WebExSys vylepšuje zaměřování reklam

Když vyděláváte na PPC tak určitě víte, že základem je vědět kam umístit reklamu. U affiliate to ještě navíc chce dobře načasovat kdy předhodit uživateli ten správný link. Jednoduše řečeno. Pokud máte affiliate web a předhodíte uživateli reklamu, je to jen další reklama, proti které má vybudovanou každý BFU už nějakou tu ochranu. Zamaskovat jí podobně jako u PPC moc nefunguje, protože nepotřebujete kliky ale konverze, tedy aby si návštěvník něco koupil anebo učinil akci, za kterou dostanete zaplaceno. Proto u affiliate webů je nutné nejdříve návštěvníka nejlépe přesvědčit, popřípadě motivovat a přesvědčování nechat na majiteli odkazovaného webu.

Optimalizace affiliate webu je tak trochu obtížnější. Samozřejmě můžete vsadit na klasickou reklamu a přesouvat uživatele dál pomocí všudypřítomné reklamy a moc se o to nestarat, ale pro lepší konverzi se prostě vyplatí si s tím pohrát. Většinou potřebujete řadu nástrojů, které se dají stáhnout často pod licencí GPL. Na rozdíl od PPC nejste limitovaný tím, že si s kódem nesmíte pohrát. Můžete použít různé redirekty, které vám prozradí naprosto vše o uživateli a na co vlastně klikl.

Stále častěji se ale objevují různé affiliate weby na free systémech jako je například blog.cz, které jsou navzájem prolinkované a tam už si moc instalovat vlastní software nemůžete, anebo jednoduše zrovna pro váš CMS neexistuje ten správný doplněk. Proto je potěšující, že vlastník WebExSys neusnul na vavřínech a přidal krásnou pomůcku, díky které je možné sledovat přes který odkaz se vlastně dostali návštěvníci na cílový web. V podstatě stačí za odkaz přidat &wesadata=nejakyretezec. U parametru jste limitování 20 znaky takže žádné hrátky jako u vlastního řešení nečekejte. Alespoň ale určíte odkud odkaz je. Dají se tam přidat například kategorie, anebo číslo článku. O záznam času se postará systém. Rozhodně by jste měli měřit kolik lidí jde z kterého článku a kolik z postranní reklamy.

V současné době je v affiliate síti WebExSys 22 affiliate programů a další se chystají. Součástí jsou i různé akce. Tento systém rozhodně doporučuji nepodceňovat a začít co nejdříve. Zatím má poměrně slušné výsledky a dokonce jsem z některých projektů stáhnul adsense reklamu a nahradil jí affiliate kódem, protože prostě vychází lépe.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “WebExSys vylepšuje zaměřování reklam”

  1. Projekt je to velice zajímavý, bohužel alespoň já osobně mám konverzi naprosto příšernou, k dnešnímu dni 1019 prokliků a 0,-Kč vydělaných. Je čas začít přemýšlet čím to asi je.

Comments are closed.