Roboti pro facebook

Poslední dobou jsem četl poměrně hodně článku o tom jak vydělat na facebooku. Vesměs šlo o vytváření různých fiktivních účtů a využití specifických skupin k nalezení ideálních cílů pro řekněme spamování. Aby jsem nechodil jen kolem horké kaše (resp. popsal i fázi 2) tak 90% použitelných návodů funguje následovně: Založíte ženský profil, najdete si skupiny, kde zaopatřený muži hledají ženy, nahážete si je po desítkách do přátel, až jich je dostatečné množství tak začnete nenápadně či více nápadně prosazovat různé placené online seznamky. Existují dokonce i nástroje, které tohle všechno ulehčí. Takže potud fakta a teď trochu zábavy :)

Určitě to znáte. Když o něčem přemýšlíte tak se vám pak o tom i zdá. Takže se není čemu divit, že sem měl o vydělávání na facebooku i sen…

Rozbliká se mi ICQ. Tak kouknu na to, kdo zase něco potřebuje. Tentokrát je to /cenzored/. Stejně ho potřebuji vyzpovídat ohledně jeho statisícové kauzy, takže se mi to vlastně hodí. Debatu, ale začne suverénně on s tím, že se mu upil další mladý programátor, kterých už mimochodem i v realu zkazil opravdu velké množství. Potřeboval by na zakázku udělat robota, který bude vytvářet a zpravovat účty na facebooku. Odpovím mu, že jsem nad něčím už stejně přemýšlel a že by to neměl být problém, protože to technicky mám navrhnuto (Njn kdyby se tak všechno dalo tak rychle naprogramovat jako ve snu). Za pár hodin už to spouštím a vytvářím jeden účet za druhým. Fiktivní ženy jsou z celé planety, vše podle proxy serverů. Díky propojení s google dokáží i odpovídat na jednoduché dotazy. Složitější pak odmítají s nějakým vtipem. Počet účtů už dosahuje několik tisíc a ovládají většinu. /cenzored/ mi na ICQ píše jak už vydělává desítky tisíc dolarů a že mi hned část pošle ať to můžu někde pořádně oslavit. Když tu náhle spadne internet a do pokoje vběhne zásahovka s bílím F na modrém štítu. Utíkám po hromosvodu a do místní internetové kavárny. No a pak už je to klasika. Potkám černovlásku s modrýma očima, která mi vysvětlí, že je robot s budoucnosti a přišla mě ochránit, před facebookem, který v budoucnosti ovládne svět. No prostě klasický sen, když se po dlouhé době díváte na Terminátora, chatujete se /cenzored/ a přemýšlíte o práci.

Z celé této šílenosti, ale plyne zajímavá úvaha (tedy kromě toho, že chatování se /cenzored/ může mít následky) a to, že facebook přináší kromě nové metody propagace, také nové možnosti pro automatizované systémy. Už v minulosti jsme tu měli roboty, kteří nás oslovili přes ICQ či jiný messenger a něco nabízeli. Jenomže to bylo více či méně omezené. Facebook ale nabízí díky své podstatě daleko větší možnosti. Už jen vytipování si lidí podle oblíbených skupin může neuvěřitelně zefektivnit případný spam, který když se navíc velmi dobře udělá, vydělá pořádné prachy. No možná už brzo se setkáme s novým fenoménem. Celkem se těším, alespoň bude sranda.

[poll id=”50″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Roboti pro facebook”

  1. Spam je veľmi silný, efektivita spamu je určená jeho cielenosťou, či sa javí prirodzený (content spam alebo nejaká fikcia cez facebook), a či je vyslovene otravný, či je škodný, či napriek svojej “šedej” podstate ponúka nejakú informáciu.
    Taktiež je dôležité aby bol spam inovatívny, keď niekto prišiel s prvými mailami predávajúcimi viagru alebo obdobné zázračné pilulky. Tam musela byť slušná conversion, ale je isté že upadala, nápad prebrali stovky spammerov a maily ktoré obsahovali slovo viagra väčšinou zachytil spamfilter. A ak aj niečo prešlo, tak boli už ľudia tak nasraný na kvantá takýchto mailov že aj keby tú viagru chceli kúpiť, aj tak si ten blbý mail nepozrú.

    Keď spamom šíri človek nejaké zľavňové coupony, tak to ľudia kľudne tolerujú, lebo napriek tomu, že to môže byť jemne otravné tak to môže pár ľuďom ušetriť peniaze a preto to kladne alebo neutrálne príjme aj komunita.

    U spamu je dôležitá kvantita, ale bez kvality má spam extrémne nízku efektivitu.

    Napr. nejakí vedci mali vedeckú prácu pri ktorej sa snažili zarobiť spamom, a nezarobili viacmenej ani na HW a BW.
    Ich problém bol v tom, že to boli amatéri, a čestní ľudia ktorí sa živia vedou. Takže žiadny diabolský spam nevymysleli a používali viacmenej metódy 5-10 rokov staré ktoré prekukne aj môj deda.

  2. Ta statisicova kauza by ma celkom zaujimala :)

    Inak tento sposob spamovania na facebooku som skusal nedavno. Vytvoril som peknu mladu babu. Priatelov som ziskaval postupne, ale aj tak mi po asi 20 dnoch zablokovali ucet. Bolo to zrejme aj tym, ze som nemal velku aktivitu na facebooku, cize treba obcas nieco napisat na nastenku a pod.

  3. Drago a to se opravdu stalo? Jdu zadělávat deskami okna a jdu spustit robota… :-)
    To je pouze ftip. :-)

  4. Whispere: To hej, ale mas ho uz nejaky cas. Zatial co ja som kazdu chvilu pridaval novych a novych priatelov.

  5. Marty: Víš kolik takových ,,kurv´´ na ICQ existuje…? Jsi měl poslat na FB, že jsi opálená mladá holka a že jsi obětí FB rasismu, účet by ti vrátili :-)…

  6. Aha, to víš to je jak u smluv, pořád někde něco lovit malým písmem…

    PS: S tebou se bude dobře rozprávat (když bude Kraja offline :-)) Máš ICQ? Máš, pošli mi ho PMkou na WT, díky. .-)

Comments are closed.