Sobotní nemyšlení na 404m

Je sobota a konec měsíce. Co jsem chtěl stihnout to jsem stihnul a co ne to jsem odložil na další měsíc. Takže vlastně plním plán na 100%. Vzhledem k tomu, že je střed prázdnin a fůrou novinek, které mohou změnit IT biz, se to hemží asi jako přesčasy v poslanecké sněmovně, tak vlastně není o čem psát. Tedy o ničem konstruktivním. Takže pokud nechcete ztrácet čas čtením, tak si běžte sednou na pivo, zajít k vodě, připravit se na noční párty, anebo se jděte prostě jen tak projít. Jakmile dopíšu tento slohoútvar tak půjdu taky.

Takže o čem dneska budeme nemyslet? Pokud máte ještě pořád přemíru energie tak doporučuji sledovat facebook stránku Soutěž o roční hosting zdarma, kde můžete vyhrát hosting za 1070 CZK. Stačí když se bude líbit 200 lidem a pak jim něco napíšete na zeď. Zatím jich tam je 92. Takže to může mít rychlý průběh. Jako reklamní akce k propagaci je to rozhodně zajímavá strategie. Problém je, že potřebujete ještě nějakou tu reklamu, aby se to virálně šířilo.

Co se ale rozhodně šířilo dosti rychle byla včerejší zpráva o smrti mladíka, který o tom psal na facebooku. Pokud vím, tak o tom první psal Daniel Dočeka na svém blogu  pooh.cz, dokonce jej citovali na novinky.cz. Celkem jsem vyl zvědavý jestli jej i N@va zmíní v televizních novinách jako zdroj v tradičním formátu “informoval o tom server …”. Nestalo se tak. Možná na to přišli reportéři novy sami, anebo blogy nepovažují za dostatečně důležité, popřípadě si výše zmíněnou větou jen kryjí zadek pokud by šlo o nějakou kachnu. Kdo ví. V každém případě smutná událost, kterou známe spíše ze vzdálené země na západě, která leží za mořem.

Tento týden jsem po dlouhé době zase něco kupoval na eshopu. Jednalo se o dárek pro přítelkyni. Trochu oblbnutý všeobecnou mediální masáží jsem si eshop, kde ideální dárek měli, pořádně proklepnul. Whois, kontakt atd. Prostě vám to nedá, když se všude píše o tom, jak menší eshopy podvádí. Normálně by jsem asi zvolil platbu převodem/kreditkou, ale když při nákupu nad 1K bylo poštovné zdarma tak jsem volil dobírku. Nechal jsem ještě v poznámce, ať napíšou na balík, že si jej vyzvednu na poště. Jednak pošťák chodí k nám brzo a také se jednalo o něco křehčího. V pátek mi to došlo. Tak se vydám na poštu a tam zaplatím balík. Jedna strana krabice oblepená izolačkou jako by z krabice někdo už něco vybral a pak to zpět zalepil. Prostě mi to přišlo, takové nějaké podivné. Ale vzhledem k frmolu na poště jsem se rozhodl to převzít a rozbalit až doma. Cestou jsem si prohlížel ještě krabici. Pod vrstvou izolačky byla přelepená nějaká stará adresa. No nepůsobilo to moc dobrým dojmem. Doma jsem za použití středního násilí a nůžek vše rozbalil a bylo vše v pořádku. Včetně přibalené faktury. Ale rozhodně to na mě neudělalo důvěryhodný dojem. Ani by jsem se nedivil kdyby to někdo poslal zpět, anebo chtěl rozbalit na poště.

Vím že teď možná hodně eshopařů naštvu ale aby zásilka vypadala důvěrně umím si předtavit

  • jedna krabice ideálně s logem eshopu (klidně nálepka), žádná složená ze dvou různých kusů a poslepovaná, anebo už očividně jednou roztrhaná
  • izolační páska s potiskem firmy, kde bude jasné, že pokud je část zalepená jinou páskou tak se v tom asi někdo hrabal
  • trochu profesionality, snad když chci uložit balík na poště nemusí tam být hláška že si “prý” zásilku vyzvednu. Nevím proč, ale to slovíčko prý mě tam dost štvalo.

Vím, že nové krabice anebo páska s potiskem jsou náklady navíc. Ale věřte mi, že když mi přišel balík na kterém byla pomalu polovina izolační pásky a krabice měla tvar spíše brambory než kvádrů, tak to působilo hodně podezřele.

Tak pro dnešek už nemyšlení stačilo ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Sobotní nemyšlení na 404m”

  1. Drago, čo sa týka e-shopu a obrazu, ktorý si vytvára už len balením – stopercentný súhlas. Investovať pár centov do imidžu sa rozhodne oplatí…

  2. Tak jsem si to přečetl až dokonce, teda lepší článek jak ty články ,,Nadpis vymyslím později´´ :-)

  3. Za dob kdy jsem měl eshop jsem to také byl nucen sem tam udělat tímhle stylem, bohužel, ale neměl jsem k dispozici všechny velikost krabic a když byl výrobek specifický obvykle svou délkou, tak jsem bohužel neměl žádnou jinou možnost neměl, než to složit ze dvou krabic a slepit izolačkou, ale tvar jsem si vždy dodržoval, jelikož mi to na poště většinou nebrali, když to bylo nekvalitně. Ale chápu tě, každopádně teď mě zajímá jestli si ten eshop kvůli tomu odsoudil nebo by si tam příště nakoupil zase ?

    Jinak když už je ta okurková a nic se neděje, tak se musím pochlubit za 2 měsíc jsem z 95 kg udělal 84 kg a jde to znát :) ty které to nezajímá (všichni) máte prostě smůlu :)

    Asi bych měl založit blog…

    1. Petr Malec: no já jsem postupoval následovně. Zadal jsem co sem chtěl na zbozi.cz. V dané věci nebyla moc konkurence, měli to jen 3 eshopy. Vybral jsem ten podle mě největší (nejvíc kamenných poboček). Tam jsem si k dané věci nechal přidat i ještě jednu (celkem nákup za 2000 CZK). Prioritou pro mě jasně bylo, označení že to mají na skladě a důvěryhodnost (kamenné pobočky, ve whois stejný vlastník jako na kontaktu – s.r.o.).

  4. Díky za rady, jako eshopaři se mi to hodí ;)
    K tomu vyzvednutí na poště se imho používá pojem “Poste restante”. Myslím, že to znamená, že to doručí na pobočku pošty ve tvém městě a tam ji uloží.

  5. Nevím teda co jsi kupoval, ale krabice stoji treba klidne 10-20 kc. lepici paska s potiskem cca 50-60kc za roli.. obyc cca 12 kc

    Navíc je to prostě přepravní obal… ten si nekupuješ a očekáváš, že ho dostaneš zadarmo.

    No taky bych rád všechno posílal v nových krabicích a s potiskem.
    Co ale s těma starýma krabicema? vyhodit?

  6. V dobách, kdy si většina eshopařů stěžuje na brutálně nízké marže, je téměř nereálné u běžného zboží požadovat po prodejcích nádhernou krabici a izolačku s logem.

  7. Andre: Jednoduše tvz. sacharidové vlny, v mém podání spíše odlehčená verze.

    První věc jíst v pravidelných časech a 6x denně.

    Sepsal jsem si jídelníček, který se snažím dodržovat, určitě si všimni, že jídlo se s každým dnem v týdnu zvyšuje a nezhroz se, že je to jídlo pořád stejný to opravdu není.

    Vyexportoval jsem ti to do pdf:
    http://www.petrmalec.cz/jidelnicek.pdf

    No a každý den jsem si zapisoval obvod pasu, obvod ruky a váhu a jak říkám za necelé 2 měsíce jsem z 95kg udělal nyní 83,3 kg a v pase z 109cm jsem na 104cm a musel jsem obměnit šatník, všechno už mi bylo velké, partnerka z toho radost neměla, jelikož peníze v luftě :) Každopádně cítím se líp a ještě to třeba stáhnout na 75kg, kde to budu držet, jinak se snažím sem tam něco málo pro tu postavu udělat (2x týdně zaběhat).

    Nyní k věci:
    Neříkám, že by měla být izolačka s logem, krabice polepená štítky, ale také jsem zažil eshop kdy na krabici nebylo vůbec nic byla celá počmárána a vypadala jako právě vytažená z popelnice, ale prostě nějaký standart by dodržován být mohl, sám jsem měl strach ten balík převzít a ještě jsem si ověřoval telefonicky zda je to opravdu jejich balík.

  8. Petr: vypadá to docela krutě. Taky uvažuju o tom, že bych se měl trochu krotit s jídlem, ale mám hlavní problém s tím, že jsem buď líný si dvakrát denně vařit nebo to nestíhám. Můžu se zeptat, jak jsi se popral s tímhle? Díky

  9. Radim: vaří partnerka, jinak obvykle když nemůže tak to řeším tak dám vařit rýži (15 minut) mezitím vytáhnu z mrazáku maso, rozmrazím (7 minut), nakrájím na kousky a dám buď do hrnce s vodou na ohni nebo na pánev (bez tuku, jen voda) a 5-7 minut vařím, jakmile se dokončí rýže máme i maso, rozdělím na 3 talíře a mám oběď, večeři a i oběd na druhý den (2 talíře dám do ledničky a oběd sním :) (takže 3 jídla za 20 minut)

    Jinak ze začátku jsem měl taky problém se krotit s jídlem po týdnu si zvykneš a nepřijde ti to, hlavně to vydržet. (nepřejete si vidět ty muka, když si přátele v restauraci dávali jídlo a já tam popíjel čistou vodu a těšil se na maso s rýži doma :D

    Jinak nejnovější váha dnes 82,8 kg z 95 kg si připadám jako king :D

    A z dragova blogu se stává příručka o jídle :)

  10. Ked som rozbiehal dorucovanie vyrobkov postou, tak image balika bola prva vec, ktoru som riesil.

    Kazda krabica je oznacena nalepkou, na ktorej je logo a adresa odosielatela, ked sa pouzije obalka, tak aj ta je na druhej strane prelepena nalepkou s logom. A vsetky hrany, ktore sa mozu otvorit su zalepene priehladnou paskou (bez loga).

Comments are closed.