Opravdu ještě leží peníze v rancích?

premysleni.jpgJsou to čísla, která vedou k penězům, anebo jen slavní bohové dávno zapomenuté minulosti? Řeč je samozřejmě o rancích. Google Page Rank a S-Rank vyjadřují hodnoty na jejichž základě jsou lidé ochotní utrácet opravdu velké peníze.

Včera vyšel na blogu Domeček z karet zajímavý článek Pagerank, Srank ani počet indexovaných stránek Googlem mě při nákupu odkazů nezajímají. Doporučuju přečíst celý a důkladně, včetně diskuze. Vcelku se dá s článkem souhlasit.

Proč teda lidé jsou ochotní za ranky stále platit? Protože je levnější spolehnout se na nějaký page rank než do detailů procházet v článků zmíněné statistiky. Pokud potřebujete koupit 100 odkazů u kterých vám stačí vědět, že je google i seznam indexuje, prostě vám bude stačit srank 40+, grp 1+. Jestliže cena za takový odkaz bude v řádech desetikorun za měsíc, pak není co řešit. Vyjednáte si 25% slevu na rok a koupíte masivně odkazy. Díky systémům jako directoglobal nebo mlink bylo tohle náramně jednoduché. Za hodinu jste měli hotový linkbuilding a bylo to.

Upřimně kdo z vás by kvůli pár desitikorunám dělal náročnou analýzu? Pokud kupujete odkazy, chcete jen odkazy. Je pravda, že vyhledávače tuhle taktiku už prokoukli. Google má už i praktické řešení a dokáže rozeznat relevantní odkaz od nerelevantního díky systému kategorizování obsahu. Seznam pokud vím tak má jen teoretické řešení, nevím v jakém stádiu testování jsou. V každém případě pokud nechcete jen další odkaz do počtu, ale nabrat i nějakou tu seo výhodu tak doporučuju se řídit pravidly v článku, což ale bude stát dost času. Na druhou stranu, pokud se na webtrhu budou nacházet nabídky, které takovou analýzu udělají za vás a budou úspěšnější než současná řádková inzerce, tak by neviditělná ruka trhu mohla trochu řádkové inzerenty proplesknout ať se svou reklamu snaží pořádně prodávat. Na škodu to určitě nebude.

Ještě mi to nedá a musím zmínit jednu věc. Dřív než mi directoglboal srazilo u více jak 30 webů pagerank na 0 tak sem celkem slušně vydělával na backlinks.com. Z minisites, kde jsem měl directoglobal jsem linkoval speciální stránky, kde se hromadil page rank a tam byl backlinks.com úplně v patičce. Právě tato firma je ukázkou jak se google page rank stále dá proměnit na USD. Že to ale nebude v poslední dobou zas taková sláva ukázalo zlevnění odkazů zhruba před rokem. U GPR 2,3,4 došlo k zlevnění tuším o 50%. Hold lidí, kteří nakupují odkazy jen kvůli GPR asi ubývá. Na druhou stranu na 5 ti webech které mám v systému je vyprodáno 32 odkazů, takže to zas tak horké nebude.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Opravdu ještě leží peníze v rancích?”

  1. Súhlas. Niektorí ľudia stále vidia význam len v PageRanku – “Aha PageRank 5, tam musím kúpiť odkaz” Tiež som sa nad tým zamýšlal a napísal som mini článok. (z pohľadu majiteľov webstránok), stále sú ľudia, ktorí PageRank uctievajú ako božstvo :)

  2. Určitě máš pravdu, protože když člověk kupuje takto levné odkazy, tak každopádně nemá smysl dělat nějakou (hlubokou) analýzu. Ale v případě pár dražších odkazů už to je úplně o něčem jiném…

  3. Ranky se musí brát s rezervou. Po nedávné aktualizace proběhli malé změny a takové MFA a podobné weby jsou znovu více prokouknuté. Takže by Pagerank měl být zas o něco přesnější :)

    1. Carl114: nechci ti brát iluze, ale page ranku je jedno jestli máš katalog, minisite, mfa, adult nebo warez. Všem měří stejně. V čem ale máš naopak pravdu je, že přibylo množství částečných nebo úplných penalizací.Ve výsledku tedy právě ty katalogy a MFA mohli spadnout. Ale na výpočtu GPR se nic nezměnilo.

  4. Krásný titulek. Podle mě dnes už peníze v rancích ne, ale na účtech ;-) Jinak ranky vždy beru jako vedlejší produkt snažení se o dobré pozice. Obecně myslím, že ranky hrají minimální roli, jako i dříve, jen se o tom začíná víc mluvit. Hlavní je strategie linkování – pak přichází i ranec peněz :-).

  5. Čeština je krásná. “Kde je ten ranec peněz”, jsem si říkal po přečtení titulku a ejhle, ono jde o ranky :)

    Jinak Martin Novotný to popsal na Domečku z karet pěkně.

  6. Přesně tak. Peníze leží v kvalitním linkbuildingu, který je relevantní oboru vašeho webu. Je důležité pečlivě vybírat weby na kterých si koupíte nebo vyměníte odkaz. Chce to hlídat počet a relevanci odchozích odkazů (web s 50 odkazy v patičce rozhodně není dobrým kandidátem pro výměnu nebo nákup, stejně tak jako web o střešních oknech se nehodí pro propagaci online her). Chce to prostě být trochu chytřejší než ostatní a dělat věci poctivěji a pečlivěji.

  7. Ja osobne ranku pri kúpe odkazov dávam váhu a to hlavne kvôli tomu, že nemusím vždy skúmať ako “popularna” je stránka u vyhľadávačov. Samozrejme si dávam dobrý pozor u koho nakupujem a o link farmy a patičkárov ani nezakopnem.

  8. Varty, skoda ze ti ten clanok nevydrzal ani pol roka :(
    Zeby to len bol pokus o neplatenu reklamu?

Comments are closed.