Více jak 3/4 všech whois záznamů není přesných

Podle studie pro organizaci ICANN více jak tři čtvrtiny (přesněji 77%) všech whois záznamů u genetických domén (gTLD tedy .com, .net, .org, .info a .biz) není přesných. Jsou často vyplněné nepřesně, anebo nedostatečně, alespoň tak to tvrdí průzkum společnosti NORC (National Opinion Research Center), kterou si nechala vypracovat jedna z nejbohatších neziskových organizací ICANN (platíte jim 23 centů z každé zaregistrované nebo prodloužené gTLD).

Zatímco 23% všech whois záznamů je naprosto přesných tak dalších 46% záznamů je sice uvedeno nepřesně, přesto však je lze použít až do takové míry, že lze s notnou dávkou inteligence vystopovat původního vlastníka.

Mezi největší nešvary špatných kontaktů však nepatří schválně vyplňování zavádějících údajů, ale prostě jednoduchý fakt, že se o ně majitelé až zas tak moc nestarají. Prostě jim je úplně jedno, že všechny údaje nejsou úplně přesné a není je možné kontaktovat například pouze přes poštovní adresu. Jednoduše nevyplňují naprosto detailně všechny údaje ale pouze ty hlavní. 20% dotázaných navíc uvedlo, že jim absolutně nezáleží jestli jsou údaje zavádějící.

Za všechno ale nemusí jen uživatelé. Někteří lidé (například z Číny), měli problém s registrováním. Jejich jméno se prostě nedalo správně napsat do whois a museli proto použít přepis do latinky, aby byl registrátor schopný dokončit jejich registraci.

Celou zprávu najdete zde.

[poll id=”14″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Více jak 3/4 všech whois záznamů není přesných”

  1. Zajimave.
    Bylo v te zprave i uvedeno, jak to testovali a na jakem vzorku? Celkem si nedovedu predstavit, kolik museli poslat nevyzadanych dopisu/telefonatu aby to byl reprezentativni vzorek pri tom obrovskem mnozstvi gTLD domen.

  2. Už kvůli bezpečí tam píšu kraviny. Nemusí každý vědět, jak se jmenuje majitel daného portálu, v jakém městě bydlí, na jaké ulici, v jakém baráku. A platit si za soukromí se mi nechce.

  3. Dříve jsem měl falešné jméno, pak jsem si jej nechal změnit na svoje pravé. :) Nevím, proč jsem měl falešné, asi proto, že to dříve byl warez projekt. :D

  4. schizofrenie je neco jineho, nez se traduje
    ———————–
    Despite its etymology, schizophrenia is not the same as dissociative identity disorder, previously known as multiple personality disorder or split personality, with which it has been erroneously confused.

Comments are closed.