Blahoslaven budiš věčný plamen

flamerDřív jsem považoval věčný plamen za internetu za naprosto zbytečný. Dokonce jsem si říkal, že bez žhářů by byla diskuze daleko efektivnější a že lidé, kteří rozpoutávají flame jsou jedinci s nízkým IQ či egem. U online podnikání můžete nejvíc získat, pokud budete neutrální a to naprosto ke všemu. Pečlivě si projděte každou na první pohled blbost nebo nepoužitelnou aplikaci. Cokoliv odsoudit je totiž velká chyba, která vás stojí často cenné know how, jež se může stát silným nástrojem, díky kterému získáte náskok před konkurencí. Jestliže využijete tento přístup i k studování flame waru, brzo zjistíte jak moc užitečná věc to pro majitele stránek může být. Jak se říká když se dva perou třetí se směje. Což je pravda. Články, které obsahují notnou dávku flame v diskuzi sice zvednou návštěvnost jen nepatrně (záleží na odvětví a virálnosti obsahu diskuze), ale co rozhodně naroste je počet impresí. Jestli něco opravdu zbožňuju tak je to procházení Google Analytics statistik. Snadno z nich dokážete pomocí poměru imprese/návštěvníci poznat, kde byla zajímavá diskuze. Ano diskuze jsou tahounem impresí. Lidé si většinu článků přečtou jen jednou, ale hodně z nich se vrací k článku, pokud se rozjede diskuze. Zkouknou nové příspěvky, občas něco přidají a jestli není nic nového buď stránku zavřou nebo kliknou na reklamu (v lepším případě).

Flame je to, co dokáže dodat článku tu pravou šťávu. Souboj wokna vs tučňák, pravice vs levice, IE vs FF vs Opera vs Chrome, seznam vs google a spousta dalších. Flame se dá rozjet naprosto všude. Anonymní atmosféra na internetu tomu jen pomáhá. Většina lidí flame odsuzuje, ale stejně si rádi rozohněné diskuze čtou. Jo od odříkaného chleba největší krajíc. Na druhou stranu je nutné si ale dávat pozor, aby se to moc nezvrhlo. Mezi nejnebezpečnější rozhodně patří sprosté slova a osobní urážky. Každý válka by měla mít nějaká pravidla a to i ta ohnivá. Jestliže někdo napadne tvrzení jednoho je to ok. Pokud nedodá argumenty je to smutné, ale stále je to ok. Jestliže ale diskuze sklouzne k nadávkám mezi diskutujícími už je to moc daleko. Jako oběť nesmí nikdy skončit diskutující. Vždy pouze jejich argumenty. Dobrá flamewar je pouze o souboji argumentů a protiargumentů, na jejichž konci vyloží všichni svoje karty (fakta). Pokud se to podaří ukočírovat tak ve výsledku máte dva gladiátory na které shlíží celé koloseum a povzbuzuje je. Místo krve by však písek arény měl být vydlážděn věcnými argumenty. Taková diskuze pak může přinést i odpovědi na často hledané otázky a dokonce i otevřít obzory některých lidí.

V každém případě si ale uvědomte, že si hrajete s ohněm a můžete se škaredě spálit. Flame může zvednou počet impresí a tím množství kliků na reklamu, ale také odradit slabší povahy od přispívání, což může být u lidí, co mají zkušenosti a patřičné know how celkem bolestivé.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Blahoslaven budiš věčný plamen”

  1. Po dlhom čase post ktorý sa mi u teba nechcelo čítať.

  2. Mno, ja si stejne myslim, ze linux je nejlepsi a kdo ma vidle je kreteeen nejvetsi!!

    :-))))

    v.

  3. Tohle pochopil už dávno Radek Hulán a kam až se dostal. Jeho kontroverzní články prostě dokázaly přitáhnout čtenáře i diskutující. Dnes si už může dovolit moderovanou diskuzi a co se mu nelíbí, tak nelítostně mazat, což ale u neslušných komentářů schvaluji. Diskutovat se musí na úrovni.

Comments are closed.