Jen tak o ničem

matrixface.jpgNež půjdu spát tak jsem si chtěl zapařit WoW, ale po zhruba 30 minutách se mi přehřál zdroj a resetoval komp. V pokoji mám vedro, tak to nechci zkoušet znova. Přeci jen jedou mi tam důležité scany a shánět nového kompa se mi zítra nechce. Možná by bylo lepší jít spát, ale vím, že by jsem neusnul a převalování v posteli opravdu nesnáším.

Když už si teda jen tak píšu něco pro sebe, tak by bylo fajn, aby z toho něco měli i ti co to budou číst. Tak dám alespoň pár tipů na čtení. Celkem dobrý blog/portál na čtení s podobnou tématikou jako 404m.com je webzurnal.cz. Rozhodně stojí za to přidat do čtečky. Zatím je to novinka, tak uvidíme jak si povede v následujících měsících, které pro podobné projekty jsou většinou zkouškou zdali přežije.

V posledních měsících se už nevěnuji doménám tak jako dřív, takže tipy na nějaké hezké dropy už tu dlouho nebyly. Pokud chcete místo kde by jste nějaký ten tip mohli najít tak zkuste trochu neoriginální doménu internet1.cz. Najdete tam seznam domén, včetně ranků atd. Zaměřeno hlavně na .cz domény.

Teď když o tom tak přemýšlím tak už jsem si dlouho žádnou .cz doménu nepořídil. Ne že by jsem v nich neviděl potenciál. Chraň bůh. .cz domény jsou teď v ráži a to nejen díky narůstajícímu zájmu o ccTLD, ale i prostě vzrůstajícím počtem BFU. Prostě na to jak malý potenciál .cz má (počet obyvatel ČR), tak si vede opravdu skvělě. Škoda, že u nás expirované domény nejdou do aukcí. Takhle prakticky běžný domainer se k tomu čerstvě smazanému zlatu nemůže dostat. Moc toho zlata se sice nedropuje, ale občas se najdou hodně hezké kousky. Naposledy, když jsem to sledoval, tak snad žádná doména s real page rankem větším jak 2 nezůstala znovu nezaregistrována. Prakticky všechno šlo buď na parking, nebo nahodit primitivní obsah a šup tam z backlinks. Dneska to už nějak nesleduji. Mám celkem nějakých 30 kousků a neplánuju další nákupy. Poslední zaregistrovanou bylo tuším diablo4.cz čistě ze spekulativních důvodů ;)

Mimochodem, teď sice nemám tolik času na webtrh, ale pár opravdu zajímavých témat tam v poslední době je. Například už pár dní probíhá debata jestli se má na webtrhu zavést ověřování identity. Mě osobně by to nedělalo problém. Přeci jen stejně mám adresu prakticky všude (whois k doménám, kontaktní info na webtrhu). Prostě kdo chce obchodovat tak pro něj nemá cenu cokoliv tajit. Jednak stejně pro větší objem peněz je už ŽL nutnost a také při každém obchodu je potřeba projevit co možná nejvíce důvery z obou strany (zatajení fakturačních údajů zrovna moc důvěryhodnoti nepřidá). Na druhou stranu je nutné podívat se na problemtaku z více pohledů. Hlavně mladší webtržníci (15 – 17) by mohli mít s tímto problém. Přeci je i 15ti letý kluk může odvést dobrou práci třeba při správě obsahu webu (přidávání flash her, popísků, psaní recenzí atd.) Zde by jsem i snahu moc neodhalovat svou totožnost chápal. Přeci jen vždyť to se i mladším uživatelům internetu doporučuje. Nedávat nikam svou identitu. Vím že už na DD o nějakém ověřování identity padla řeč. Retal už tehdy předpokládal potřebu ověřování uživatelů. Přeci jen je jen otázkou času než se na webtrhu začnou objevovat podvodníčci ve velkém a Retal na tuto variantu chce být připraven. Definitivně, ale rozhodnutý nebyl a tak máte možnost ve výše zmíněné diskuzi napsat své nápady, návrhy, připomínky a tak i ovlivnit celý proces.

Hmm už jsou skoro 3 jdu spát.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Jen tak o ničem”

  1. No o tom webzurnal tedy hodne pochybuji, treba tento clanek

    http://webzurnal.cz/webdesign/50-nadhernych-blog-designu/

    je presna kopie tohoto

    http://www.smashingmagazine.com/2009/07/22/50-new-beautiful-blog-designs/

    Bez uvedeni zdroje…

    Mimochodem v cashi googlu se nachazi jeste puvodni datum kdy byl onen clanek na webzurnal pridan, a to 25.07.09, pote byl zmenen datum na 20.06.09 a tim chteli asi naznacit, ze oni jej vydali drive…coz samozrejme neni pravda…podvodne chovani…

  2. A na webzurnalu přebrali jeden tvůj článek, Drago. Sice uvedli zdroj, ale třeba si jim to dovolil. Nevím. :-)

Comments are closed.