Nudíte se, pořiďte si MFA!

Tento měsíc je nějaká nuda. Nikdo nic nepotřebuje, všechno šlape jako hodinky. Roboti jedou na plné obrátky a v pohodě plní všechny úkoly, které mají. Některé jsem z dlouhé chvíle dokonce vylepšil a tak ušetřím čas na automatizaci. Nebýt osobních starostí měl by jsem snad i čas na pořádný projekt. Například vylepšení mé onlinovky anebo udělání pořádného MMORPG pro facebook. Na obojí si už delší dobu chci udělat čas, ale obojí zabere hodně hodin práce, které musí být vykonány naráz bez přerušení. Takže se mi objevují v programu díry. Můžu sem tam napsat nějaký blogpost, ale poslední dobou mi to nějak literárně nemyslí. Možná by to chtělo zase becherovku. Poslední článek pod vlivem se dočkal celkem slušné odezvy.

Jelikož ale volný čas jde “uložit” resp. převést na peníze ve formě MFA, tak jsem se po dlouhé době opět k tomuto druhu minisite vrátil. Klasické hardcore MFA dělat nechci, protože jsou více či méně na hraně. Takže jsem přešel na moje klasické minisites s reklamou. Výhodou je, že obsahují všechny prvky, které je řadí mezi klasické stránky. Celkem mě ale překvapilo že po více jak roce už nedokážu poskládat pořádné minisite dohromady. Dost jsem zlenivěl na DirectoGlobal. Kde to bylo v podstatě jedno. První můj pokus vypadal dost otřesně a i přes množství použití 25tkové textu* prostě vypadala stránka jako MFA. Prostě moc reklamní plochy, žádný design. Prostě jako úplný začátečník. Druhý pokus už by se dal označit za hybrida mezi MFA a minisite. Přidal jsem nějaké úhlednější CSS prvky. Rozpomněl si na pár triků s rozmístěním reklam, ale stále to ještě není ono. Třetí v řadě už obsahuje .png obrázky které suplují jednu podkladovou barvu. Dokonce jsem se odhodlal k experimentu nahradit oddělující reklamu odstavců plochou, kterou bude text obtékat. Vše si samozřejmě pečlivě zaznamenávám a jednotlivé reklamní plochy jsou pojmenovány pro budoucí experimentování a vyhodnocování. Dělám si poznámky o všech úpravách, aby jsem mohl sestavit časovou osu.

Opět se mi to všechno začíná dost líbit. Má to takovou tu správnou atmosféru, kdy z ničeho postupně roste jeden projekt za druhým. Bouhžel už většinu svého MFA impéria nemám, co vynášelo peníze jsem prodal na zbytku vyrostlo DG, nebo backlinks. Takže musím teď poshánět velké množství link juice, aby sem to mohl nastartovat.Mám na Directo.sk 30 EUR za odhalení pár bugů, takže budu asi utrácet. Plánuju i otestovat nějakého registrátora do katalogů, ale chci udělat těch minisites nejdřív alespoň 10. Základem i toho nejstupidnějšího MFA jsou zpětné odkazy.

Takže jestli se nudíte dělejte MFA :)

* 25tkový text je text s hodnotou 25Kč/NS. Někteří grafomani jej dokáží generovat ve velkém množství za opravdu krátkou dobu a ještě si při tom odpočinou. Nemá moc velkou kvalitou (zhruba na úrovni textu na novinky.cz), je jednoduchý a dobře čitelný, neobsahuje však často nic užitečného. Obsahově připomíná spíše prázdná slova našich politikou, kteří jsou schopni mluvit desítky minut, ale nic vlastně neřeknou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Nudíte se, pořiďte si MFA!”

  1. Zdravím, mohl bych se zeptat o jakou se jedná onlinovku? (jak ste se oní nazačátku zmínil)

    1. Budry: landofice.com, update slibuju už nejméně rok :/

    1. Poděs: no s ranky je to fakt těžký. Registrace do katalogu nestačí. Na podstránkách už dohromady nic nemají. Tady buď vytvořit velké množství stránek s unikátním textem a z těch posbírat drobky, které prý má každá stránka do začátku. Drobky nacpat na nějaký rozcestník. Tohle jsem zkoušel a celkem to jde. Z cca 1000 indexovaných stránek sem vytáhnul srank 50. Další možnost je pak shánět zpětné odkazy kde se dá. Tedy podpisy na fórech, odkazy v diskuzích které nemají nofollow atd. Upřimně řečeno poslední dobou je všude už nofollow takže nabrat ranky dá zabrat daleko více než před pár lety. Existují i linkovací služby, kde u odkazu neníé noffolow teď si ale nemůžu vzpomenout které to jsou. Klidně do nich naházej podstránky minisites, pokud mají nějaký obsah tak to projde :)

  2. Ahoj Drago, chtěl bych se tě zeptat – mám také nějaké minisites, byla provedena registrace do katalogů, avšak bych chtěl zvýšit jejich ranky. Protože se mi nechce kupovat žádné BL, chtěl bych si udělat registraci do katalogů. A zajímá mne, zda je to lepší a výhodnější a zda-li to má požadovaný efekt. Registraci si budu provádět sám. Díky.

  3. Drago: Ok, díky. Já mám právě SR 50, ale měl jsem i 60. Na Seznamu jsem se propadl na druhou stránku. Ještě jsem přemýšlel, jestli by nepomohlo hodit ty minisites na WordPress. Co myslíš? Jde mi o ranky/pozice.

    1. Poděs: pozice jsou založené u MFA hlavně na zpětných odkazech. Tady hrajou roli i odkazy z nofollow (otestováno několikrát). Ranky jsou spíše nějako aktuální rank = do follow odkazy – různé druhy penalizace. Pro MFA nemají žádný význam. Pokud by jsi je chtěl kvůli systémům jako backlinks nebo mlink tak ti budou zase odsávat link juice, který potřebuješ na pozice pro seo trafik. A vyvážit to je spíše alchymie :)
      mkurri a tom: 25tkový text je spíše ohodnocení kvality. Psal jsem si je sám. V podstatě se jedná o text, který je dostačující, prázdný, nudný, pointa by se dala shrnout do 3 vět. Na druhou stranu zatím neumím udělat robota, který by dokázal vygenerovat smysluplný text, takže si to musím psát sám :)

  4. Hezký članek, ukažeš jak ta mfa vypada ve finální podobě? Aspon screen pro inspiraci:)

    1. michal: určitě sem hodím odkazy až budou nějaké výsledky. Mám tam spoustu věcí na porovnání efektivnosti.

Comments are closed.