Je hlášení podvodných stránek s adsense bonzování?

Upřimně dneska mě naprosto nic ze světa nenadchlo, takže jsem ani žádný extra článek nepsal. Jediná věc co mě jakž takž zaujala je debata na webtrhu, kde se anonym ptá na očividné porušování pravidel adsense.

Nenapadlo mě nic lepšího, než mu dát URL pro nahlášení porušování pravidel. Odpoveď byla, že to nechtěl bonzovat a jestli pomůže když tam napíše.

Debata nad tím jestli to pomůže nebo ne je jedna věc. O tom už si musí rozhodnout zaměstnanci google, kteří nějak vyhodnotí celou situaci a udělají nějaké rozhodnutí, které povede k zablokování URl, anebo banu podvodníka. To už je jejich problém. Zaujal mě spíše pohled jestli se jedná o bonzování.

Nevím co je to u nás za módu bát se něco nahlásit. Upřimně nebýt hlášení příspěvků na webtrhu tak nemáme šanci (moderátoři), to tam vůbec zvládat. V konečném důsledku je pak na webtrhu méně arogance, podvodů a hlavně vše je přehlednější, když se dodržují pravidla. Ano je fakt, že průměrně 1x za tři dny dostanu naštvanou PM, z které doslova přetéká adrenalin, aneb jak jsem si mohl dovolit něco mazat nebo dávat záporné body. Většinou to ale beru s rezervou, protože velká část těchto lidí se jen naštvala a po pár minutách jsou v pohodě. Zakládají novou nabídku, která už má vše potřebné. Už mi dokonce i pár lidí volalo na mobil. Ale to jsou spíše příběhy, které hodím na webtrh blog.

Faktem je, že díky upozorňování na porušování pravidel něco funguje. U adsense (respektive adwords) to navíc má vliv i na peníze inzerentů. Ne vždy jsou to velké společnosti, které kašlou na nějakou tu tisícovku, která padne na podvodné kliky. Hodně inzerentů jsou menší podnikatelé, kteří za své peníze chtějí co možná nejvíc. Určitě si pamatujete na své adsense začátky, kdy jste sledovali skoro každou hodinu účet, jestli tam nepřibyl nějaký klik a radovali jste se s kliků za vyšší částky. Některé dny prostě lidé klikali více a jindy prostě třeba nula, protože nikdo nekliknul. Měli jste z toho náramnou radost když se to povedlo. Podobně reagují i inzerenti, kteří se snaží cenu za klik držet dole a až na ně přijde řada, čekají jestli se klik promění třeba v objednávku. Později stejně jako vy jen jednou za den kouknete na to kolik EURo jste vydělali, tak i oni lejou do adwordsu další peníze, protože vědí kolik zhruba vydělají.

Říká se, že kdyby nebyli na adsense podvodníci tak by se zvýšila průměrná cena za klik pro všechny. Těžko říct. Nikdo neví kolik je podvodníků v celém systému. Teď po nutnosti registrovat se k DPH všichni čekali pěkný nárůst za průměrnou cenu. Mě osobně se zdá, že k nárůstu ceny opravdu došlo. Zdá se mi, že zmizeli kliky pod 10 centů a roste počet kliků za více jak 30 centů (beru teď moje blogy). Je tedy otázkou jestli dejme tomu když zničíme všechny podvodníky, kteří budou točit 1% zisku, se průměrná cena kliku zvedne o 1%. Kdo ví. Tohle je otázka na kterou by jsme mohli debatovat celé hodiny.

[poll id=”49″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Je hlášení podvodných stránek s adsense bonzování?”

  1. Podle mě je to zakořeněné v české povaze, že žalovat se nemá. Já s tím mám taky celkem problém, byť vím, že je to pro dobou věc.

  2. Nejde vubec jestli to ma vliv na prijmy nekoho cestnejsiho nebo ne. Jde o hájení zájmu INZERENTŮ. V jejich zajmu je podvodna stránka (ci jinak podvadejici) hlášena. At uz sami inzerujete nebo ne, zájmy inzerentů jsou zásadní. Bez nich, nebude nikdo platit vase prijmy jako publisherů…

  3. Jako zrovna u té stránky, kterou myslí Drago to bylo hodně extrémní porušení.

  4. Ako napísal Robert, peniaze v mojom Adsense prehľade boli pred pár sekundami na inzerentovom účet. Takže je pre mňa dôležité, aby inzerent mal dôveru v systém.
    Na druhej strane surfujem s whitelistovaným JavaScriptom, takže tie Adsense nevidím (okrem iného si nemôžem kliknúť na vlastnú reklamu)

  5. Tak tak, hlásit se to musí. Teplej bonz dobrej bonz. :)

Comments are closed.