Některé prodané domény na daukci za tento týden

dAukce.czZa minulý týden jsem daukci moc nesledoval, takže mám data jen za 3 dny. Konkrétně 10,11 a 13tého ledna 2011.

Nejdražší prodanou doménou byla barbiehry.cz za 6K CZK. Slušný kousek vzhledem k rostoucímu zájmu dětí o online hry. Jen by jsem měl strach o to TM slovo v názvu. Stačí jedna nevhodná hra a mohl by být problém. Btw seznam hlásí 1054 denní průměr na přesnou frázi barbie hry. Strhne se barbie MFA horečka na všemožné kombinace? To zjistíme následující indexaci seznamu…

Dalším kouskem je vyhrajes.cz, která se prodala za 1200 CZK. Že by se blížily slevomaty 2.0? Seznamy soutěží po celém internetu a vzorkovníky byly oblíbené už v minulém století. Tak uvidíme, třeba se znovu chytnou.

Poslední kousek dnes je stranky123.cz s cenou 1100 CZK. Doména má srank 70 a alexu přes 6M. Pokud by majitel obnovil statý obsah a podařilo se mu udržet alespoň srank 70, mohla by se mu investovaná cena na zpětných odkazech vrátit do pár měsíců. Samozřejmě záleží na zaměření, ale pokud by posadil cenu pod cennou na 50CZK/odkaz a prodal 5 odkazů má to do půl roku zpět. Když tak nad tím přemýšlím u nás se moc domény s ranky nekupují. Stálo by za to zmapovat prodejnost.

1. barbiehry.cz 6000
2. vyhrajes.cz 1200
3. stranky123.cz 1100
4. znamy-lekar.cz 827
5. webovakamera.cz 649
6. vivien.cz 600
7. supersexshop.cz 419
8. sex-zona.cz 319
9. realitysnadno.cz 319
10. behejte.cz 319
11. zivotni.cz 319

[poll id=”105″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Některé prodané domény na daukci za tento týden”

  1. A opravdu je to pravda s tím, že Seznam zabanuje MFA? Je někde uvedeno, které to zrovna schytalo? Děkuji

  2. Dovoluji si upozornit na neseriózní přístup Daukce. Uváději u domén v aukcích PR ranky, které domény ve skutečnosti nemají a tvrdí, že je to tak v pořádku.

    Nedávno jsem vydražil doménu, nešlo i nijak vysokou částku, doménu jsem koupil hlavně kvůli PR 2, který měla podle údajů Daukce. Hned po vydražení jsem zjistil, že ve skutečnosti je PR 0. Všiml jsem si potom také, že u jiných dražených domén je to na Daukce celkem běžný jev, že domény mají deklarované PR ranky 2,3,4, ale ve skutečnosti mají PR 0.

    Upozornil jsem na to emailem Daukci a přišla mi tato odpověď: “Hodnotu PR ziskavame z verejne dostupnych zdroju a je orientacni. Na daukce.cz nedrazime zadne PR, ale domenova jmena. Údaje o Pageranku, Sranku a Alexa ranku u jednotlivých domén jsou přebírané z veřejně dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. V případě, kdy doména byla např. přesměrována zobrazí se zde zpravidla údaj cílové domény.

    Takže si na to raději dávejte pozor.

Comments are closed.