com (1,9M návštěvníků*), AbsolutePoker.com (1,3M návštěvníků*) a UB.com.

 

Na zabavených doménách teď najdete následující upozornění:

Celé pozadí je celkem komplikované. V USA je online gambling zakázaný od roku 2006. Americké banky nesmí společnostem provozující hazard proplácet platby, takže na většině webech poskytujících hazard ani nejde platit americkou kreditkou. Často se to bere oklikou přes jiné společnosti.

Aby se podařilo protlačit peníze Američanů do výše zmíněných heren, tak provozovatelé údajně mystifikovali banky tím, že peníze jdou na věci z různých online obchodů. Mělo se jednat například o šperky, golfové míčky a další věci. Čímž jakoby vytvořili “legální tunel”, kterým mohli téct peníze do heren. Banky tak prý neměli ani potuchy o co jde. Některé zdroje ale také uvádí i úplatky bankovních úředníků, díky kterým to tak dlouho procházelo.

* Měření podle společnosti ComScore za březen 2010

Zdroje informací:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “FBI zabavuje pokerové domény”

  1. to je sila, tie domeny maju obrovsku hodnotu, ale zakon je zakon, obcas si tiez zahram poker, ale nie o velke peniaze, o symbolicke “drobne” v kruhu priatelov (aj online), ale tak v USA su zakony prisne na mnoho veci (hazard, alkohol, cigarety, emisie aut, diskoteky) ..iny kraj, iny mrav

  2. fulltiltpoker ma verzi na .net …. nicmene nepamatujete si nekdo na jakou domenu maj ty reklamy v televizi ?

    1. Gransy: bude to na net, ta reklama mi zněla před pár týdny v uších a zaregistroval jsem se díky tomu :)

  3. Si myslím, že to až tak vadit nemusí. Poker jede většinou přes lobby, které by mělo fungovat i tak. Samozřejmě nové registrace budou asi složitější, když nebude odkud stahovat ten SW, ale nějaká cesta se určitě najde. Třeba bude kvůli tomuto kroku více bohatých lidí a nebudou se muset léčit ze závislosti :)

  4. btw, v prvom odstavci mate asi chybu, pisete ze su zabavene 3 domeny, ale vypisane su 4

  5. Je to dost velké svinstvo.
    Keď sa niečo US vláde nepáči, nech doménu blokne v USA, a nie na celom svete.
    Čo maju zákony US spoločné so mnou a s tým že hrám poker?
    (nie nehrám, myslím obrazne)

  6. klasická prohibice
    třeba v tuto chvíli skoro 0,5 mega hráčů online jen v těchto hernách, určitě to bude zajímavé sledovat, kdoví kam to dojde, ani si netroufám spekulovat

  7. “Si myslím, že to až tak vadit nemusí. Poker jede většinou přes lobby, které by mělo fungovat i tak. ”

    Taky detail – oni im sucasne zabavili aj cez 50 bankovych uctov s niekolkymi miliardami dolarov a tieto miliardy pozaduju ako pokutu. Takze ist to sice moze, ale stale nie je jasne, ci sa v sucasnosti hra este o peniaze alebo uz len o virtualne zetoniky, ktore uz v realnych peniazoch nikto neuvidi.

  8. Taky to FBI nemůže říct dopředu? :-) Myslím že pro hráče v Evropě to tak moc neznamená, jen se sníží výhry v různých turnajích, protože bude menší návštěvnost. Problém má ten kdo tyhle herny propaguje. Z PokerStars šly peníze vytáhnout třeba na MoneyBookers, ale na Full Tiltu se to dělalo přes web, takže tam je to teď utopené.

  9. Zdravím, tak jako nemohli čekat nic jinýho, ale spíše mě fascinuje, že se to takovýmhle společnostem, který musí být pod totálním drobnohledem, podařilo obcházet cca 5 let. Pak že obcházení zákonů je národní sport jenom u nás…

  10. PokerStars.com – tak to je hustý, to bych nevěřil, že něco takového se může stát, neuvěřitelné.

  11. Jo Amerika, země neomezených možností, ale vybírat daně oni vcelku uměj:-) Jsem zvědavej jestli někdy v Čechách též zatočí s hazardem. Miliardy z hazardu mizej naznámo kam a stát jen běžným občanům zvyšuje daně….

  12. Tak PokerStars a FullTiltPoker mají již com domény opět funkční. FullTiltPoker se znovu vrátil na doménu com, PokerStars zůstává na doméně eu a com je na ní jen přesměrovaná.

Comments are closed.