Prodej sex.com se dostal do Guinessovi knihy rekordů

Určitě si pamatujete na prodej domény sex.com, který proběhl 17. listopadu 2010. Doména se prodala za 8,2 milionu liber, což tehdy odpovídalo 13 milionům dolarů. Dnes jsem na domainnews.com našel článek, že tento prodej byl oficiálně zapsán do Guinessovi knihy rekordů. Sex.com se tak stala nejdražší internetovou doménou (Most expensive internet address domain name). I když by se dalo polemizovat zda opravdu je nejdražší doménou. Spíše by více sedělo nejdražší prodanou internetovou doménou.

Za prodejem stojí společnost sedo.com a jejich brooker Jeff Gabriel, který měl za zády zkušený tým odborníků nejen na doménovou problematiku. Celý prodej (spíše brookování) trval v podstatě dva roky, kdy se bylo nutné kontaktovat ty správné lidi, potřebné na celou transakci, hledali potenciální kupci a samozřejmě připravoval samotný transfér. U domény za tolik milionů to prý bez prostředníka jako sedo.com nejde. Kdo ví?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Prodej sex.com se dostal do Guinessovi knihy rekordů”

  1. :D tak to je dobre ale su tam len reklamy xD btw. šupa web, skvelé články.. len tak ďalej

  2. Z toho vyplyva, ze bude sex.com v dalsom vydani Guinnesovej knihy?

    Bol na sex.com vobec niekedy obsah? Ak si dobre pamatam, parking tam bezi uz par rokov, preco potom vrazaju take prachy do tejto domeny? Ide im o prestiz? Alebo cakaju, ze to kupi nejaky zazobany porno producent?

Comments are closed.