Doménový rejstřík nové vylepšení na cybersquatting.cz

Tento týden jsem pracoval na jednom projektu, který by se mohl do budoucna hodit hlavně doménovým spekulantům. Pracovní název je doménový rejstřík a jeho úkolem je monitorovat aktivitu zajímavých domén. V současné době je součástí cybersquatting.cz, kde si jej můžete vyzkoušet. A k čemu je to vlastně dobré?

Původně to byla jen tabulka dat, do které se jen měli zaznamenávat všechny obchody s doménami. Problém ovšem bylo vždy dokázat jestli opravdu k obchodu došlo. Přitom je to naprosto jednoduché. Stačí si po nějaké době ověřit, zda doména změnila majitele. Celý proces by, ale byl příliš náročný, pokud se o to nepostará robot. No a tak vznikla myšlenka doménového rejstříku.

Prozatím jsou v rejstříku jen některé známé doménové transakce a vydražené domény na daukce.cz. Do budoucna plánuju sledovat automaticky i aukce na webtrhu. Alespoň bude přehled o tom, jestli se opravdu něco prodalo, anebo ne ;)

Celkem je v databázi něco přes 2500 domén. Pokud vše půjde tak jak má, tak by jsem rád zvedl počet sledovaných na 10% ze všech .cz domén. Pak už by určitě data stála za to a dal by se možná i předvídat trh.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Doménový rejstřík nové vylepšení na cybersquatting.cz”

  1. koukal jsem na ty prodané domény a myslím, že jsi se s doménou ty.cz za 700 Kč na daukci nějak sekl ;-)

  2. Fúha, tak to je skvelý nápad. Na Slovensku ešte nemáme ani niečo ako dAukce, nie to ešte totot, hoci s týmto by nebol až taký problém… Žeby som sa do toho pustil ja? :)

  3. OKNA.cz – koupeno od Firmy AQ OKNA a následně prodáno firmě HAUSMART – cena do 1M

  4. pokud by si byl schopen vytvořit databázi vlastníků všech domén v nejakém časové horizontu, tedy třeba ode dneška, myslím, že by si měl za pár let slušný příjem jen z prodeje přístupu do historie dané domény.

  5. Drago: Vidím, že na to zkušená ruka designéra ani nešáhla :-). Nicméně asi to máš stejně jako já – kód ok, grafika – levej jak poleno.

    1. Whispere: já jsem skončil v dobách kde se text odděluje pomocí tagu < hr > a něco jako postranní menu byl spíše výdobytek tabulkových maniaků.

  6. Tak takovou dobu jsem zažil, ale nepamatuji si ji, zase tak dlouho na internetu nejsem… :-)

Comments are closed.