Nedělní zamyšlení … nad komentáři

premysleni.jpgPoslední dobou musím nějak moc často mazat diskuzní příspěvky na mém blogu. Zatímco na webtrhu vládne celkem pohodová demokracie, tak tady mažu všechno co by mohlo vyvolat flame a budu muset asi zavést ještě drsnější diktaturu. Stále častěji se objevují podivné příspěvky nevalné hodnoty, které jsou sem dávány jen za účelem linkbuildingu. I přes doporušení jsem nechal na mém blogu odkazy v diskuzích bez nofollow. Sice už to není takové terno jako když měla hlavní stránka GPR 5 a SRANK 90, ale stále si myslím, že odkaz v podpisu dokáže v linkbuildingu nepatrně pomoct. Je to jen malé poděkování za to, že se vyjádříte k tématu nebo uvedete doplňující informace, které nakonec ocení více lidí.

Asi se budu muset vydat ve šlépějích Tom@se, který jakékoliv příspěvky, kde se člověk nepodepíše přeždívkou nebo jménem, prostě maže. Když si tak procházím komentáře zmizeli by příspěvky lidí, kteří si řikají online hry, penize, Logo Design a pár dalších (nechce se mi teď procházet těch 2689 komentářů). Chce to prostě udělat nějaké pravidlo a to dodržovat. Asi zvolím verzi, že lidé, kteří prostě můj blog používají jen na linkbuilding budou muset mít sakra dobrý příspěvek, aby jsem jim to schválil.

Pokud chcete vědět jestli se vyplatí tento druh linkbuildingu, tak vám můžu říct, že na ranky to rozhodně dobré je. Můžete tak získat poměrně v pohodě základní GPR 1. Stačí opravdu pár komentářů bez nofollow a je to (většina multibogovacích systémů má automaticky nofollow). Jestli to pomáhá i v SERP to nevím. Já se podepisuju jako Drago a dávám odkaz na svůj blog. Na google nejsem ani na první stránce a na seznamu na 4tém místě. Daleko efektivnější je ale pro mě napsat nějakou dobrou radu k tématu a pak přes link získat nové čtenáře. Přeci jen můj blog není MFA a největší užitek mám z pravidelných čtenářů, kteří se vrací.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Nedělní zamyšlení … nad komentáři”

  1. Komentář nevalné hodnoty, leč nepoužívaný k linkbuildingu: ještě je sobota. :-)

  2. K cemu to pak nofollow je? A nerikejte mi, ze je to proto, aby strejda gugl nezaindexoval odkazovanou stranku, protoze mam vyzkousene, ze google bez pardonu zaindexuje vsechno, vcetne nofollow a odkazu vypisovanych jednoduchym JS.

    btw. Drago: Neni nedele :) Sobota teprv :)

  3. rel=’external nofollow’, pokud se dobre divam, tak uz nofollow vesele pouzivas ;-)

  4. jsem se malem sesypal, kdyz ctu “nedelni zamysleni”, v pondeli mam zkousku, ufff sobota :P

  5. Odkedy som sa začal na niektorých blogoch zapájať do komentárov tak som si všimol, že na niektoré frázy som poskočil ale nieje to nejaké svetoborné. Každopádne raz za čas cez odkaz aj niekdo prejde takže síla komentárov nieje až taká zanedbateľná.

  6. Zajímavá myšlenka. Asi na své komentáře také vezmu pořádné síto a pročešu to, aby byl pokoj.

  7. [Enti] Ale má, přes nofollow odkazy se PageRank nepřenáší. Pouze se při výpočtu rozdělení PageRanku mezi stránky, na které odkazy vedou, berou v potaz také odkazy s nofollow (žádný PR se přes ně ale nepřenese).

  8. …”I přes doporušení jsem nechal na mém blogu odkazy v diskuzích bez nofollow”…
    Nechci rýpat, ale na tomto blogu JSOU odkazy na weby diskutujících nofollow.

  9. Hmm a já měl za to že standartní nastavení WP to má bez nofollow, tak to jdu najít a změnit

  10. [weckho] Díky za upřesnění, špatně jsem se vyjádřil. Na externí odkazy s nofollow se pagerank nepřenáší, ale na stránce s odkazy se odkazy s nofollow zahrnují do rozdělení pageranku. Takže pokud je na stránce 10 odkazů a z toho 2 s nofollow, tak tak 8 odkazů dostane po 1/10 pageranku a 2/10 pageranku zůstanou nepřeneseny.

  11. Tak ako pise Enti. Inak ja som mal dofollow len kratku dobu ale ked mi tam zacali chodit pozickari, letenkari a rankeri, rozhodol som sa to vratit nazad, pretoze komenty diky za info a podobne su naozaj o nicom, avsak komentare mazem len v naozaj krajnych situaciach, ked su tam nadavky alebo nieco podobne, inak nie. Aj to si este niektori stazuju na cenzuru, zvacsa vsak taki, ktori si ju zasluzia a su na to aj vopred upozornovani. Napriklad v teme o novom designe mi jeden mudrc stale pisal ze kod nie je pristupny ja som mu podakoval a vzal to na vedomie, ale ked napise 4x komentar o tom istom a neskor 5x mail, to uz neviem ci je spamer, skor nejako dusevne zaostaly alebo co. Treba byt ako hulan a na svojom si robit poriadky, ci sa to uz druhym paci alebo nie. Ak sa ti komenty nezdaju prinosne, maz ich a oni uvidia ze to nema cenu.

  12. Jednoznačně schvaluju, je to naprostý balast, co někteří (např. zde Libor Fikr v poslední době) dokážou vyblít za naprosto bezduchý příspěvek jen kvůli tomu, aby získali link … Jen tak dál.

  13. To Enti, řekl bych,že počítáš asi špatně. Pokud je na stránce 10 odkazů a z toho 2 s nofollow, tak tak 8 odkazů dostane po 1/8 pageranku a ne 1/10.

  14. Kľudne to maž, commenty sú pre tých čo chcú dať niečo k téme alebo sa spýtať z vlastnej iniciatívy a nejak prispieť k blogu a nie len za účelom linkbuildingu :)
    ako to robím ja :D

Comments are closed.