Opravdu se válí ve virtuální nicotě výdělečné domény?

money_growing.jpgPřed pár dny napsal Ahyde článek o tom, že se dají získat za reg fee stále výdělečné domény. Tedy takové domény, které když zaparkujete tak si dokáží vydělat nejen na sebe, ale také pokrýt náklady na případné neúspěšné hand regy.

Sice se doménám už nevěnuju tak intenzivně jako před rokem. Občas projedu seznamy, jestli se neuvolňuje nějaká hezká brandable doména gTLD. Naposledy to tušim bylo estonsko.biz a tu si přidám do své sbírky. Je ale fakt, že to není tak dávno (možná půl roku), co jsem si ještě hrál se sadou nástrojů, které jsem si částečně sám naprogramoval a nakombinoval to s expired doménami či ještě nikdy neregistrovanými. Zkusil jsem celkem 6 hand regů, které podle statistik měli mít nějaký typo trafik. Přidal je na pár dnů do namepros a co nefungovalo to podropoval. Bouhžel z celého počtu nakonec vypadla jen jedna použitelná a 2 se mi nepodařilo dropnout. Takže celkově by se to dalo nazvat neúspěchem. Na druhou stranu ta doména dává 1 – 2 USD/měsíc. Nejedná se o typo doménu. Prostě jí z nějakých 4K domén doporučil algoritmus (stejně tak doporučil dalších 5 které prostě nevydělávají). Když nad tím zauvažuju zpětně, kdyby jsem pokračoval dál a nacpal do toho dejme tomu 700 USD, tedy koupil místo 6 domén 100. Tak by se tam možná nacházelo více dobrých kousků. Navíc všechny nebyly zas tak špatné. Některé vydělávají sice jen pár desítek centů za měsíc, ale to v reálu snižuje náklady na celý projekt. Co tímto nic neříkajícím výpočtem chci říct, je že Ahyde má naprostou pravdu. S dostatečnou dávkou odvahy investovat a nějakým tím plánem by bylo možné postupem času vytvořit výdělečné portfolio, které by mělo návratnost dejme tomu 2 – 3 roky. S přibývajícími zkušenostmi by samozřejmě tahle doba klesala, protože by ubývalo přehmatů a objevovali se možnosti lepší monetiazce (více domén s dobrý obratem nemusí parkovat na Sedo nebo ND).

Člověk prostě zase začíná uvažovat, jestli neopráší staré skripty nedá si jasná pravidla a nezkusí to ještě jednou rozjet na poli domain parkingu. Jedná se o rizikovou investici, ale podnikání je vždy o riziku. Možná je načase vyprázdnit rezervu na paypalu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Opravdu se válí ve virtuální nicotě výdělečné domény?”

  1. Vidím to trochu jinak. Dejme tomu že jsou nevybrané kousky, které mají hledanost a generují pěkné peníze, ale v současné situaci a době ti ta námaha za to prostě nestojí. Strávíš tím pár hodin, uděláš pár přehmatů pak pár domén, které ti za celý rok vydělají 20 dolarů. Tato aktivita by se dala využít lépe ne?

  2. ddf: to ano. Tohle tě musí hlavně bavit jinak to nemá cenu dělat. Někteří lidi při procházení výsledků různých scanů prostě dokáží relaxovat, jako když luští někdo křižovku nebo sudoku.

Comments are closed.