Noční blogování

Nedávno jsem přemýšlel, kdy je nejlepší blogovat a zveřejňovat články. U blogování je to těžké, někdy je to na internetu samá novinka, člověk neví co dřív napsat nebo okomentovat, jindy jako by se nic nedělo. Což je případ i posledních dnů. Většina zajímavostí se dá shrnout do pár vět.

Ohledně zveřejňování jsem dělal nějaký ten průzkum. Ideální doba na zveřejnění článku je brzo ráno. Počítám, že po 6té hodině. Spousta lidí začíná práci tím, že si projde co nového se stalo a hned nasdílí ostatním články co se jim líbí. Ti samí lidé, když čtou odpoledne už tolik své okolí neobohacují odkazy na novinky. Těžko říct čím to může být. Možná odpolední lenivost, anebo pocit, že to co si přečtou odpoledne už není aktuální.

Takže ideální napsat článek a nechat ho automaticky publikovat ráno. Jenomže to už pak nebude tolik aktuální. I když jsou články, kterým to nevadí. Například různé návody, postřehy, komentáře nebo úvahy. Ty se dají v pohodě napsat s předstihem. U aktualit to je jiná. Nejde tak ani o to snažit se vyhrát na portály a magazíny. Spíše nějak nezaspat dobu.

No už končí jeden ze scanů, který se mi trochu protáhl. Ještě vyexportovat výsledky a je hotovo. Může se jít spát. Zítra se snad stane něco zajímavého ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Noční blogování”

  1. Tohle je zrovna článek, u něhož by se pozdržením z 02:02 na 06:00 jeho aktuálnost nijak nezměnila (:-))

    Jinak konkrétně já sleduji články přes čtečku (Akregator), a každý kanál samostatně. Pořadí (čas publikace) v jednotlivých kanálech nehraje pro mne takovou roli jako to, jak mne zaujme titulek – ten rozhodne, zda budu číst dál.

  2. Tak to já u sebe na webu řeším úplně jiné časové horizonty. Jako mám to publikovat už za měsíc, nebo až v dubnu? :D

    Ranní publikování je lepší, ale ono záleží i na tom v kolik tvoje hlavní cílová skupina usedá k počítači. Pokud bys psal v EN, tak rešíš ještě časový posun :).

Comments are closed.