Pozdní nedělní zamyšlení

premysleni.jpgTak jak si zatím stojím? Podle kalendáře je 10tého a já mám napsáno 7 příspěvků na blogu, takže budu muset trochu zapracovat ať nemusím zase hledat téma na poslední chvíli. V současné době je témat víc než dost. Ne že by se něco extra dělo, ale právě proto že se nic neděje a lidé se začínají trochu nudit. Co jsem si všiml tak trochu narůstá podrážděnost lidí na internetu a to nejen na webtrhu. Sám jsem dokonce dneska v jednom příspěvku ujel. Šlo o trochu neštastně psaný dotaz ohledně komentářů. Autor zvolil trochu nevybíravě slovo spam, což se proměnilo v spršku podrážděných reakci. Upřimně není se co divit, snad není blogger, který by se někdy s nevhodným příspěvkem nesetkal. Taky sem se svezl, ale pak jsem toho litoval. Webtrh tu přece není od toho, aby jsme se předháněli kdo z nás dokáže toho druhého shodit v diskuzi. Navíc zakládající vlákna napsal že nehodlá spamovat a navíc je nováčkem k těm se přeci musíme chovat trochu opatrněji, aby jsme jim jejich začátky hned neznepříjemnili. Dal jsem si teda práci a vypsal důvody proč nespamovat a také proč se vyhábat při otázce získávání návštěvnosti přes komentáře slovu spam. Ostatně není to tak dávno, co zde na toto téma proběhla celkem slušná diskuze se závěrem, že čím kvalitnější je komentář a přinese více čitatelem tím je větší šance zaujmout potenciální nové čtenáře. Nejde o to “přebrat” nebo snad “ukrást” čtenáře. O tom by se dalo mluvit v případě kdyby čtenář měl denně čas třeba jen na 1 článek a musel by si vybrat. Většina bloggerů má určité své tempo psaní příspěvků a čtenář toho zvládne přečíst daleko víc než blogger kdy napíše. Takže spíše získá další místo kde se zastavit při denním pročítání své RSS čtečky.

Takže čemu se tento týden hodlám při psaní věnovat. Určitě chci napsat článek o adwebio.com. Sice se stále motám v těch statistikách, ale výsledky jsou velice dobré. Podařilo se mi získat i pár informací ze zákulisí. Michal Vilímovský měl původně pro DirectoGlobal domluvenou celkem slušnou reklamní kampaň, kterou stačilo spustit, protože pořád se něco nedařilo, teď jí plánuje rozjet pro adwebio.com. Přivedlo mě to na pár nápadů, které by jsem v úvahách rád rozebral do detailů. Poslední dobou mám celkem dost nápadů na nové projekty, které ale rozhodně nestihnu realizovat, takže je sem hodím a pokud se to někomu podaří rozjet budu rád. Dále by jsem rád napsal jak se první dny daří mému portálu o hře World of Warcraft, sázka na typo doménu se ukázala jako velice dobrá o kvalitní cílenou návštěvnost opravdu není nouze. Rozjezd je ale trochu kostrbatější než jsem původně čekal. Během týdne napíšu více informací. Zatím nevím jak to bude s google page rankem, zkusím pohledat jestli už někdo nezačal panikařit :)

No témat je teď k psaní opravdu více než dost. Takže se všichni včetně mě máme na co těšit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Pozdní nedělní zamyšlení”

  1. S tím GPR bych to neviděl tak černě, podle mého názoru se jen mění systém jeho počítání. GPR nikdy nezmizí, stojí na něm celý google, max zmizí jeho veřejné zobrazování (to by byl taky průser) ale ani toho se nebojím.

    Pravděpodobnější je, že se chystají velké změny. Když se nad tím zamyslím, tak GPR byl až do letošního dubna pravidelně každé 3 měsíce skoro na den přesně a pak se začali dít nejrůznější věci.. Pagerank byl čtvrt roku měsíční záležitost a teď už je zase měsíc a něco ticho.. prostě s tím blbnou a zkouší zřejmě něco nového. To, že datacentra nevrací hodnoty bude určitě souviset, ale holt se to ještě neusadilo, musíme počkat.

Comments are closed.