Po adihas a nice přichází iPed!

Určitě znáte ten vtip: “Čím víc proužků tím víc adidas.” Padělky či náhražky jsou věčným problémem výrobců, kteří nejen musí investovat do kvalitnějšího materiálu, technologie ale i marketingu. Dneska mě pobavil článek na serveru tyden.cz Číňané okopírovali vnější podobu iPadu. Zrodil se iPed. No nekupte za 2100 CZK něco co se liší jen o jedno písmenko a navíc jede na Androidu od google.

Celkem fajn teď z toho může vyjít vlastník typo domény. Vsadím se, že pár lidí by se i zamyslelo nad tím jestli je ten iPed zas o tolik horší, anebo že takovou raritu musím prostě mít doma. Vlastníkům typo domén se tak otvírají v podstatě nové krátkodobé možnosti, než vše ukončí soud o parazitování na ochranné známce. Napadá mě několik využití:

  • Postavit se na stranu originálního výrobce a informovat že jen iPad je to pravé a jedné správné. Přitom samozřejmě inkasovat peníze z affilu nebo PPC reklamy.
  • Udělat fan stránku nového produktu s tím, že se dá koupit i s krytem z kartonu místo plastu. Popřípadě je k dostání i nová baterka kam se vlezou ne 2 AA baterky ale dokonce 4. Samozřejmě je hlavním cílem snaha rozpoutat virální efekt. Hodila by se i nějaká ta video prezentace s kartonovým iPedem, ale tady si musíte dát pozor na novou regulaci internetových videii, protože za reklamu na falzifikáty hrozí pokuta 2m korun (platí tuším od včerejška).

Tak dalo by se toho vymyslet daleko víc než jen suché parkování. Na druhou stranu kde jde o peníze tam většinou chybí dobrá vůle :)

[poll id=”39″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Po adihas a nice přichází iPed!”

  1. Čim víc pruhů, tím víc adidas je refrem písně od tlusté berty

  2. Skoda… kdyby se trochu snazili a udelali z toho vlastni produkt… ne ti blbci z toho udelaji neprodejnou kopii.

  3. Mě by hlavně zajímalo kde přišli na tu cenu 2100. Na ebay nejlevnější za 2800 a na chinagrabber dokonce za 3800 a 2 týdny čekačka

Comments are closed.