Jak dlouho vydrží dobrá geo doména na gTLD volná?

Pokud se nejedná o nějaký speciální kousek tak využívám na registraci expirovaných domén službu od godaddy.com. Za nějakých 15 USD se pokusí chytnout doménu a jestli na ní není jiný příhoz tak je vaše, jinak jde podobně jako v případě daukce do aukce.

Takhle jsem získal už pár hezkých kousků. Jak celý proces přesně funguje nevím, ale v každém případě doporučuju objednat nejpozději 3 dny před smazáním, protože jinak se godaddy nestihne připravit podobně jako v tomto případě.

27.5 jsem dostal echo, že se bude uvolňovat doména Polsko.org. Respektive se její whois status změnil z PENDING DELETE RESTORABLE na PENDING DELETE SCHEDULED FOR REL. Myslel jsem si, že o tuto doménu by mohlo mít zájem více lidí, tak jsem se rozhodl utratit jeden backorder kredit. Mám je totiž předplacené ještě z doby, kdy byl dolar za dobrou cenu.

30.5 v 00:42 přišlo další echo. Tentokrát s upozorněním, že doména je available. Bouhžel jsem si jej přečetl až druhý den. Celkem mě zarazilo, že jí godaddy ještě nechytil. Ručně jsem si jí tak zaregistroval až v 12:45. No měl jsem to alespoň o polovinu levnější.

Sice likvidita států na .gTLD je poměrně špatná (pořádné nabídky jsou maximálně za .com), ale i tak jsem čekal, že se taková doména snad ani ručně registrovat nedá. Zřejmě jsem se spletl. Možná o tento druh domén už není mezi domainery takový zájem a registrují si je pouze zběratelé jako já :)

V každém případě pokud chcete využít služeb levného godaddy backorder ujistěte se, že objednávku zadáte alespoň 3 pracovní dny před uvolněním domény. O probíhajícím odchytu domény by vás měl také pravidelně informovat email. Kromě tohoto případu mám s godaddy odchytem celkem dobré zkušenosti. Jen když po doméně jde více lidí tak pak se může v aukci dobře prodražit ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Jak dlouho vydrží dobrá geo doména na gTLD volná?”

  1. tak o tehle jsem vedel a nechtel jsem ji ani za regfee. jinak Godaddy backorder neni co byval. taky jsem diky nim pochytal levne pekne kousky, ale ted uz to urcite nedoporucuju. radsi priplat za Snapnames.

Comments are closed.