Některé projekty se nepovedou jiné se zničeho nic rozjedou

realityusd.jpgJestli je na internetovém minibizu něco opravdu super, tak je to, že se něco jen tak bezdůvodně nerozjede a něco po delší době naopak začne fungovat.

Teď samozřejmě nemluvím o větších projektech do kterých se investuje více jak 10K nebo více jak 10 hodin čisté práce. Prostě si jednou za čas člověk něco chce otestovat. Udělá nějaký miniprojekt, většinou postavený na stupidním či geniálním nápadu, jež má prověřit sociální aspekty internetu anebo jednotlivé aspekty vyhledávačů. Prostě nějak dostat lidi na stránky.

Různé hrátky jsem zkoušel i já. Někdy je člověk překvapen rychlou odezvou na blbinku a celý projekt si na sebe vydělá během několika málo dní. Jindy se to prostě rozjede a ne a ne vydělat. Přitom všechno vypadá, že by fungovat mělo. Je to jako vydat singl, který má být opravdu super, ale nakonec je to propadák. Hledat důvody by bylo na drahou analýzu místo které je lepší udělat něco nového.

Co se mi ale před pár dny stalo je, že jeden z takto připravených projektů starý snad 10 měsíců, který byl postaven z 20% na autoamticky generovaném obsahu a 80% vycrawlovaném a upraveném se najednou zničehonic rozjel. V klidu si lebedilo více jak 1000 vygenerovaných stránek na hostingu. Svůj velký den už měl projekt dávno za sebou. Google jej kvůli automaticky generovanému obsahu penalizoval a pár lidí se na stránky za den dostali spíše na neuvěřitelné složeniny, které prostě nikdo jinde neměl (automatické generování + překlad). To co stránky naboostovalo byl seznam. Z ničehonic začal posílat na stránky daleko víc trafiku. Dřív měl problém s indexováním. Crawlera prsotě všechny podstránky nezajímali. Buď něco kluci ze seznamu změnili, anebo jednoduše vzrostla na váze doména, kterou jsem o rok prodloužil. Samozřejmě jsem si toho všiml. Rychle nahodil místo moc nevýdělečného adfoxu adsense, vyházel staré odkazy na prodané či zrušené projekty a počkal. Návštěvnost narůstá každý den, tím jak přibývají indexované stránky do seznamu. V současné době má zaindexováno něco přes 1200 stránek naopak na google je jich jen polovina. Je to jako by se vzkřísil zombie :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Některé projekty se nepovedou jiné se zničeho nic rozjedou”

  1. No doménu nám asi neřekneš, nicméně – kolik lidí tam chodí teď? Aještě možná zkus uvést opačný příklad – nějaký projekt, kterýmu jsi dal čas a všechno jak má být a on se nikdy nechytl :-)

    1. Tak průměrně tam chodilo 50 – 80/den, pak se trhla 100ka a od té doby to roste, včera bylo přes 150. URL uvádět nechci, protože to není problém okopírovat.

      No ten opačný příklad by mohl být třeba wowarmory.cz. Do čehož sypu jak čas tak nějaké peníze za psaní článků (nic velkého). A stále se mi denaří dosáhnout návštěvnosti ani 100/den.

  2. mam presne stejnou zkusenost, generovany obsah a 200uip/den ze seznamu. Pred tydnem jsem na to taky dostal ban od googlu(cela domena zmizela z indexu).

  3. se divim, ze na takovem webu mas adsense… Kdyz to zabanuje google. to znamena ze se mu to nelibi..

    1. Mě to právě zajímalo. Ban tam nemám jen penalizaci jak hrom.

Comments are closed.