Nejpropagovanější .cz doména současnosti je…

CZTak schválně jestli víte, která doména současnosti je nepropagovanější? Včera předcházela a ukončovalo reklamu, která prokládala jeden z nejlepších filmů, co za dlouhou dobu vysílala TV Nova Šifru Mistra Leonarda. No nebudu vás už napínat je to neuvěřitelná doména xn--zlatstrnky-y4a6g.cz. Nemusíte být zrovna Robert Langdon (ve filmu jej hrál Tom Hanks), který dešifruje cokoliv, aby jste v názvu poznali zlatéstránky.cz.

Proč ale firma mediatel propaguje neexistující doménu zlatéstránky.cz (tedy xn--zlatstrnky-y4a6g.cz), když na ní nic nenajdete? Ani najít nemůžete protože “odborná veřejnost” se vyjádřila proti zavedení IDN .cz domén. Možná jim jejich marketingová analýza řekla, že většina jejich potenciálních zákazníků jsou BFU, kteří považují seznam za internet. Ten totiž chytře podstří jejich doménu zlatestranky.cz na první místo. Nebo snad věří, že BFU chápou že se do URL nedávají čárky a háčky? To už dřív začnu věřit na to, že nás levice pomocí nešetrným utrácením vytýhne z krize.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Nejpropagovanější .cz doména současnosti je…”

  1. A teď jen čekat, kdy zmizí zlaté-stránky.com a zlatéstránky.info :)

    (zlatéstránky.com má kupodivu AOL od 2.9.)

  2. To se stává, že někdo propaguje verzi s diakritikou… Ale to je pak jejich problém, protože hodně lidí tam ty háčky a čárky stejně napíše ;)
    jinak IDN jsou podle mého blbost a neměli by se zavádět. Už se vidím, jak bych psal do domény německé paznaky, v horším případě nějaké ruské, japonské. Stejně je to i naopak. třeba i některé mobily neumí diakritiku (těch je minimum), nebo na zahraničních počítačích by to byl problém. Pokud nám tedy jde o type-in traffic ;)

  3. No já si myslím, že to není přímo promo webové adresy, ale normální brandová reklama. U nás ve firmě taky pokud píšeme název společnosti (jsme webový portál) píšeme na začátku velké písmeno, intepunkci a končí to .cz. A není to adresa, ale prostě název firmy… Dlouho jsme nad tím přemýšleli, zda interpunkce ano či ne a nakonec jsme se rozhodli, že ano…

  4. Chcete někdo vypálit internet? Vypálim vám ho klidně na disketu. Pak to normálně dáte do monitoru a všechno funguje

  5. A já už se těšil, že tou doménou bude postuj.cz … každopádně ji teď potřebuju zpropagovat, takže píšu sem v naději, že můj spam nebude smazán :-D.

  6. Také si myslím, že IDN domény jsou naprostý nesmysl. Na internetu prostě již moc dlouho píšeme bez háčků a bez čárek, takže bychom se nyní těžko přeučovali na jiný postup. A potom taky jde o to, že zahraniční uživatelé nebudou psát do domén nějaké šílené znaky, ale zapamatují si snáze doménu typu ceskyhonza.cz než xn--cskyh-4r5df.cz. IDN je prostě jenom dalším výstřelem do tmy. A pokud jde o to, proč zlaté stránky propagují neexistující doménu, tak si spíše myslím, že je to nějaká chyba v marketingové kampani než promyšlený tah. Těch pár desítek tisíc, které to stojí je nevytrhne.

  7. Jen se tak koukám na různé odkazy v patičkách a dospěji k tomu, že vlastně vůbec neprezentují url, ale pouze název webu. No a pokud prezentuje společnost url s diakritikou, tak aspoň prezentuje url i název společnosti. I když se to moc srovnávat nedá svou logiku to má.
    btw. Oni moc dobře vědí co dělají – dle mého názoru.

Comments are closed.