Reklama na pozadí

Dneska se po delší době dívám na stránky namebio.com, které slouží k vyhledávání prodaných domén, třeba podle části řetězce. Vlastně toho umí daleko víc a mnoho domainerů si s tímto nástrojem vyhraje i několik hodin. Poslední dobou se mi hromadí data z daukce a přemýšlím, že by jsem mohl udělat něco podobného.

Ale zpět k namebio. Člověk si s tím tak hraje. Prohlíží si jak to funguje a po chvíli odjede myší na okraj a zjistí, že se dá kliknout na tapetu za samotným obsahem článku. Hmm zajímavé…

Když se nad tím zamyslím tak je to celkem dobrý nápad. Mám rozlišení 1680 x 1050 a nějaký ten banner 468×60 se pěkně ztratí. Dokonce MFAčko kde se počítá se starým rozlišením 800×600, popřípadě 1024×768 (optimalizujeme pro BFU), tak to pozadí je celkem prázdné. Schválně koukněte třeba na kolace.com anebo nokian70.cz. To jsou jedny z nejstarších, co jsem kdy dělal, tak se nelekněte :) Vtip je v tom, že pokud by jsem na pozadí dal nějaký obrázek/logo firmy, co by se stále opakoval mohl by jsem zaujmout daleko více lidí. Samozřejmě to asi nebude na nějaký PPC, ale třeba affiliate by se uživit mohl. Ostatně poslední dobou je systémů, které sdružují desítky affiliate programů, na výběr hned několik (například český webexsys anebo Česko – Anglicko – Hongkongský sworp.net). Sice ta stará MFAčka něco vydělávají (jinak by jsem zrušil domény), ale možná by stálo za to je na zkoušku zkusit modernizovat. Mohl by to být celkem zajímavý test.

Když tak o tom přemýšlím tak i největší MFA na českém internetu (alespoň v poměru užitečný text/reklama) novinky.cz to praktikuje delší dobu. Celkem by mě zajímalo jestli mátě někdo zkušenosti s reklamou na pozadí.

[poll id=”71″]

PS: soutěž bude dnes o 19:00. Jelikož je poslední den hraje se o 2 flash disky a 2 krabice Zoner Photo Studio 12!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Reklama na pozadí”

  1. Lze vyhrát bonusovou odměnu, i když už mám u tebe flash disk?

  2. Fúha, takýto spôsob som si ešte nevšimol (asi to bude zapnutým AdBlock Plus :). Každopádne to vyskúšam, možno sa to uchytí…

  3. Zajímavý způsob reklamy, ještě jsem ji nikde neviděl. Ale jako uživatele by mě to asi štvalo, často se mi stane, že si označím text a pak ho chci odznačit a tak kliknu do “prázdného prostoru”. Možná i díky tomu by to mohlo mít zajímavý CTR, ale těžko říct, kolik lidí má stejný návyk:-)

Comments are closed.