Oficiální informace kolem Page Ranku

Už je to nějaký ten pátek co se google page rank neaktualizoval a mnoho linkbuilderů se pomalu začíná smiřovat s tím, že už ani žádný update nebude. Hodně lidí vsázelo na Vánoce, popřípadě Nový Rok. Významné události totiž doprovázeli aktualizace page ranku, podobně jako upravené logo na hlavní stránce google. Teď už se dlouhou dobu nic nestalo. Nastal čas hledat informace z ověřených zdrojů a tak předejít spekulacím…

Na oficiálním google fóru se samozřejmě page rank probíral. Vybral jsem jen citace od zaměstnanců google.

“The PageRank which we use internally is continuously updated, so even if you’re not seeing a PageRank in your Toolbar, rest assured that we’ll be treating your site accordingly regardless, and will crawl, index and rank your websites appropriately.”

Tato citace vysvětluje záhadu neviditelného page ranku. Google před pár měsíci (už si nepamatuji přesně jak dávno to bylo) odstranil page rank s GWT. Očividně nechce, aby byl moc vidět. V každém případě se přepočítává a aktualizuje.

“We do update the Toolbar PageRank regularly, even if that’s not as regularly as some of you wish. I agree that it would be nice to have it updated more frequently. Given the time since the last update, I imagine you’ll start seeing another one in the near future.”

Odpověď je z 4.1.2011, takže pod pojmem near future si představuji maximálně pár měsíců.

“Obviously seeing so many reports is a bit odd — I’ve passed your feedback on to the team here to review. At this time, we are not planning on removing the Toolbar PageRank.”

Takže super zpráva pro všechny prodejce odkazů, page rank se nebude rušit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “Oficiální informace kolem Page Ranku”

  1. No mozno sa nebude rusit, ale bude iba interny :) Google si tym pomoze pre vlastnu potrebu ohodnocovania webov ale pre vonkajsich “likovacov” to bude koniec…

    1. Tak ještě jeden drb ze zákulisí, pokud by google zrušil page rank najdou si lidé jiný rank, který se bude prodávat a pak už google nebude mít možnost jak potrestat linkbuildery. Penalizace v SERP za to že na vás odkazuje stránka s nějaký X-rankem nepřipadá v úvahu. Google sice může penalizovat odkazující stránku, ale to mu bude k ničemu, protože ta díky X-ranku bude prodávat odkazy dál. U nás se to dokonce dá v praxi vidět na sranku. Stránka může mít X penalizací od google, ale dokud má srank, tak prodává odkazy dál a google s tím nic neudělá. Tohle je důvod proč google nemůže zrušit page rank.

  2. Jenže na X-ranku ve světě nezáleží. Většina světa používá google. Jen v čechách má většinu tuzemský vyhledávač to jinde neni.

    Ale jinak jsou jejich hlášky takřka nic neřikající, to že řeknou že nebudou z jejich toolbaru nic odebírat neznamená že page rank nezruší.

    Navíc i když mám GPR 0/10 a SRANK 6/10 tak mi z google chodí desetkrát víc lidí. Jednoduše 1000 ku 100. Takže i kdyby seznam nebyl je mi to takřka “jedno”. Stejěn to bude určitě i jinde ve světě.

  3. Rank má hodnotu jen tam kde něco ovlivňuje. U nás je sice Srank, ale je to dáno specifikací českého trhu a významem Seznamu. Kdyby měl nějaký rank Centrum, tak na něj stejně nikdo nedá. Takže Pagerank by se tak snadno jiným rankem nahradit nedal. Kdyby se totiž dalo nějak snadno měřit umístění webu ve vyhledávání nebo vliv jeho odkazu na pozici v Google už to dávno někdo dělá komerčně. … a pokud ne, tak s tím Drago můžeme klidně začít. Vymyslíme algoritmus a bussiness plán, a jsme milionáři jedna dvě.

  4. [1] – “we are not planning on removing the Toolbar PageRank”, takze zadny konec ;-)

  5. Vydelecny web: “interný PR” Google má, a nie je to iba stupnica 0-10. GTPR je pre verejnosť, a práve o tom sa bavilo aj na oficiálnych fórach. Google má pre stránky iné, vlastné interné hodnotenie, ktorým potom zoraďuje weby aj v SERP-e. PR je IBA pre verejnosť.

  6. Ak by si mal na webe Donate, tak by som Ti hned nieco za tuto spravu poslal :)
    +1

  7. to duben, to není vůbec špatný nápad.
    Ne že bych se tím chtěl zabývat, ale co jen vyhodnocovat x procent kw dané stránky v pořadí serp.

    Ze stránky vyhodnotím, že hlavní její kw je slovo x, y z, f ,d příp řetězce a pak jako PR bude průmerne pořadí, tedy obrácený PR ideál blížící se jedné, ted už jen pořešit lokalizaci,výpočetní výkon a to že ti nepustí G na mašiny dlouhodobě.
    Jo ok, uznávám, asi blbost.
    Tak nic

  8. 1. prosince jsem šel z 4 na 0. Pořád čekám, umisťuji se pořád lépe ale GTPR pořád dole.

  9. Spíš mě napadá, jestli to nenapadne někoho ze seznamu, že by se ranky počítaly za zavřenými dveřmi.

  10. no interně se pagerank přece přepočítává neustále, ne jednorázově

  11. tak GTPR sa určite nebude rušiť, práve zaznamenávam 13 zmien z cca 500 stránok, ktoré čekujem. Som prvý čo si to v našom Československu všimol? :-) Pravdepodobne ide len o malý update.

  12. To atash: Pagerank se přepočítává v určitých vlnách v nepravidelných časových rozestupech.

    Jinak supr zpráva, díky drago. V cizině se člověk dozví vždycky hodně informací, jen ne vždy je na to čas. Zrušením pageranku by si Google nijak nepomohl, bylo by to zcela zbytečné.

  13. No jsem zvědavý, jak to s tím bude. Jenže ono je dost sporné k čemu to vlastně je. S-rank mám na webu celkem vysoký, ale seznam mi moc dobré výsledky nedává, PageRank mám 0 a na Google jsem na tom o něco líp.

Comments are closed.