Klenoty nejsou jen jednoslovné

Jednoslovné domény až na výjimky jsou nejdražší. Toto tvrzení určitě platí. Ovšem některé keywordy mají cenu až tak vysokou, že i kombinace tohoto slova s jiným slovem vytvoří velice lukrativní doménu. Teď po trochu složitém úvodu se zkusíme pustit do principu tvořený takovýchto slovních spojení.Jak brzo poznáte vše je postavené na vědomostech, znalostech oboru a lukrativnosti.

Za půl roku tu máme sezónu zájezdů, takže nejvyšší čas začít s hledáním vhodných geo slovních spojení. Určitě mi dáte za pravdu že doména ubytovani.cz bude asi hodně drahá. Pokud se ale k ní přidá další keyword můžeme získat doménu, která bude mít třeba jen 1/10 ceny.

Zaběhnuté slovní spojení

Ve výsledku vyhledávání už je webů o ubytování tolik, že pokud zadá BFU jen keyword ubytování tak určitě nenajde to co hledá. Prostě by se musel prokousat přes tisíce stránek. BFU se tak chtě nechtě musí naučit své hledání upřesnit, alespoň do doby než se naučí vyhledávače číst myšlenky. Není to však jen vyhledávače. Ani samotný web ubytování nedokáže pokrýt poptávku po všech slovních kombinacích. Takže ani po zadání ubytovani.tld nemusí uživatel najít co hledá. Prostě když to zkrátím. Některé pojmy jsou příliš rozsáhlé a uživatelé se je naučili specifikovat, aby ušetřili svůj čas. Slova jsou tak vytvářená na základě oblíbených a dobře hledaných frází.

Právě zde se nabízí kombinace jako levneubytovani.tld, rychlapujcka.tld, onlinerezervace.tld.

Lukrativní slovní spojení na základě poptávky

Některá slovní spojení jsou prostě lukrativní. Daleko více se hledá ubytování v Praze než třeba v Táboře. Je zde větší konkurence, větší obrat. Proto domény ubytovanitabor.tld a ubytovanipraha.tld budou mít naprosto odlišené ceny. Myslím že k tomu není potřeba nic dalšího vysvětlovat.

Logické slovní spojení

Asi nejzábavnější a zároveň s největším potenciálem na získání kvalitní domény doslova ze regfee. V podstatě jde o to najít vhodnou kombinaci slov na základě zdravého rozumu. Pokud máme třeba nějaký ostrov, třeba Oahu, kde jsou vyhlášené pláže pak slovní spojení OahuBeach.TLD by se dalo považovat za hodně dobrý kousek. Stejně tak CasinoOahu.tld je naprosto k ničemu, protože dané místo není známé kvůli kasínům. Ok zkusíme to převést na naše poměry. Rakousko je známé tím, že tam dobré lyžování. Takže slovní spojení lyzovanirakousko.tld je dobrý kousek.

Závěr

Na začátku jsem napsal, že jednoslovné domény jsou nejdražší až na výjimky. Je nutné ale vzít do úvahy i fakt, že pokud někomu řekneme jedu na dovolenou, tak se nás asi zeptá kam? Více slov používáme pro upřesnění komunikace. V momentě kdy už je poptávka po slovním spojení dostatečná (většinou poznáte podle type in trafiku) tak máte klenot. Důležité je ale si uvědomit, že je lepší mít dvouslovnou českou doménu na .cz než na .gTLD. Naše národní doména má stále velký nevyužitý potenciál hlavně v dvouslovných kombinacích. Takže hledejte ;)

Milan

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Klenoty nejsou jen jednoslovné”

  1. No ja som skusal tiez nieco podobne a vzniklo s toho luxuriousteen, luxuriousboy, luxuriosbitch vsetko to je .com, idealne pre adult projekty.

    Nehcete to niekto kupit? : )

    1337domainer@gmail.com

    1. Fondil: Je to dobrá poznámka k článku. V tomto případě pokud se kupuje doména pro budoucího end usera tak to chce kupovat obě varianty. Všeobecně uznávanější je spíše verze s pomlčkou samozřejmě bez pomlčky. V zahraničí je dokonce pomlčka v doméně považována za něco degradujícího.

  2. Drago, poslední 2 věty v tvém komentáři si nějak odporují, asi se vloudila chyba.

    1. Whispere: už jsem to opravil. Jak mě Berlin upozornil. Když si vyedituješ zdrojový kód najdeš tam tohle:

      Všeobecně uznávanější je spíše verze <del datetime="2010-01-19T20:16:53+00:00">s pomlčkou</del> samozřejmě bez pomlčky.

      WP totiž umí zaznamenávat čas změny rozhodnutí blogera, teda spíše přepisu v tomto případě, fakt nevím na co sem myslel :)

Comments are closed.