Godaddy srazil cenu .co domén

Na stránkách největšího registrátora na světě se objevila zajímavá nabídka. Doména .co jen za 11,99 USD. Běžná cena je přitom 29,99 USD. Samozřejmě akce platí jen na první rok. Na různých domainer blozích* to vyvolalo diskuze, že se jedná o test rozsáhlejší kampaně související se Super Bowl, kdy godaddy vydá sadu hodně zajímavých kupónů.No uvidíme.

.co domény jsou celkem slušným zlatým dolem pro velké množství domainerů specializujících se na parkování typo domén. Dokazuje to i množství registrovaných .co domén 2hého řádu. Po 2 měsících po spuštění bylo registrováno více jak půl milionů domén. Žádná jiná doména něco podobného nezažila.

A jak takové hledání typo domény vlastně funguje?

  1. Jednoduše vezmete seznam top 1M domén podle alexa ranku (ke stažení zde).
  2. Uděláte si tabulku v MySQL
  3. Přes jednoduchý parser, třeba v PHP do ní nahrajete všechny domény ze seznamu.
  4. Vymažete všechny řádky které nekončí na .com. (DELETE FROM `neco` WHERE `domena` NOT LIKE ‘%.com’)
  5. Pak testujete jednu doménu za druhou jestli je volná a průběžné výsledky ukládáte do tabulky ke každé doméně.

No moc už toho volného nezůstalo, ale třeba budete mít štěstí. Rozhodně neberte domény s TM (pokud o tom nic nevíte), anebo domény s pochybnou návštěvností (čím vyspělejší a bohatší stát tím více bude za klik). Vyhněte se adultu, ten jsem dodnes nepřišel na to jak monetizovat.

Překlepové domény ale nemusí být jen na parking. Zkratka co může znamenat například company anebo computer organization. Zkuste kouknout na wikipedii.

* konečně vím jak správně skloňovat slovo blog. Jedna lingvistka mě odkázala na stránky Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Godaddy srazil cenu .co domén”

  1. “Vyhněte se adultu, ten jsem dodnes nepřišel na to jak monetizovat.”

    To, že ty nevieš, ako monetizovať adult neznamená, že to niekto iný nevie ;). Ak máš už nejaký robehnutý adult portál, a vieš, že tá doména má pekný type-in, stačí redirect a o monetizáciu je postarané.

  2. Ahoj, protože tu na blogu nemohu najít kontakt na tebe, tak píši takhle, ty to smazneš a nepustíš (nejsí jediný blog kde nejde nají kontakt :)) Sem tam napíši komentář pod tvé články, když se mám k čemu vyjádřit, ale teď jak jsem si kontroloval zpětné odkazy na ranky.cz mě udivilo yahoo kolik odkazů z 440m.com na mé stránky má zaindexováno. http://siteexplorer.search.yahoo.com/search;_ylt=A0oG7zd5Sz9NaRgA6vHbl8kF?p=www.mojeokoli.cz&bwm=i&bwmf=a&bwms=p&b=101 Dle mého se to stalo tím, že robot tu vlezl ve chvíli kdy jsem měl příspěvek v sekci poslední komentáře. (to se zjísti až to přeindexuje) pak tedy by to byla taková loterie kdo to trefí, coby bonus. Nevím jak dlouho ten stav je.

    1. Turek: asi ano. Na druhou stranu ten widget by měl být nofollow. Odkazy v diskuzi jsou ale follow. Kontakt na mě se dá zjistit z whois domény, ale asi by jsem jej měl někam hodit.

  3. Máte někdo informace o tom, jaké jsou velkoobchodní ceny domén, a kam až tedy mohou registrátoři zhruba zajít? Našel jsem jen velkoobchodní cenu českých domén, u těch ostatních se různé zdroje rozcházejí…

  4. Zjova to jsem nevedel, ze mam tolik webu v prvnim milionu a dokonce v prvnich 40k :)

    Da se takovyto export ziskavat nejak pravidelne? Tohle je na pomerovani jak kdo ho ma velkyho lepsi nez GPR

    1. NextClick: ten export prý alexa aktualizuje každý den.

Comments are closed.