NNNN.info bublina opět splaskává

NNNN.info je takovou krásnou ukázkou jak může vypadat internetová bublina. Od doby co píšu tento blog se pravidelně vracím k tématu NNNN.info domén, kdy jsou vyprodané, pak se zase jejich větší množství uvolní, někdo to postupně vykoupí a stále takhle dokolečka. V následujících dnech se bude uvolňovat další velké množství NNNN.info domén. Znovu…

Kéž by všechno fungovalo jako omezená ekonomika v online hrách. Už se mi párkrát podařilo ve World of Warcraft zmanipulovat cenu nějaké suroviny, prostě tím, že jsem vykoupil omezené zásoby trhu a pak distribuoval nedočkavým hráčům surovinu přímo, místo aby jsem využíval veřejné aukce. Člověk si říká, že by to v reálu mohlo také tak fungovat. Něco prostě vykoupit a pak s pozice většinového vlastníka určovat cenu.

Jenomže tohle jde v případě NNNN.info domén poměrně těžko. Jednak jsou tu udržovací poplatky, které nás nutí prodat dřív než přijde na renew a také se z NNNN.info nedá vytvořit nějaký produkt, respektive proměnit v zisk tak snadno jako ze suroviny ve WoW. Ono se to vlastně dá i spočítat stejně jako většina věcí v podnikání a ať si nastavíte proměnné jakkoliv prostě vám vždy vyjde lépe než vykoupit všechny NNNN info vsadit na LL.cz a to i když budete muset zaplatit desítky tisíc za kus.

Investování peněz do trhu, který už existuje je daleko efektivnější než doufat, že nějaký nový v budoucnu vznikne. Navíc u domén NNNN.info není moc plánů B, jak ze zbytečné domény získat alespoň něco.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup