Preview adwebio.com

dolaryPřed pár dny oznámil na svém blogu Michal Vilímovský spuštění nového reklamního systému. Upřimně věděl jsem, že jej chystá už delší dobu, protože má opravdu velkou zásobu velkých inzerentů, kteří někde chtějí zobrazovat svou reklamu. Z directoglobal kvůli strachu z penalizace odešlo velké množství webů a inzerenti nemají kam dávat svoje peníze. Navíc se už dlouho mluvilo o tom že DirectoGlobal je jen o zpětných odkazech, které se kupují ve velkém. Adwebio má být projekt, kde nepůjde dát žádné MFA ani minisites. Stránka musí mít dostatečnou sílu, aby se vyplatilo inzerentovi do ní investovat. Systém má umožnit prakticky jakoukoliv reklamu od imprese flash bannerů až po PPC textovou reklamu. Zatím co jsem zkoušel jsou funkční pouze PPC. Na zkoušku jsem tam hodil banner 468×60, který se objevuje nad jednotlivími posty. Vše jede rychle a v pohodě. Bude to chtít trochu testování než se do toho člověk dostane. Dneska jsem zkusil PPC 125×125 textovou reklamu místo reklamy na namedrive. Byla prodána do 10 minut. Velice sympatická je možnost nastavit si cenu za klik. Adwebio nám slibuje podíl 70 – 90%, což je doslova neuvěřitelné. Osobně by jsem měl zájem spíše za o časovou reklamu, podobnou té na directoglobal.

Co se týká vize do budoucnosti. Na adwebio by měli být hlavně luxusní weby, které ještě nedosáhly na smlouvu s reklamní agenturou. Tedy různé blogy jako je třeba 404m.com se specifickým zaměřením. Zatím co jsem koukal tak tam toho moc není, ale vzhledem k tomu, že se jedná o testovací verzi tak se není čemu divit. Jestli se tam budou objevovat jen lepší weby myslím, že nejen pro český/slovenský internet jen dobře.

Mimochodem na stejném skriptu se také rozjel systém mojoo.cz, který je v češtině. V systému nejsou tak přísná pravidla jaká se chystájí v adwebio, takže pokud v budoucnu neuspějete s registrací u elitního adwebio můžete zkusit zmiňované mojoo. Jak znám Michala tak jeho hlavní zbraní proti konkurenci bude právě množství inzerentů, kteří prý hodlají proinvestovat po oficiálním spuštění desetitisíce. No nechme se překvapit. V každém případě luxusní reklamní systém pro kvalitní stránky, kde se bude platit oproti MFA dobré peníze by se rozhodně hodil. Zkusím zjistit nějaké konkrétnější informace jak to s adwebio.com vypadá a rozhodně dám vědět.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Preview adwebio.com”

  1. Takže na vývoj DirectoGlobalu se už asi zanevřelo že? když Vembl (jestli jsem to pochopil správně spouští nový systém (leč s trochu jiným zaměřením a reklamami).

  2. Deshihk: Na DG se nezanevřelo – pořád se na něm něco vylepšuje a pořád se v něm prodává reklama a přichází nové weby i inzerenti.

    Adwebio směřuje trochu jinam. Jednak je to PPC reklama a ne reklama placená za dobu zobrazování, a pak se jedná o tak trochu exkuzivní reklamní systém, do kterého chceme vybírat jenom ty nejlepší weby z ČR i ze zahraničí. Na Adwebio si budeš moci koupit reklamu na webu v ČR, na Slovensku, v USA nebo ve Francii placenou za proklik, zatímco v DG si budeš moci koupit reklamu placenou za měsíc zobrazování, a to pouze na českých a slovenských webech.

  3. DirectoGlobal dál jede. Čím víc lidí odešlo tím lépe se prodává reklama, alespoň já mám nejdůležitější plochy stále vyprodané.

  4. Vembl & drago: malokdy jsem veril nejakym takovymto projektum. Je pravda, ze po padu DG v seznamu jsem DG vyhodil. Ale me fascinuje jedna vec: ze vy dva se snazite o vytahnuti reklamnich systemu v CR z baziny. At PPC, PPV, PPP ci co koliv jineho. Malokdo ma tolik nervu na chuti jako vy. Byt drago je asi hodne maly clovek v realizaci a prosazeni napadu, dava velmi velkou podporu Vemblovi, v tom aby pokracoval.

    Hosi, klobouk dolu… (takhle se rodi silne nejen internetove, ale i osobni pouto)

  5. Networ: Moc ti děkuji za takovou podporu – tohle přesně člověk potřebuje čas od času slyšet, aby s tím nepraštil.

    V jedné věci ale s tebou nesouhlasím, Drago není malou součástí v realizaci projektu. Je to partner – aspoň pro mě a já mu za jeho pomoc a podporu moc děkuju a vážím si jí. A totéž platí o programátorovi Adwebia. Takže kluci oběma Vám moc děkuji a tobě Networe taky za podporu.

  6. Ponuka v mojoo sa mi zdala dost slaba. Ak bude adwebio lepsie, urcite vyskusame :)

  7. Jak čtu v článku, tak na AdWebio nepujdou pridavat zadne mfa weby a minisites.
    Jak tak na to ted koukam, tak vidim ve vypisu webu AdWebio na hlavni strance web anosefe.name, coz mi prijde jako jasne mfa ci minisites.
    Pokud vím, tak weby se schvalují. Tudíž někdo z vedení AdWebio schválil do systému minisite.

  8. kolarhon: nevím nekoukal jsem na detaily, ale 63 podstránek podle google mi nepřijde málo, je pravda, že google se nechá obelstít přes cool url, ale i tak je tam těch stránek na minisites víc než dost. Je pravda, že by jsem si představoval na adwebio spíše větší projekty nicméně fan web asi nebude proti pravidlům.

Comments are closed.