Kolik peněz je v pyžamovém podnikání?

Když oznámil Retal změny na webtrh.cz zdůvodnil je snahou oprostit se od pyžamového podnikání a mířit k businessu, který bude řekněme trochu více reálný. Popravdě když se vás někdo zeptá co vlastně děláte, tak je lehčí říct jsem programátor, než vysvětlovat detaily. Určitě by bylo více fajn mít kancelář na lukrativním místě se spoustou zaměstnanců, kteří dřou už od osmi ráno a říkají vám pane řediteli. Jenomže v tom pyžamovém podnikání to není potřeba. Většinou si vystačíte s rozdáním práce online. Teoreticky by se opravdu dalo podnikat v pyžamu :)

Kolik je ale v tomto podnikání vlastně peněz?

Ono je už celkem těžké definovat rozsah. Když jsem byl na střední tak jsem se dostal k adultu. Tehdy ještě nebyly žádné tube stránky. Prostě se prodávali členství k webům, kde bylo ke stažení velké množství specifického videa. Za přivedeného člověka, co si koupi členství třeba za 9,99 USD, webmaster dostal jednorázově od 20 – 50 USD (peníze za sign up). V adultu byly nehorázné provize, které jsem od té doby nikde neviděl. Za vyplněný US nebo UK email 1 USD. Kliky byly sice za pár centů, ale adult stránky měli začátkem tohoto století trafik v desítkách gigabajtů. Návštěvnost se měřila na desítky tisíc u menších projektů. K práci mě motivovali lidé, kteří měli stovky sign upů za měsíc. Jak je to dnes nevím, ale určitě jsou v adultu i dnes peníze které jdou vydělávat v pyžamu (samozřejmě jako webmaster).

[poll id=”80″]

Další částí co je určitě zajímavá je prodej odkazů. Pro začátečníka to je jednodušší než třeba PPC. Stačí dělat stránky na ranky. Musí se to dělat v tichosti, anebo skončíte bez ranků. Není nutná aktualizace a vlastně ani obsah. Neohlížíte se na vyhledávače ani SEO, jde jen o linkbuilding zaměřený na dofollow odkazy. Pokud umíte PHP a máte tvůrčího ducha není problém překročit po půl roce obrat 10K CZK/měsíc. Chce to ale vsadit na správné koně ;)

[poll id=”81″]

Adsense, sklik + pár dalších. Pokud bereme jen české podmínky nedokážu odhadnout jak to tady vlastně chodí. Naprosto jsem ztratil přehled. Vím, že někteří své farmičky prodali a investovali peníze jinam. Někdy jsem až na webtrhu žasl jak vysoko se dokáží MFA farmy vyšplhat. Problém je, že jakmile si najdete tu správnou fintu, tak se už s nikým nedělíte. Zvláště na tak malém trhu jako je ČR.

[poll id=”82″]

Blogování + PR články. Popravdě je mi celkem líto, že se tento trend zvrhl v psaní článku bez obsahu s třemi odkazy. Ale kde je poptávka je i nabídka. Netuším kolik peněz se může zde točit. Na placla.cz mám pod sebou 32 blogerů a 6 inerentů a podle vyplacených provizí to není zrovna moc. Podle zpráv ze zákulisí, ale vím, že jsou tam blogeři, kteří vydělají víc jak 10K CZK za měsíc. Moc jich ale zřejmě nebude. Já tedy žádného pod sebou nemám to vím jistě :)

[poll id=”83″]

Affiliate marketing. Stejně jako v adultu když jsem začínal se ze začátku zdálo, že je lepší platba za klik. Po pár měsících mi ale došlo, že jsou to právě signupy, které vydělávají pořádné peníze. Proto věřím, že i affiliate marketing dokáže ve vhodné formě vydělat slušné peníze.

[poll id=”84″]

Ostatní. Jsou tu ještě prodeje reklam přímo inzerentům ať už paušálně, imprese anebo podle další činnosti dodaného trafiku.

To jsou jen formy pyžamového podnikání, na které jsem si teď vzpomněl. Vím, že existují lidé, kteří díky one-man show nemusí chodit do práce. Na druhou stranu je to i o dost těžší. Když nad sebou máte šéfa, jež vás motivuje něco dělat. Udržet si tempo a růst je dle mého názoru nejtěžší číst pyžamového podnikání.

[poll id=”85″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Kolik peněz je v pyžamovém podnikání?”

  1. “Problém je, že jakmile si najdete tu správnou fintu, tak se už s nikým nedělíte.” Tato věta mě zaujala. Drago to pravděpodobně nerozvede, ale ve fintách je samozřejmě peněz nejvíce. Nemyslím si, že mylel zrovna přímý prodej…

  2. Uvedl jsi jenom obory webmastera, ale zapomněl jsi taky na ty další, jako webdesigner, koder, programátor, copywriter a další.
    A to jiště do “pyžamového podnikání” dát můžeme.

    1. Akční: určitě to tam dát můžeme, ale jak je známo ty na průměrnou mzdu dosáhnou celkem bez problémů :)
      marthy: nechci z lidí tahat tento druh informací, navíc 100 USD/EUR je takový základ, který oddělí lidi co to myslí vážně.
      petr: i na přímý prodej existují osvědčené finty. Jediná šance jak se je dá dozvědět je většinou trochu přiopít dotyčného :)

  3. Chybí mi tam anketa zda se jednotlivými on line kanály někdo uživí a také se mi zdá otázka více než EUR/100 USD podhodnocená. Jinak dobrý nápad.

  4. Proc delat finty v malym… To se na to musi jako to udelal Kozeny :D. To pak je plavkovej byznys .)

  5. minimalne v adultu stale spousta cechu a slovaku vydelava tisice i desetitisce dolaru mesicne, aniz by si natahli neco vic nez boxerky :)

    bohuzel casy, kdy jsme byli schopni udelat mega mesicne uz jsou asi definitivne pryc a to hned z nekolik duvodu:

    kurz dolaru – pamatuju dolar za ctyricet korun, dlouho se drzel pres tricet, kdyz klesal pod 25 tak jsem vsadil vsechny svy prachy na to ze dal to neklesne, kleslo, na 15 :)

    premnozeni adult webmasteri – v jednu chvili jsem mel pocit, ze uz je na webu vic adult webmasteru, nez normalnich surferu ochotnych vytahnout CC

    nekontrolovatelne sireny free content a prisna regulace ze strany CC operatoru to jen dorazi

    podtrzeno secteno, v adultu penize porad jsou, na nadprumerny prijem to sikovnemu nebo dobre zakotvenemu webmasterovi stale staci, ale pokud prave zacinate s online byznysem, uz bych se asi poohledl po necem jinem

  6. Drago: Když ho přiopiješ tak potom už zase nevíš co je pravda a co mele z chlastu :-D Vyzkoušeno.

  7. Pizamovejch cz milionaru bude podle me pomerne dost. Ja jich znam sice osobne co by na prstech jedne ruky spocital, ale realne si myslim, ze je to jen spicka ledovce. Prece jenom malo kdo se chce verejne pochlubit s tim co mu sype zlataky.

    Osobne jsem jeste nedavno vydelaval slusne penize na PPC, ale mam problem v tom, ze jsem hrozne linej. Krome online mam i slusnej kamenej pizamo biz, prusvih je ale v tom, ze jak jsem sam doma a nikdo nade mnou nepraska bicem, tak realne nedelam nic!

    Na slusny nadstandardni zivobyti podle me staci prumerne vydevelopovat jednu domenu tejdne a ne za mesic jak ja :-)

  8. Článek pěkný.
    Já osobně v Placlu také nevěřil, ale koupil jsem pár webů a zadal tam nabídky webů.. Teď za asi 2 týdny mám ty peníze zpět (10k+), stačilo se jen chvilku věnovat psaní článků. Je to sice otrava, ale stačí kafe a vidina, že pokud to neudělám, tak jsem to kupovat zbytečně :-))
    Zároveň píši články kvalitní – alespoň 0,5NS (závisí na požadavcích klienta – někdy chce 0,5NS, někdy 1NS, někdy 2NS…)

  9. Tak tohle musím napsat, třeba sem…na jednom svém primitivním MFA mám poslední tři tak cca 150-200 kliků a výdělek je cca 1,1 eura až 1,4 eura. Takže jsou kliky i méně než za jeden eurocentík?Celkem bída. Před měsícem zase druhý extrém (ale zase maličký), cca 150-200 kliků bylo za cca 15-20 euro. Přitom (jak už to u MFA bývá) je obsah stále stejný. Ach jo. Co já bych dal mít desticentové kliky, ale pořád…Jo s mojí stránkou v podpisu to nemá co dělat.

Comments are closed.