Jak se dá vydělat na ukecanosti

euro.jpgCo myslíte, má větší cenu registrace do českých katalogů nebo jeden odkaz, obklopený textem, na webtrhu v podpisu?

Se svými 2373 posty a proinvestovanými pár tisíci za různé registrace do katalogů můžu na tuto otázku směle odpovědět. Pochybuji, že pro někoho to bude překvapivá odpověď. Lepší než registrace do kdejakého zapadlého vyhledávače je odkaz v podpisu.

Registrace do katalogů vám nezaručí indexaci stránky v google a seznamu, zatímco odkaz v podpise na webtrhu minimálně návštěvu crawlera. Podle některých statistik se odpověď na webtrhu objeví v google indexu do 20 minut včetně podpisu. Pokud se jedná o neznámou URL je procrawlována do 24 hodin. Většinou se také dostane v této době i do indexu (záleží samozřejmě na obsahu).

Co se týká seznamu, tak tomu to vždy trvalo o chlup déle, navíc se trochu hůře kontrolují odkazy a rychlost indexace. Osobně mám pocit, že na většinu katalogů seznam kašle, ale tato domněnka je stejná jako když řeknu že seznam v algoritmu používá mimo sranku i antisrank. Prostě neověřené tvrzení, jež by mohlo ze statistik vyplývat, ale také to může být jen shoda okolností nebo opožděné či přeskočené indexování.

Prostě když si to shrneme jestli mám zaplatit kvůli lepší pozici či rychlejší a častější indexaci nějakému registrovači do katalogu, tak radši dám pár set korun za využití místa pro podpis nějakému aktivnímu pisálkovi známého a často aktualizovaného fóra. Spousta těchto lidí je ochotna za nějakých 300Kč pronajmout podpis pro text s 3mi odkazy na 6 měsíců. Pravidla fóra to většinou neporušuje a pokud je člověk pro komunitu užitečný tak kromě SEO bonusu získáte i zdroj pravidelné návštěvnosti. Důvod je jednoduchý, pokud někdo úspěšně radí s IT nováčkům a v podpise má odkaz na nějaký eshop určitě přitáhne pozornost daleko větší než třeba už zmiňovaná registrace do vyhledávačů.

Je celkem zajímavé, že u nás takto vykupuje podpisy jen velice málo eshopů a firem. Reklama je to poměrně levná a snad pro všechny strany vesměs přínosná. Podobně jako třeba adsense na blogu sice účty nezaplatí, ale rozhodně pár dolarů za měsíc potěší a motivuje dále pokračovat v činnosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Jak se dá vydělat na ukecanosti”

  1. Problém je v tom, že když si tam dám nějaké minisite, tak mi je někdo hezky okopíruje. A všem říkám, co mi nese peníze.

  2. No zase registrace do katalogů představují odkazy z různých domén. Nemůže to být výhoda oproti odkazu v podpisu, který vlastně znamená uniformní odkaz z jediné domény?

  3. Dobry napad, no ma to jedno velke minus a tym je to, ze prezradis temy svojich shopov konkurencii.

    Respektive temy webov hocijakeho zamerania.

  4. Anakin: pokud je forum silné tak získáš daleko víc než odkaz na nějaké vzdálené subpage, kterou prochází crawler 1x za měsíc.

    Andre, Brozman: jistě, tohle není pro lidi co se bojí konkurence :)

  5. Brozman: konkurence se to drive ci pozdeji stejne dozvi, ale samozrejme pokud tvoris nejaka MFA a podobne veci, tak to asi nechces moc sirit, pokud delas velky smysluplnejsi projekt, tak se i rad pochlubis (vetsinou)…

    Drago: nechces nainstalovat Comment notifier WP plugin, at chodi upozorneni na nove commenty tem, co chteji…

    Jinak osobne si myslim, ze dobre je to nakombinovat (katalogy i pochlubeni se v podpisu).

  6. Problém je kde ty aktivní kecálky sehnat, většina těch co oslovíš tě pošle často do háje

  7. urcite je to lepsie, skusal som ich par kupit. Ale nemozes mat v podpise vela webov, to je ten problem.

  8. Problem je, ze dobra fora (tj. navstevovana) zakazuji jakoukoli propagaci komercnich webovych stranek. A to nejen e-shopu. Webtrh je vyjimka. Ale zkus to na mimibazaru….100 tis UIP (+-) denne. A za odkaz ban jeste v den zverejneni. A je to pro me cilovka jak prase. Ale mam smulu. :))

  9. Hmmm informace na dlouhé noční zamyšlení. Takto jsem nikdy neuvažoval, to je přece uplně výborný nápad, ale jak píše nick “Online hry” nejsem si jistý zda právě ti nejaktivnější budou ochotni mít můj web v patičce…
    Každopádně děkuji za vložení brouka do hlavy!

  10. Kto by to bol povedal, že na podobnú vec už asi pred rokom došli vami zatracovaní chlapci z czemoney :D ….

    Na väčšine väčších fór (nie warez, adult) je dovolené mať v podpise odkaz na nejakú stránku (okrem reflinkov a pod). Len to treba trochu popozerať. V poslednej dobe som podobnú vec zaregistroval aj na aukre. Majitel e-shopu inzertuje na aukre pričom tam nahádže stovku predmetov, ktoré sa mu vracajú poštou za cenu porovnateľnú z eshopem s tým, že si na spodok ponuky vylepí odkaz na svoj shop ….

  11. Efektivní to rozhodně je. No ale nejlepší je přece kombinace obou ne?

  12. onkel1: nevím na czemoney nechodím, já to znám ze zahraničí

  13. Myslim, ze odkazy v podpise su stare, ako samotne podpisy.

    No je pravda, ze robim minisites, ale to je jedno.

  14. Existuje nějaké místo, kde lze oslovit zájemce o prodej podpisu v patičce? Docela bych to zkusil (obor sport, sportovní potřeby).

  15. for Tom : aj na webtrhu už som videl pár ľudí predávať svoj podpis…prípadne môžeš skúsiť tam dať aj ponuku možno by sa nejaký “písalkovia” ozvali…
    ako nápad je to dobrý ale ťažko povedať či to ma dostatočný vplyv na Serp – ale zase každý odkaz je lepši ako žiadny … katalógy sú podľa môjho názoru neefektívne ..aj tak pri väčšine katalógov si človek počká kým je odkaz schválený a potom zaindexovaný…ďalším faktom je, že v katalógoch sa ešte odkaz delí medzi xy resp. xxy odkazov a stráca na váhe..
    -> a ako bolo spomenuté aj tak minimum ľudí hľadá v katalógoch t.j. na fórach s väčšou návštevnosťou je viacej pravdepodobné, že niekto klikne na okdaz v podpise – čiže navštívi web ktorý je umiestnený v podpise..

  16. Pimarks: je pravda, ze odkaz z katalogu je dost podobny s odkazom s linkfarmy (lisia sa len textom a mozno tym, ze v katalogoch je tych odkazov menej, zalezi od kategorie).

    Ale k veci, ked som sa tak zamyslal nad odkazmi v podpise, prisiel som na to, ze na strankach, kde su vase prispevky je kopa inych odkazov, nestraca to tiez na vahe? Uzivatelia ich maju v podpisoch, potom je tam reklama atd.

  17. Prave tuto taktiku testujem, zistil som, ze som kedysi davno pisal na niekolko for, tak uvidim, ci to prinesie nejake ovocie.

    Ale musim povedat, ze ta indexacia chvilku trva.

Comments are closed.