Nové rozhraní AdSense

Když jsem se dnes šel podívat jak si vede můj adsense účet, překvapil mě google nabídkou na vyzkoušení nového rozhraní. Zatím se jedná o beta verzi, ale nevšiml jsem si zatím žádného zádrhelu.

Google si od nového rozhraní slibuje lepší přehled, lepší kontrolu a vyšší efektivnost. Popravdě se mu to i povedlo. Po pár minutách si na vše zvyknete a můžete se pustit do zkoumání novinek, které v předchozí verzi chyběli.

Jestli nepotřebujete nic odlaďovat a hrabat se v statistikách, tak vše potřebné je na Domovské stránce. Dozvíte se kolik jste vydělali za dnešek, kolik vám hodlá google vyplatit, datum a výši poslední platby. V pravém horním rohu máte své číslo (potřebujete jej například na implementaci reklamy do některých WP šablon).

Další záložka, kterou budete potřebovat jsou Moje reklamy. Zde je seznam kanálů a reklamních ploch. Nejdůležitější pro vás bude tlačítko Nová reklamní jednotka, pomocí které se vytváří nové reklamní plochy. Nic převratného oproti předchozí verzi zde nenajdete, jen vše bylo dáno na jednu stránku.

Největší vylepšení se skrývá v Přehledy výkonu. Na Adsense jsou konečně grafy! U jednotlivých kanálu, tak můžete sledovat odhadované příjmy, počet zobrazení, prokliky, CTR, CPC a RPM. Můžete i jednotlivé kanály porovnávat. Přehledy se dají ukládat pro budoucí požití (přístupné jsou z Domovské stránky) a exportovat v csv formátu pro napojení na vlastní systém.

[poll id=”88″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Nové rozhraní AdSense”

  1. Viac by mi vyhovovalo, keby bola možnosť presunúť peniaze z adsense do adwords.
    Škoda, že to do nového rozhrania nevložili.

  2. Vyzera to ze vyuzil pekne data z google analytics. Jedine co sa mi tam zda cudne na google je prilis vela farieb, som zvyknuty na bielu.

  3. Také nemám ve svém rozhraní tuhle beta verzi.

    Ale na firemním účtu jsem měl možnost testovat tohle nové rozhraní již cca před půl rokem. V té době se musel nastavit jazyk ve kterém se zobrazuje účet GA na angličtinu, odhlásit se a přihlásit, a pak se odkaz objevil.

    Osobně vidím největší výhodu v tom, že v tomto novém rozhraní je možné bez nastavování kanálů ap. vidět jaký podíl příjmů jde z textové reklamy a co je z grafických reklam, dají se sledovat jednotlivé formáty (velikosti) reklam, umístění na stránce a pár dalších věcí. Rozhodně tedy nové rozhraní nabízí mnohem podrobnější přehledy a možnosti + je zde i srovnání aktuálního období s minulostí atd.

  4. Jsem se tam po půl roce podíval a je mi docela smutno. Adsense používám kvůli DPH přes partnera. Ale žádný změny mi to nenabízí, asi už na mě zanevřeli. Scren by se hodil, možná bych měl o motivaci víc stát se plátcem :D

  5. No, vzhledově je to hezké. To se musí nechat. Bohužel chybí mi, že na úvodní stránce nevidím nejvýkonnější kanály a jejich aktuální stav. Přeci jen jsem to využíval také jako jednoduchou kontrolu změn návštěvnosti.

  6. No tak už to mám taky. Nejhorší je to, že nejsou na první stránce ty nejlepší kanály a když se chceš dostat ke kompletnímu dnešnímu přehledu, je to na víc kliků než bylo.

    Já pozoruju zajímavou věc, u některých webů se mi razntně zvedl počet zobrazení a nebude to zvýšením návštěvnosti. Začali jinak počítat zobrazení? Podle počtu reklam (to mi nesedí) nebo něčeho jiného, (nepoužívám vlastní kanály, jen url kanály, takže tím to nebude). Nějaké srovnání s G.Analytics mám jen u čtyř malých webů a to mi ukazuje tyhle zobrazení: analytics/adsence 3/10, 2/6, 67/176, 206/585.

  7. aha, takže stará verze ukazovala zobrazení stránek, nová zobrazení reklamních jednotek, a to ještě nějak divně, to mi teda asi už došlo, taky spíš změna k horšímu. No a na ten kompletní dnešní přehled url kanálů potřebuju pět kliků místo předchozích dvou…

  8. btw na tlačítku k odeslání je “Odeslat příspěvk do diskuz”

  9. Nevíte pls, k čemu je pole upozornění (Počet alerts: 0. Není třeba mít strach.)?

  10. Ani s novou verzí si nejsem uplně jistej, jak mám chápat 70Eurový rozdíl mezi odhadovaným příjmem v přeheledech za září a celkovým výkonem uvedeným v přeheldu plateb u říjnové platby za září…

    Máte s tím někdo zkušenost? Zjednodušeně – liší se mi platba od výkonu v přehledu… Prakticky každý měsíc a řádově v desítkách Euro. V přehledech sice píšou – odhadovaný výnos, ale tyhle odhady se uzavíraj tuším k 10. dni v měsíci a pak už by měly sedět s tím co vám pak vyplatí. A přesto nesedí…

Comments are closed.