Seznam upgraduje fulltext

Tak dnes to přijde. Největší a nejdůležitější vyhledávač v ČR bude upgradovat na vyšší verzi. Po více jak dvou měsících, kdy jsme více či méně mohli vývojářům do celého procesu mluvit a poukazovat na nedostatky, nastal čas pocítit na svou kůži změnu pozic našich klíčových slov ve výsledcích.

Podle informací v nápovědě by měl být nový fulltext spuštěn v 18:00. Minulí se ale trochu protáhl, takže je potřeba vše brát s rezervou. Možná se vývojáři poučili a tentokrát se vším počítají, anebo ne a mi se dočkáme nové verze až později.




K výsledkům nového seznamu bylo zasláno celkem 117 příspěvků na fulltext.sblog.cz. Pojďme si teď ale shrnout fakta.

  • Nová verze byla původně cílena na změnu technologie, ale nakonec zasáhla i celkem silně SERP, což překvapilo i samotné vývojaře
  • Dříve se vytvářely stejné výsledky pro různé tvary jednoho slova. Nová verze bude rozlišovat různé tvary slov.
  • S váhou jednotlivých prvků se prý nijak nehýbalo.

Teď pár postřehů k testovací verzi.

  • Zdálo se mi, že je efektivnější cílit na jedno slovo a pak máte v kapse i všechny dvouslovná spojení i když konkurence má relevantnější stránky právě na dvouslovné spojení. V searchtestu se dokonce vyskytovali případy, kdy výsledek hledání z dvouslovného spojení úplně ignoroval jedno ze slov.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Seznam upgraduje fulltext”

  1. Ja ocekavam pad z 1. mista na 4. a docela me to netesi. Fraze je hodne hledana a hodne cilena.

  2. No bude to zajímavé ty nové výsledky, pročítal sem ty komentáře, někdo uváděl kw razítka. Mrknul jsem tedy na výsledky vyhledávání a na druhém místě web – Horské chaty a rozhledny – historie razítka. Stránka věnující se turistice nevím co má společného s razítky, ale hold je na 2 pozici. O kousek níže eshop s hračkama…

    No myslím že desítky firem co vyrábí razítka dost optimalizuje na daný kw razítka a zobrazují se někde na dalších stranách.

  3. Bude sranda :D (devil)
    Celkom ma zaujima, ci sa seznam bude priblizovat google, kedze pouzivaju ich engine alebo tak nieco.

  4. No relevance je zajímavá, viz Milan, sám jsem u pár KW narazil na úplně něco jiného než jsem hledal…

  5. Lmao: Njákej průšvih?

    Během doby co byl nasazenej novej search jsem otestoval cca 20 kw a z 80% postup o pár pozic nahoru. Na jedno-dvě kw jsem se ztratil – doufám, že se to ještě “přeleje”. Weby co byly v Seznamboxu se ven/nahoru nedostali, tam budu muset nasadit alternativní seo úpravy.

    První pocity celkem pozitivní, ale opravdový přínos dokážu zhodnotit až tak za týden.

    BTW: Na některý kw se ztrácím a zase objevuju, takže je otázka co bude výsledná pozice.

  6. Myslim si, ze nas to nejak moc nepostihne. Mam ze zmeny obavu, ale ne takovou, ze bych mel skakat z mostu. Podle me, se nam to podari do par tydnu srovnat na stavajici vysledky.

  7. me uz skaci nove vysledky, jsem vcelku spokojen, ale jak se tak divam, tak na nejaka top KW to pekne ty vysledky rozstrelilo :D

  8. Tak u mě masakr – některy pozice. nektera kw uplny propad. nejmensi propad je na druhou stranu. Po cca 3 dnech seo uprav webu se pozice nehly ani nahoru ani dolu. Vubec zadna zmena. A ted to NEJ posledni tyden pokles obchodu o cca 80%…:)) Dekuji Sezname!

Comments are closed.