Ověřování volných domén

Včera mi přišla na webtrh otázka jak ověřuji volné domény ve větším množství. Dříve jsem využíval k ověřování domén vlastní skripty, ale se vzrůstajícím zabezpečením to ztrácelo na efektivitě a prostě jsem začal používat spíše zaběhnuté nástroje různých registrátorů. Takže si je pěkně probereme postupně.

.cz domény

Testování volných .cz domén není tak jednoduché. Pokud do minuty zkusíte více dotazů na nic.cz, tak začne dělat problémy. Pomocí skriptu jsem to řešil na dvakrát. Nejdřív jsem seznam domén otestoval jaké vracejí kódy. Pokud nebyl nalezený obsah tak jsem si u nich poznamenal, že mají být proscanovány.

Jestliže ale potřebujete proscanovat menší počet jak 1000 tak doporučuji použít nástroj na testování volných domén od regzone. Hromadné ověření by mělo zvládnout 200 kousků. Sice to chvilku trvá, ale je to rychlé a spolehlivé řešení.

gTLD domény

Tak tady není moc co řešit na .com, .net, .org, .info, .biz je jednoznačně nejlepší bulk registrace od godaddy.com. Sice po chvilce po vás budou chtít vyplnit captcha kód, ale i s ním se jedná o nejrychlejší test co znám. Na jednu dávku zvládne otestovat 500 domén. Z mé zkušenosti v kombinaci s OO Calc (Open office verze Excelu) se dá dosáhnout poměrně hodně rychlého masivního testování. Jednou jsem takhle procházel přes 20K záznamů. Pozor nefungují IDN domény.

.me, .us, .mx, .ca, .ws, .asia, .in, .nl

Stejný postup jako nahoře. 500 domén zvládne bulk check godaddy ve velice krátkém čase. Stejně jako u gTLD nefungují IDN domény.

volné IDN domény

IDN domény byli celkem dlouho problém. Masivní testování nebylo jednoduché. Nakonec se nejlépe ujalo testování volných domén IDN od dynadot.com. Zvládne naráz 100 kousků a na rozdíl od godaddy se mi nestalo, že by označil u bulk testu doménu jako zabranou i když byla volná. Jen se připravte na to, že potrvá hezkou chvilku než se vše otestuje. U některých exotických domén, je to však jediné rychlé a spolehlivé řešení, které je naprosto zdarma


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Ověřování volných domén”

  1. A co klasická funkce Hromadné ověřování u Subregu?

  2. Nevíš o nějakém dobrém idn .info whois? Chci si zaregistrovat jednu doménu. Všude se jeví jako zaregistrovaná, ale whois mi o ní nedává žádné informace, že bych ji aspoň odkoupil. Nevim komu napsat a doména není ani nikam nasměrovaná. Dík :)

  3. Mohl by někdo poradit jak na EU domény?
    Díky.

  4. Myslim si, ze je stale lepsi vyuzivat oboje. Vlastni skripty a pak napr. subreg ci godaddy. Ve vlastnich scriptech staci bohate ping a nechat to bezet nekde na nejaky masine (pripadne snizenej nice). Tim proberes velky seznamy rekneme na 1/4 i vice. A pak parser, kterej to posle napr. na regzone a sam vybere jen ty volny nebo hold rucne…

Comments are closed.