Slevové weby na vzestupu

Sledování trendů a vývoje na trhu je většinou předpokladem k tomu, aby jste vydělali pořádný balík peněz. Základem je naprosto si věřit, že máte pravdu a vaše investice je správná. Nemusí to vždy být naprosto jednoduché, zvláště na začátku. Čím déle ale budete váhat a vize začne nabírat na reálnosti, tím těžší může být prorazit, protože začne přibývat konkurence, která je často prostě lepší.

U domén je to daleko těžší, protože je jich limitované množství. Musíte včas podchytit trendy a být schopný prodat v pravou chvíli za správnou cenou, protože po nějaké době už může být pozdě. A co je právě teď na vzestupu?

Alespoň u nás právě teď začínají dosahovat vrcholu slevové kupóny a různé formy uplatnění hromadných slev ala GroupOn. Vhodně zvolená strategie marketingového nátlaku a možnost získání výhod pokud pozvete kamarády prostě funguje. Je tedy jen otázkou času, kdy podobné weby v různých variantách postupně evolvují v další kupónová lákadla a ty budou potřebovat své domény. Domaineři, kteří tento trend předvídali si teď určitě mnou ruce.

Zrovna nedáno se v zahraničí prodala velice top doména DiscountVouchers.com za parádních 100K GBP. Slevové domény, ale nejsou jen trendem dneška. Už dříve proběhlo pár opravdu hezkých prodejů:

  • discountlaptops.com $23,760
  • discountmeds.com $22,500
  • discountbedding.com $22,311
  • discounthardware.com $20,000
  • discountstores.com $36,000
  • discounttravel.co.uk $21,765
  • discounttours.com $21,000
  • discountsoftware.com $23,500
  • freediscount.com $10,000
  • discounts.org $10,600
  • vouchers.eu $14,751
  • myvouchers.co.uk $10,692

Podle mě jsou teď slevové weby na vzestupu. Zanedlouho budou možná vznikat efektnější a marketingově výhodnější slevopenězostroje, anebo se do slevobizu pustí velké firmy a vezmou to trochu jinak. Těžko říct. V každém případě je právě tento slevobiz ukázkou toho jak se stále dá s dobrou vizí a odhadem investovat do budoucnosti i v dnešním domainingu. Copak nás asi čeká za 3 – 5 let?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Slevové weby na vzestupu”

  1. Drago, v Google reklamách mi tu inzerují nějaký divný oranžový lidi, ČSSD se jim myslím říká..
    Je to tu takový zvláštní..kdybys to chtěl bloknout tak je to url http://www.cssd.cz/

    1. No to je věc člověk, napíše článek o slevách a už tu má reklamu levice :D
      Těm už jsem dal ban dávno, ještě je hodit do konkurenčního filtru na adsense ať je klid.

  2. To Unreal:

    To si teda nemyslím. Hodně si kupuju různý slevový vouchery do restaurací a většinou je to tak, že máš voucher v hodnotě třeba 500 Kč, za který zaplatíš jenom 250 Kč, ale vybrat si můžeš cokoliv z lístku a pochybuju, že chlast bude někde kvalitnější a někde míň.

    Stejně tak je to i s jdílem. Musíš vychytat vouchery, který jsou do luxusních restaurací, tam si tě většinou nedovolí ojebat.

  3. To Unreal:
    uvědom si, že většinou jsou v akci(slevě) služby a jídlo u kterých jsou poměrně velké marže. Pak není problém dát slevu 50% s vidinou velké reklamy na netu a možnosti získání pravidelného zákazníka/strávníka.

  4. Dobrý den všem,
    Slevových portálů se urodilo jako hub po dešti a stejně tak začíná přibývat i agregátorů. Většina z nich ovšem nedosahuje zrovna zázračných kvalit. Agregátoři berou každý nový portál ať je nabídka dobrá nebo ne, fungují jim dost mizerně filtry a co je horší stávají se pro člověk dost nepřehlednými.

    Zdaleka nejlepší zkušenost mám s portálem http://www.VIPceny.cz , zde je opravdu user friendly filtr, po registraci možnost přednastavit si prostředí tak, abych viděl, jen to co mne zajímá a to od portálu, které mne zajímají. Plus je zde fakt zajímavý program pro fanoušky této stránky. Ještě jednou bych si tedy dovolil doporučit portál http://www.VIPceny.cz VŠEM kdo si toto čtete, jsou prostě svojí kvalitou úplně někde jinde jinde.

    S pozdravem

    Tomáš Douda / VIPceny.cz

Comments are closed.