Nepodceňujte nové technologie

matrixface.jpgInternet a celý virtuální svět směřuje neznámo kam a občas mě až zaráží jak se některé věci mění a člověk se musí přizpůsobovat trendům. Co jsem pochopil, je za žádnou cenu neodmítat s předsudky jakoukoliv novou technologii či komunikační novinku. Prohlášen nejdu s davem protože to není in je prostě ve světě, kde chcete vydělávat peníze naprosto nesmyslné a kontraproduktivní. Musíte si ošahat jakoukoliv novinku a vyzkoušet jí, protože možná za pár měsíců z ní bude naprostý hit a budete stát před rozhodnutím zapojit jí do svého marketingového plánu. Než by jste si jí stihli odzkoušet a rozkoukat se, mohla by konkurence získat výrazný náskok.

Rozmach komunikačních kanálů každý rok roste. Nejsou to však jen facebook, twitter či social bookmarks. Je nutné si vzpomenout i na RSS feedy, pomocí kterých google dokáže zaindexovat nový post na blogu často pod 15 minut. Pro dnešní blogování naprostá nutnost. Aby jsem pravdu řekl, já sám jsem odpůrce RSS feedů. Možnost zneužití se doslova vybízí, navíc si myslím, že by čitatel měl navštívit stránku a tak shlédnout případnou reklamu. Stáhnutí si prostého textu by zde mělo být spíše pro mobilní zařízení, kterým stačí obdržet jakoukoliv formu XML a dostatečně kvalitně jí zobrazit. Vím že najdu spoustu odpůrců mého názoru. V každém případě to neměni nic na tom že feed z mého blogu bude i nadále dostupný. Pokud by jsem ale rozjel nějaký velký portál, kde by jsem platil autorům za jejich články. RSS by jsem se snažil určitě omezovat.

Na domainingu se mi líbí jedna věc. Vidět potenciál v projektech, které jsou teprve na začátku nebo třeba jen ve výstavbě. Také v tomto oboru musíte zachovat vždy chladnou hlavu. Bez jakýchkoliv emocí si říct jestli investovat do domén a případného developingu, anebo to prostě nechat plavat. Ne každý má na to dělat biznis jako Ahyde. Nakoupit tisíce LLL.cz domén a věřit, že se to vyplatí. Musíme hledat příležitosti a developovat je. Čím více novou službu pomůžeme propagovat tím více na ní ve výsledku můžeme vydělat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Nepodceňujte nové technologie”

  1. Na ten Tvůj problém s RSS je jednoduchý problém. Posílej do čteček pouze perex a tím pádem lidéé budou muset pro dočtená článku jít přímo na Tvůj blog.
    A i bez toho je stejně mnoho lidí kteří na web chodí i po přijetí článku ve čtečce. Také odebírám, ale článek si vždy otevřu přímo, ve čtečce to není ono…

  2. jojo, články taky otvírám v prohlížeči, v rss je to divné :/

  3. co máš konkrétně proti rss? já osobně žádný problém nevidím

  4. 1) s RSS ma pravdu je to takovy problem i vyhoda dohromady. Umoznuje to monitorovat efektivne data. Ale bacha pomoci naseho fulltext engine prohledavame i nekolik webu ktere nemaji RSS a verim ze vytahujeme 99% vsech informaci.

    2) vsak hodne webu ma odkaz jen na a titulek a autora a pak po kliknuti se dostavas na detail clanku.

    3) Co se tyka veci a moznosti tak ja mam problem v tom ze neni dostatek lidi. Ja kam vlezu vymyslim business ale schazej lidi co to stebou tahnou. Ted sem spustil neco v pohrebnictvi. Ani by jste neverili jak rychle jsem proto nasel lidi.

  5. Já používám RSS, abych nemusel sledovat spoustu webů, jestli něco nepřibylo, ale na většině jdou užitečné i komentáře k článku, takže ho vždy otevírám…

  6. Je pár webů, které čtu převážně pouze ve čtečce. Třeba extra.cz, na kterém jsou Čermákovi komentáře z novin. Jen výjimečně prokliknu na článek, když tuším zajímavé komentáře.

    Kdyby měl v RSS pouze perex, tak bych to nejspíš nečetl vůbec a tedy bych vůbec nikdy na článek neproklikl. Navíc tím, že si ty články přečtu, vzniká možnost, že na některý někdy někoho odkážu a tím přivedu dalšího čtenáře a trochu toho pageranku…

    Jestli možnostmi zneužití myslíš splogy, tak tam nevidím riziko o moc větší, než při publikaci v HTML. Podle mě může RSS dlouhodobě víc pomoct, než ublížit.

Comments are closed.