To se nám ten google hezky vybarvil

Tak se nám ten google pěkně vybarvil a podle reakcí na webtrhu soudím, že nejsem sám komu se náhrada bílé stránky za náhodnou tapetu nelíbí. Jako feature se to někomu může hodit na druhou stranu vypnout to můžete jen tak, že se přihlásíte. Jestliže to je strategie jak donutit lidi k tomu, aby se přihlásili tak se mi to zdá na jinak poměrně demokratický google poměrně silné kafe. Na druhou stranu umožňuje to poměrně masivní možnost reklamy a to hlavně podprahové. No uvidíme kam to google dopracuje :)

Jestliže se z nějakého důvodu nechcete přihlašovat můžete použít url http://www.google.cz/ncr (pak ale budou popisky anglicky).

[poll id=”43″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “To se nám ten google hezky vybarvil”

  1. Odkazy na tom téměř nejdou vidět, a je to příliš velká kopie Bingu, který má skoro totéž na pozadí. Nechápu co tyto dva giganty v IT vede k takovým nesmyslům a nepřehlednosti.

  2. Nevíte někdo, jak se ta šílenost dá zase vypnout? Když account u Googlu mám?

  3. dneska je promo těch wallpaperů, zítra už by mělo jít vrátit původní vzhled. a to i bez účtu u google, pokud jsem správně pochopil

  4. 1) Mně se to líbí, ale klikl jsem “je mi to jedno”, protože titulní stránku gůglu zahlídnu maximálně dvakrát za deset let, protože zásadně vyhledávám z vyhledávacího okýnka v rohu prohlížeče.

    2) Vypnulo se mi to tím /ncr, od té doby už se to tam neukazovalo, dokud jsem to zase nezapnul. Přihlásit se nebylo potřeba.

    3) Fakt je ten obrázek náhodný? Já tam furt vidím jakési koule ve vodě.

    4) V malém okně vypadají ty fotky celkem kvalitně, ale na Full HD se to asi interpoluje, nevypadá to moc hezky. Kdyby to udělali jako Bing, že je fotka uprostřed v původní velikosti, bylo by to podle mě lepší.

  5. Taky mě ta dnešní tapeta dost vytočila, ale hned jak jsme si tam hodil jednu z nabízených s černým pozadím a jen ve spodní čísti byly barevné obrázky změnil jsme názor. JE to vcelku pěkné a zajímavé minimálně pro nějakou část uživatelů Google, neodsuzoval bych to a už vůbec bych to nepřirovnával k Bingu to je přece ….

    Jink na Živě jsme se dočetl že pouze dnes byla tato tapeta lide vnucena, od zítra se bude zobrazovat údajně jen těm, kteří si jí nastaví. Takže to údajně má být jen jednodenní kampaň pro podporu funkce tapety.

  6. Měli bychom si zvykat, myslím, že neni daleko doba, kdy tam bude reklama na colu, vložky, pojištění apod.

    1. Whispere: brzo jsem vstával dneska dám lepší ;)

  7. Zmena sa nepaci 80 percent userom ci navstevnikom, ale to neznamena ze ich treba prestat robit. Ja to hodnotim pozitivne.

  8. Spíš jde G v tomhle trochu naproti Bingu. Na levý sloupec jsme si taky zvykli že..

  9. Ja tam nevidim nic neobvykleho, ale prihlaseny jsem porad ;)

  10. používejte operu, tak je normální bílé pozadí….

  11. Bylo to promo tapet, uzivatelum se to nelibilo tak, ze dotaz pro odstraneni tapety se vysvihl mezi 5 nejhledanejsich temat.

    Proto byl tento promoexperiment ukoncen jeste pred uplynutim doby 24 hodin (jak bylo nejdriv zamysleno).

    Osobne vyhledavam pres adresni radek prohlizece a tak uvodni stranku Google neresim ;-)

  12. Ved si tam nahrajte vlastnu tapetu, cisto biely obrazok a problem je vyrieseny.

  13. Mně by to tedy vůbec nevadilo. Jestli je to další způsob, jak vydělat na bezplatné službě, tak jen do toho, protože takový obchodní model je přívětivý k nám, kdo jej využíváme. Může se totiž lépe rozvíjet, aniž bychom za službu museli platit.

Comments are closed.