sex.com se stala oficiálně nejdražší prodanou doménou

Dnes se oficiálně objevila na seznamu prodaných domén dnjournal.com doména sex.com, který byla prodaná za 13 milionů USD. Stala se tak nejdražší prodanou doménou v historii domainingu. Doposud v čele tabulky nejdražších domén byla fund.com s cenou 9,999,950 USD z roku 2008. Prodej domény sex.com tak přináší i pozvednutí pomyslné laťky nad 10M USD.

Doména se prodala prostřednictvím brokera ze sedo.com, který hledal nového majitele tři měsíce. Kupcem se nakonec stala společnost Clover Holdings.

O tom, že je doména sex.com na prodej se zmiňovala média na celém světě. Zahlédl jsem reportáž dokonce i na Nově. Čekala se tak opravdu velká částka. Některé odhady předpovídaly dokonce 20M USD. Popravdě jsem doménou za tuto cenu celkem překvapen. Čekal jsem menší částku. Ne že by se v adultu netočily malé peníze, to právě spíše naopak. Na druhou stranu jsou i lepší a výstižnější domény ;)

I když pochybuji, že existuje doména s větší type in návštěvností.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “sex.com se stala oficiálně nejdražší prodanou doménou”

  1. 80M CZK za kazde pismenko :)
    Tipoval bych tak polovicni cenu..
    Ta domena je sberatelsky kousek, nikdy si na sebe nevydela, to je snad vsem jasne :)

  2. ahyde nejak predpovedel ze by ta domena mohla vydelat 1.5 – 2M usd rocne jenom z toho type-in trafficu co ma, pokud je ten odhad spravny tak je prodejni cena docela dobra, k tomu samozrejme jeste nejaka sberatelska hodnota a unikatnost a tak.

  3. Sběratelska, taky pokud ta firma co to koupila děla něco do erotiky tak prestižni věc. Myslím taky třeba investični hodnota (je možné že se za 5 let najde kupec třeba na 18mil.) otázka je, zda by za 5let ta firma tech 5mil rozdílu nevydělala někde jinde a třeba i více, pri té investici. V každém přápadě je to myslím (i dle zatím nejvyšší ceny) zřejmě jedina doména, na ktere ač neni žadny projekt ma tak velkou, největší hodnotu a při každém prodeji bude budit vždy zájem kupcu. Pokud ahyde opravdu tvrdil že tato domena muže vydělat 1,5M-2M z type in traficu(myslel tím jen parkování domeny?) tak ja osobně si myslím že konkrétně tato domena by pri zajimavem projektu at uz zamerenem jen na USA nebo cely svět vydělala ročně možná i více.

  4. 1,5 – 2m z parkovania? To je pre mna neuveritelne, hlavne ak si predstavim, ze sa na parkingu normalne zarabaju nejake centy :-)

  5. No dnešní $ je úplně někde jinde, takže bych ani netvrdil, že sex.com je nejdražší.

  6. PcDr. Marty: Proč by si na sebe nevydělala? Stačí to uchopit za správnej konec a jistě si na sebe za pár let v klidu vydělá. V pornu se točej obrovský prachy a s touto doménu a správnou propagací máš skoro jistotu návratnosti. Jenom to chce skutečnej projekt a ne trapnej parking, nebo affil.

  7. vlado: pointa takej domeny nieje parkovat s klasickymi PPC, ale prepojit na CPA a affil programy, tu sa uz nebavime o centoch, ale potencionalnych desiatkach dolarov za klik

Comments are closed.