Kdo vlastní typo domény

Typo domény jsou takřka vždy využívané jako dobrý zdroj peněz z parkování. Existuje velké množství překlepů. Od pravopisných, přes překlepy na klávesnici až po více používanou TLD v dané zemi. Typo domény bývají často jablkem sváru mezi vlastníkem TM a domainerem. Když už je řeč o jablkách tak zrovna nedávno vyhrála společnost Apple doménu appl.com právě kvůli zneužívání TM.

Co si budeme říkat v typo doménách jsou celkem slušné peníze. Občas je poměrně těžké přijít na optimální způsob monetizace, ale vynaložený čas se vám jistě vrátí v podobě zkušeností. Stejně jako každý den přibývá velké množství nadějných projektů přibývá i množství typo domén, které mohou vydělávat. Vydělávání na typo doménách není zrovna moc etická záležitost, ale když jde o peníze tak často jdou zábrany stranou.

Ale teď zpět k tématu o kterém jsem chtěl mluvit. Dneska jsem na domaintools.com našel super nástroj na zjišťování vlastníků typo domén, takže pokud chcete zjistit kdo na vás “parazituje” stačí zadat doménu a hned to víte. Pokud si nastavíte TLD view můžete se kouknout, které TLD ještě nejsou registrované, byly registrované popřípadě mají stránku či parkují.

[poll id=”99″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Kdo vlastní typo domény”

  1. Takové ty “typo na druhou” jako Eznam.net, sehnam.info, senzam.biz to k něčemu je? Já bych to neregistroval ani za dolar, ale je fakt, že tomu nerozumím.
    Mě by jako laika navíc napadlo, že rozšířením Mozilly se díky tomu našeptávačí url musí ten počet přístupů na typo domény snižovat, ne?

  2. A dost casto tam misto parkovani jsou zavirovane stranky, vlastnici vydelaji na botnetech vic nez na reklame.

  3. Samotni domaintools jsou take paraziti, vykradaji WHOIS data a zpoplatnuji jejich zpracovane vystupy i presto ze to je proti licenci pouzivani.

  4. simje: taky bych řekl. Občas se mi taky stane, že se omylem dostanu na nějakou typo stránku a rychle pryč.

Comments are closed.