Pakistan.de prodáno za 65K EUR

Minulý týden byla na sedu vydražena doména Pakistan.de za 65,450 EUR, což je nějakých 1,25M CZK. Tomu říkám pěkná cena za geo doménu na ccTLD a to Pakistan zrovna není nějaké extra místo pro turistiku. V každém případě ccTLD s názvem turisticky atraktivního státu v daném jazyce je sázkou na jistotu podobně jako třeba LL.ccTLD. Prostě na ceně dříve nebo později získají.

Geo domény jsou všeobecně považované za dobrou investici do budoucna (nemusí se jednat jen o státy či turisticky atraktivní místa). Jen jejich prodej je občas trochu pomalejší. Já osobně jsem už více jak rok žádnou pořádnou geo doménu neprodal. Postupně si pěkně sbírám různé státy na gTLD a přemýšlím jestli by se nevyplatilo je zatím develpovat. Nebo si zaplatit profesionální vydevelopování a pak prodat jako celek. Na rozdíl od ccTLD je u gTLD nevýhoda, že musí být opravdu ccTLD totálně vyrabovaná, aby se sáhlo po gTLD.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Pakistan.de prodáno za 65K EUR”

  1. Poslední věta “Na rozdíl od ccTLD je u gTLD nevýhoda, že musí být opravdu ccTLD totálně vyrabovaná, aby se sáhlo po gTLD.
    ” mi nepříjde pravdivá. Pokud to dobře chápu myslel jsi to jako že už musí být pryč norsko.cz, enorsko.cz, inorsko.cz dovolenanorsko.cz atd atd než někdo sáhne po norsko.info ? to myslím pravda není.

    1. Berlin: spíše jsem narážel na fakt, že kvalitní obsah se začne tvořit v daném jazyce i na ostatních doménách. U nás je nepředstavitelné, že by větší firma neměla svoji .cz doménu.

Comments are closed.