Evropský soudní dvůr online hazardu nepřeje

Evropský Soudní Dvůr (ESD) 3. června přišel s poměrně radikálním vyhodnocením kauzy v Nizozemsko vs Hazard. Výsledkem ESD je “Členský stát může zakázat internetové hazardní hry”. O co v kauze šlo. Nizozemsko je sice známo svou benevolencí hlavně k mladým zemědělcům, ale co se týká hazardu je spíše hodně konzervativní a vše je celkem silně regulováno.

Celý proces začal nejdříve u Nizozemského soudního dvora, kde si místní firma (která má monopol) stěžovala na praktiky společnosti Ladbrokes a Betfair (britská společnost), která umožňovala vsázet Nizozemcům online. Vzhledem k tomu, že se jedná o EU problém tak se obrátil Nizozemský soudní dvůr na ESD, potřeboval si totiž ověřit jestli jim to mohou zakázat, respektive zda je EU friendly zakázat působení britské online sázkové společnosti na Nizozemském hazardním trhu. A překvapivě to Nizozemsko udělat může.

Myslím, že tuto zprávu rozhodně ocení české firmy, které musí platit státu daně. Jen přemýšlím k jak velkému omezení až stát může sáhnout? Bude blokovat hazardní stránky prostřednictvím našich provozovatelů internetového připojení? Bude zakázáním online hazardu mimo EU či mimo ČR dalším krokem cenzury českého internetu, která se už teď chystá? Toť otázka.

[poll id=”41″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Evropský soudní dvůr online hazardu nepřeje”

  1. lidi si najdou cesticky jak se dostat ke svym online uctum :-)- nicmene nejsem priznivcem takovehoto omezovani a doufam ze tady to nerozjede nase sazka apod. spolecnosti, ktere to online zas tak moc neumi

  2. Nesmyslné kontroly, regulace a zákaz názvu jako pomazankové máslo, rum a další to je celá EU. Ohledně tohoto problému tak ten se řeší u nás už celkem dlouho, Fortuna, Tipsport a další se ozývají neustále.

  3. No to jsem zvědavý, jestli tohle skončí cenzurou Internetu u nás…
    Věřím, že je to neprůchozí. Budeme mít pravicovou vládu! :)

  4. Zakážou bwin.cz, budu sázet na bwin.co.uk, no problem.

    Budeme dělat, že prostituci a bookmakery nevidíme, ale pssstttt, je to tajný a budeto prej jenom v EU.

  5. WebExSys> Potom by ma zaujimalo, ako to odtial dostanes, eventualne zdanis.

    Neviem ako v CR, ale v SR je prevadzkovanie hazardnych hier, v ktorych vklady plynu do zahranicia zakazane a rovnako su od dane oslobodene vyhry len z hazardnych hier prevadzkovanych podla SR zakonov a licencie (co zahranicne nie su).

    A vacsina platobnych systemov je z EU, takze do EU reportuju.

  6. Zákaz je prakticky neproveditelný, jak mi může někdo zakázat vsadit si z Nizozamska např. u Bwin, když sázka fyzicky proběhne na Gibraltaru? Budou blokovat přístupy na stránky? Takže všichni povalí přes Proxify:)

Comments are closed.