Které zvíře dělá mééé

Ačkoliv se tomu dá občas jen těžko uvěřit, tak i u nás se najdou registrátoři, kteří dokáží v rámci nějaká akce srazit ceny nově zaregistrovaných domén proklatě nízko (ještě stále jede akce na .cz domény od subregu za 165 CZK). Tentokrát jsem dostal echo na dvouměsíční 70% slevu u czechia.com na .me (Černá hora) a .tv (Tuvalu). A součástí přísně utajované zprávy je i dárek pro čtenáře 404m.com ;)

O .me doménách jsem toho napsat už hodně. Ačkoliv se jedná o národní doménu Černé hory, tak na její propagaci se hlavně podílel registrátorský gigant Godaddy. Od spuštění registrace pro každého (17.7.2008)  se v roce 2010 vyšplhal počet domén přes 320K a doména .me se stala nejrychleji rostoucí ccTLD.  Doména je velice oblíbená jako takzvaný domain hack. Slovíčko me v angličtině znamená mě. Takže není problém vytvořit kombinace od hug.me, přes kiss.me až po … prostě atd. Zajímavé je, že doména má stejný význam i v češtině, takže o některé kombinace doslova stojí za to.

Mimo různých kombinací se doména začala v hojné míře používat pro osobní stránky. Godaddy se snaží jí protlačit jako ideální řešení pro blogy. Email na ní také nevypadá zrovna špatně.

Doménu .me používá po zkracování URL například facebook. Stačí facebook.com nahradit fb.me (příklad http://apps.fb.me/oranzovapyramida/).

Dalším velkým hráčem, který používá .me doménu jako zkracovač url je WordPress (wp.me).

Doména .tv je o poznání starší. Vznikla v dávných dobách minulého století. Konkrétně léta páně 1996. V témže roce Marilyn Manson vydal své druhé album, vznikla stanice MTV2, mohli jsme shlédnout v kinech Mission Impossible 1 nebo Independence Day. Hráli jsme hry jako World of Warcraft 2 nebo Duke Nukem 3D. Ale teď zpět k doméně .tv. Jak už jsem zmínil na začátku článku je to ccTLD Tuvalu. Doména je oblíbená hlavně kvůli tomu, že nápadně připomíná zkratku pro televizi, což jí i tak trochu předurčuje k online vysílání čehokoliv anebo na embled videa. Kromě provozovatelů warez portálů a fór si jí oblíbily i televizní společnosti.

Nejdražší prodané .tv domény:

  • golf.tv – 600K USD
  • free.tv – 100K USD
  • net.tv – 100K USD
  • china.tv – 100K USD

Ale zpět k nabídce od czechia.com. Každou z výše jmenovaných ccTLD si můžete do konce září pořídit za akční cenu 199 CZK, což je v současnosti jedna z nejlepších cen na světe. Lepší podmínky se dají vyjednat jen u pár registrátorů při větším (o dost větším) množství. Jestliže chcete vyzkoušet nevšední doménu pro váš unikátní projekt tak doporučuji zkusit .me. Mám odzkoušen, že jak seznam tak google s ní nemá žádný problém (na rozdíl od .info).

Soutěž

Vzhledem k tomu, že czechia.com je zároveň i sponzorem 404m.com, dostal jsem nabídku, že můžu rozdat celkem 5 .me domén pro své čtenáře. Tak mě napadlo udělat soutěž. Ovšem pozor. Tato soutěž je daleko šílenější než kterákoliv jiná, co tu kdy byla. Přesně v 16:00 středoevropského času musí ten, kdo má o doménu .me zdarma zájem, napsat do komentáře odpověď na následující otázku: Které zvíře dělá mééé? Prostě sledujte čas a jakmile bude 16:00 napište správnou odpověď do komentáře. Jakmile bude 5 správných odpovědí, komentáře zveřejním a výhercům pošlu na email, který uvedli návod jak získat doménu zdarma (limit 1 člověk 1 doména). Takže dejte vědět známým třeba na fb.me. A zkuste v 16:00 něco vyhrát. Dokud nezveřejním výherní komentáře stále se hraje (pokud mi po 16:00 nespadne zase net :)).

PS: pokud si s otázkou nevíte rady, doporučuji zkusit obrátit se na mladšího sourozence (synovce, vnouče)  ve věku 3 – 7 let, který by měl být ideálně vyškolen k řešení této soutěžní otázky.

cuddle

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

34 Replies to “Které zvíře dělá mééé”

  1. Tak snad příště. jel jsem podle mobilu, ale měl jsem sledovat čas podle PC

  2. Hmm… podle casu komentaru je to ale vsechno o hodinu blbe ;)

    1. Rammi: čas na blogu je GMT, ale v postu jsem psal schválně středoevropského.

      V každém případě se plánují další soutěže :)

  3. Hra World of Warcraft 2 neexistuje :) Hrali sme pouze Warcraft 2.

    1. Kyng: pravda, jen už jsem si nějak zvykl psát to automaticky :)

Comments are closed.