Novoroční úklid

Včera jsem to nijak extra nepřehnal, takže jsem byl čilý jak rybička už v 11 ráno (6 hodin spánku stačilo). Stejně jsem ale skončil u televize a k nějaké práci se dokopal až v po druhé hodině, kdy jsem zapnul skript na sledování aukcí na daukce.cz, aby jsem měl v neděli zase o čem psát. Pak si prošel ranní korespondenci a přání k novému roku. Jako obvykle nezklamal backlinks a pro tento rok získal prvenství v mé daňové evidenci mezi příjmy.

Dneska mě ale čekalo hlavně čištění reklamních ploch, které jsem měl nasmlouvané do konce roku. Nové dohody jsem neuzavíral, aby jsem neměl zbytečně moc vystavených faktur 2009, které budou zaplacené 2010. Naskytlo se mi tak hodně volného místa, které jsem tento rok hrdě zaplácl adsense. Sice se mi tu asi budou střídat pořád jedny a ty samé reklamy (na začátku roku mám většinou útlum u adsense), než nějakou reklamu zase prodám.Možná by jsem mohl na webtrhu udělat aukci nějakého balíčku reklamy (třeba banner 468×60 na cn130.com a 404m.com + reklamní PR článek). No uvidím, jak to půjde.

Další věc co jsem řešil byl převod 18ti .cz domén od General Registry. Důvod je jednoduchý: zatím se nevyjádřili ke slevě co od dnešního dne platí a já mám ve zvyku prodlužovat domény 2x do roka. Radši jsem tak všechno přesunul k subreg.cz, než čekat na slevu. První doména mi expiruje 7.1 a když jsou .cz domény v ochranné lhůtě nedají se převádět mezi registrátory. U subregu už je sleva jistá, dokonce tam mají na nově registrované .cz domény do 7.1.2010 slevu 165Kč bez DPH, takže možná ještě trochu rozšířím své doménové .cz portfolio. Převod byl opravdu velice rychlí. Gransy to má hodně dobře udělané, během cca 2 minutek sem měl všechno popřeváděné (musel jsem jen čekat na zaslání auth-id kódu). Prostě rychlovka a tak se mi to i líbí :)

Večer hraje v televizi můj oblíbený kocour Garfield, takže si dám možná nějakou tu pauza, ale upřimně jsem celkem slušně naladěný. Pokud patří jak na nový rok tak po celý rok, možná by rok 2010 mohl stát za to ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Novoroční úklid”

  1. CZ domény jdou mezi registrátory převádět bezplatně v libovolném okamžiku, tedy i v době 45 dnů ochranné lhůty.

    1. kvalitnidomeny.cz: díky za doplnění, já jsem s tím měl jednou problém a od té doby to považuju za fakt

  2. Zrovna jsem dneska prechazel taky k Subregu se svyma par domenama:)

  3. Tak to já neváhal a jak jsem viděl slevu na nové cz domény hned jsem utratil skoro 4k a rozšířil tak svou sbírku a cca příští týden až dořeším prodeje webů a domén, domluvím prodej odkazů a další blbosti, které se teď tak nějak shodou okolností nakupili pustím se do tvoření podpůrných webů pro budoucí e-shop (ano vím, že to zní divně podporovat něco co ještě neexistuje :), ale do té doby to bude vydělávat prodejem odkazů případně affilem)

    1. varty: právě naopak, vezmi si, že seznam má problém s mladými weby, raději bude prosazovat staré zaběhnuté weby, než nové. Takže se podle mě vyplatí udělat na doménách budoucích projektu: Na stránce se pracuje + nějaké kombinované xml feedy

  4. taktak, jakmile mám nápad, hned doménu registruju a něco nahodím…. a při ostrém spuštění projektu mám tak třeba dva, tři měsíce navíc – o hodně líp se to pak rozjéždí

Comments are closed.